Rainovi vrtni prijatelji |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 39> |
Korisnik | |
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobro su adeniumići,čini mi se da se čak jedan počel granati,ima nekakve točkice.Jedan dio bum morala presaditi da im se ne zaplete korijenje.Kad vidim ovaj silni snijeg,nemam volje.Tajlanđani šalju adeniume poštom,cijena je od 10 dolara na više.Malo sam se raspitala,sa svim troškovima koje bi trebalo platiti,1 bi me došao oko 500kn.A tak su krasni,debeli,razgranati...morala bum čekati da moji narastu.
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
voljela bih ih vidjeti ....može slikica
![]() |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Bum ih poslikala ovih dana.Ma,slatki su,ali najveća fora su mi dok niču i dok skidaju ljusku.
|
|
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Jesu rain, baš su tada slatki. Znaš da uživam gledajući ih kako na oko napreduju. Meni neujednačeno niču, ali i to ima svojih čari.
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Ma genijalno
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
Hoya,normalno je da niču neujednačeno,mojem jednom je rekord dan i pol,a ima ih kaj su nikli za 10-12 dana.Sad čekaš prve prave listiće!
|
|
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Nešto nisi copy u kodovima do kraja....
![]() |
|
![]() |
|
Pa,kaj smo to mi radili danas po snijegu do koljena?Naravno,veeeliku snjegovićku
![]() ![]() ![]() probijali se kroz snježne tunele... ![]() ![]() ...dok su neki grijali guzu... ![]() ...i teglu sa sjemenom odozgo... ![]() ...i onda se pravili blesavi ![]() kontrolirali smo adeniume arabicumi ![]() ![]() ![]() ![]() ovaj se,izgleda namjerava granati,vide se male točkice tamo gdje izlazi list ![]() ![]() sve u svemu,veseli su! ![]() ![]() ![]() ![]() snježni pozdrav od nas svih!!! |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
ima tu sto za vidjeti
![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Rain ne mogu doći sebi nakon što sam pogledala tvoje slike....Ti nemaš rasadnik nego farmu adeniuma kao oni u Tajlandu...Prekrasni su ti i jako veliki..Koliko su stari ? Hoće li možda ove godine i cvjetati...Snješka je krasna, a maca je preslatka....Snijega imate za izvoz i vidim da si napisala da opet pada...
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Bogo mili! Idem redom. Prvo snjegović. Pa svaka vam čast na ovak velikom. I opremljen je od glave do pete. Taj ne žica čaj kao Kontesini pingvini, nego si je lepo spremio bocunček! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Adeniumi. Pretpostavljam da se organiziraš za rasadnik, nešto kao Bešlić s kaktusima!
![]() ![]() Ma za sve priloge
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Super ste se zabavili. Kad shavtiš da ne možeš protiv snijega, iskoristiš ga za razonodu. Ljubimci su ti tako simaptični! (I ja danas idem po jednog maleckoga), a adeniumi su ti - WOW! Super da nam ih pokazuješ svako toliko pa mogu vidjeti da li su moji OK i što trebam raditi!
|
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Vidi se da nije falilo materijala za nastanak ove frajle iz Šestina, ili je to možda Samoborka sudeć po opletenki
![]() A sad smo otkrili i tajnu uspješnog nicanja te šumice adeniuma. Od svega toga ne bi bilo ni pol da nije bilo dodatnog grijanja, priznaj ![]() |
|
![]() |
|
Zapravo,obje moje živinice obožavaju snijeg-ruju,kopaju,sakrivaju se jedno drugome,jurcaju i natjeravaju se-divota ih je gledati.Rain,naravno,uredno markira,a drugi dan se čudi-nema markera-zapal je novi snijeg,pa mora ispočetka.
Horti,pletenka je prazna,sve smo si mislili da bu netko nekaj natočil nutra ![]() Adeniuma ima 56.Jedan dio je star 2,5 mjeseca,a drugi 1,5mj.Nisu tak veliki.Najveći,ovaj kaj bu se valjda granal je 5cm,ovi mlađi su 2-3cm.Dosta sporo rastu,nadam se da budu ubrzali kad ih osvijetli pravo sunce.Nemam pojma da li budu cvali ove godine,vele oni kaj se time bave,da su i ugodna iznenađenja moguća.Ja bih bila sretna da barem jedan ima jedan cvijet ove godine. A valjda bu ih bar nekoliko preživjelo do idućeg ljeta,pa bumo uživali u cvjetovima.Naime,računam da bu veliki dio sijanaca propal iz ovih ili onih razloga.Jako im je korijen sklon truljenju,tak da jedno pretjerano zalijevanje,i ode.Ja sam svoje već počela zasušivati između dva zalijevanja,a svaka 2 tjedna im dam vrlo malo gnojiva za kaktuse,neki misle da im na tu foru raste čvršći korijen i kaudeks,iako onda rastu sporije.Bumo vidli,i skupljali iskustva,učili na greškama,pa na kraju možda i imali šumicu rascvjetanih forumskih adeniuma! lijepi pozdrav svima koji su nas obišli! |
|
|
|
![]() |
|
Joooj,skoro sam zaboravila,Hoya,ideš po peseka ili macu?Divne su te živinice,liječe.Samo, nedaj im se pod capu ko ja!!!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
E, pa stavrno - snješko kapitalac, a ne fali mu ništa od dodatne opreme.
Za adeniume nemam riječi, krasni su, a koliko ih samo imaš I moji za sada dobro napreduju, hvala ti |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 39> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |