Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rainovi vrtni prijatelji
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rainovi vrtni prijatelji

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 39>
Korisnik
Poruka
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2010 u 19:40
Dobro su adeniumići,čini mi se da se čak jedan počel granati,ima nekakve točkice.Jedan dio bum morala presaditi da im se ne zaplete korijenje.Kad vidim ovaj silni snijeg,nemam volje.Tajlanđani šalju adeniume poštom,cijena je od 10 dolara na više.Malo sam se raspitala,sa svim troškovima koje bi trebalo platiti,1 bi me došao oko 500kn.A tak su krasni,debeli,razgranati...morala bum čekati da moji narastu.
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2010 u 19:46
voljela bih ih vidjeti ....može slikica smile79
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2010 u 19:47
Bum ih poslikala ovih dana.Ma,slatki su,ali najveća fora su mi dok niču i dok skidaju ljusku.
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2010 u 21:13
Jesu rain, baš su tada slatki. Znaš da uživam gledajući ih kako na oko napreduju. Meni neujednačeno niču, ali i to ima svojih čari.
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2010 u 22:10
Ma genijalnosmile79
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2010 u 23:51
Hoya,normalno je da niču neujednačeno,mojem jednom je rekord dan i pol,a ima ih kaj su nikli za 10-12 dana.Sad čekaš prve prave listiće!
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2010 u 16:32
malo sam prošvrljala, nema nikoga.
Lijepi pozdrav                                  
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2010 u 20:54

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2010 u 21:08
Nešto nisi copy u kodovima do kraja....Confused Mora biti i onaj IMG sa zagradom i na kraju.... 
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2010 u 21:46
Pa,kaj smo to mi radili danas po snijegu do koljena?Naravno,veeeliku snjegovićku

probijali se kroz snježne tunele...

...dok su neki grijali guzu...

...i teglu sa sjemenom odozgo...

...i onda se pravili blesavi

kontrolirali smo adeniume

arabicumi

ovaj se,izgleda namjerava granati,vide se male točkice tamo gdje izlazi list

sve u svemu,veseli su!

snježni pozdrav od nas svih!!!
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2010 u 00:21
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2010 u 00:38
ima tu sto za vidjetiClapClap.........naravno i sješkica i pesek su cakani

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2010 u 02:49
Rain ne mogu doći sebi nakon što sam pogledala tvoje slike....Ti nemaš rasadnik nego farmu adeniuma kao oni u Tajlandu...Prekrasni su ti i jako veliki..Koliko su stari ? Hoće li možda ove godine i cvjetati...Snješka je krasna, a maca je preslatka....Snijega imate za izvoz i vidim da si napisala da opet pada...smile79
sutra je novi dan
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2010 u 07:44

Bogo mili!

Idem redom. Prvo snjegović. Pa svaka vam čast  na ovak velikom. I opremljen je od glave do pete. Taj ne žica čaj kao Kontesini pingvini, nego si  je lepo spremio bocunček!LOL

Vidim da i tvoj pesek se odnosi isto premna snijegu kao i naš!LOL Vrlo slikovito izražavanje mišljenja na ovoliko snijega...LOLLOLLOL Ak' nisam krivo vidjela da se nekaj žuti pod repom.Ak' jesam, moja duboka isprika pesonji!WinkLOL
A mačak? Taj si je lijepo složil ležaj!Zna on kaj je dobro kad stisne zima...

Adeniumi. Pretpostavljam da se organiziraš za rasadnik, nešto kao Bešlić s kaktusima!WinkBig%20smile

Ma za sve prilogeClapClapClap
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2010 u 08:51

Super ste se zabavili. Kad shavtiš da ne možeš protiv snijega, iskoristiš ga za razonodu.

Ljubimci su ti tako simaptični! (I ja danas idem po jednog maleckoga), a adeniumi su ti - WOW! Super da nam ih pokazuješ svako toliko pa mogu vidjeti da li su moji OK i što trebam raditi!
Na vrh
Horti View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Horti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2010 u 08:57
Vidi se da nije falilo materijala za nastanak ove frajle iz Šestina, ili je to možda Samoborka sudeć po opletenki , ak je pjesmi vjerovat...
A sad smo otkrili i tajnu uspješnog nicanja te šumice adeniuma. Od svega toga ne bi bilo ni pol da nije bilo dodatnog grijanja, priznaj   .
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2010 u 11:16
Zapravo,obje moje živinice obožavaju snijeg-ruju,kopaju,sakrivaju se jedno drugome,jurcaju i natjeravaju se-divota ih je gledati.Rain,naravno,uredno markira,a drugi dan se čudi-nema markera-zapal je novi snijeg,pa mora ispočetka.
Horti,pletenka je prazna,sve smo si mislili da bu netko nekaj natočil nutra
Adeniuma ima 56.Jedan dio je star 2,5 mjeseca,a drugi 1,5mj.Nisu tak veliki.Najveći,ovaj kaj bu se valjda granal je 5cm,ovi mlađi su 2-3cm.Dosta sporo rastu,nadam se da budu ubrzali kad ih osvijetli pravo sunce.Nemam pojma da li budu cvali ove godine,vele oni kaj se time bave,da su i ugodna iznenađenja moguća.Ja bih bila sretna da barem jedan ima jedan cvijet ove godine.
A valjda bu ih bar nekoliko preživjelo do idućeg ljeta,pa bumo uživali u cvjetovima.Naime,računam da bu veliki dio sijanaca propal iz ovih ili onih razloga.Jako im je korijen sklon truljenju,tak da jedno pretjerano zalijevanje,i ode.Ja sam svoje već počela zasušivati između dva zalijevanja,a svaka 2 tjedna im dam vrlo malo gnojiva za kaktuse,neki misle da im na tu foru raste čvršći korijen i kaudeks,iako onda rastu sporije.Bumo vidli,i skupljali iskustva,učili na greškama,pa na kraju možda i imali šumicu rascvjetanih forumskih adeniuma!
lijepi pozdrav svima koji su nas obišli!
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2010 u 11:20
Joooj,skoro sam zaboravila,Hoya,ideš po peseka ili macu?Divne su te živinice,liječe.Samo, nedaj im se pod capu ko ja!!!
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2010 u 12:17
smile227prekrasni su adeniumi i stvarno ih lijepo vidjeti.....smile169

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2010 u 12:22
E, pa stavrno - snješko kapitalac, a ne fali mu ništa od dodatne opreme.

Za adeniume nemam riječi, krasni su, a koliko ih samo imaš

I moji za sada dobro napreduju, hvala ti
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 39>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.