Jesenske lukovice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 22> |
Korisnik | |
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A u kojem baumaxu...u kujem gradu...
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Nisu sve skupe, ima i jeftinijih, no one posebne jesu i to papreno, kupila visibabe punog cvijeta, 7 malih lukovičica 7,21 euro. Cijenu sam pogledala tek na blagajni. Antiša, kockavica koju tražiš je vjerojatno Fritillaria meleagris, ima bijele ili ljubičaste zvončaste cvjetove poput šahovske ploče, otuda i ime roda. Raste kod nas u prirodi, ali je zaštićena jer je gotovo istrebljena. Zato je lijepo uzgajaju Nizozemci, pa se može kupiti u marketima i vrtnim centrima. |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
u zadru, ma sigurno ih ima u svakom njihovom centru po hrvatskoj
pravo da ti kažem, nisam zagledala u kakvom su stanju lukovice - tamo ih baš ne volim kupovati, što zbog visoke cijene, što zbog jako loših uvjeta transporta, čuvanja, čega već par puta do sada sam prevrtala pakiranja tražeći zdravu lukovicu (gomolj) i većina ih je bila pljesniva, neke su počele truliti, neke su već bile suhe - i to ne one što budu na akciji kad im prođe doba sadnje nego baš "friške" lukovice |
|
![]() |
|
antun007 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Baka svako proljeće šetam brdima u potrazi za kockavicom i ciklamom i nikako ih ne mogu naći...ako negdje vidim kockavicu kupit ću si sigurno...pozdrav...
|
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
![]() |
|
Jelle ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 25 |
proklijale su mi lukovice posađene u teglama.Zeznulo ih ovo toplo vrijeme. Šta sad? bojim se da mi se ne smrznu preko zime.
|
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
Jele stavi ih u tamni prostor, prestani jako zalijevati, možda će ti to uporiti rast.A drugo moraš ih staviti unutra da ti ne pozebu.
|
|
![]() |
|
Jelle ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 10 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 25 |
unutra??? pa ja sam mislila da one bez problema prezimljuju vani. ali ja nemam kuda s njima unutra. živim u stanu i nemam podruma a i prostorije koja se ne grije.
ma sada je pao snjeg i nadam se da če mi na južnom balkonu, ispod krova, ipak prezimiti.
Nasipala sam prošli tjedan još zemlje na najih. Koliko je stalo do vrha tegle tako da su se pokrili proklijaji dijelovi.
nadam se najboljem
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Jelle probaj ih malo zaštiti, ako se bojiš da ne smrznu. Imaš u vrtnim centrima onog materijala za obući biljke, pa probaj im napravit zaštitu.
Moje su isto proklijale, ali bez problema ostaju vani. Doduše ja sam u Rijeci, ali i kod nas budu temperature po zimi ispod nule po nekoliko dana.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
ANA BEBIC ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
ČUJ TRISHA JE VOLIŠ ZIMSKE NARCISE JA IH U VRTU IMAM PREVIŠE, HOĆEŠ?
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Meni su narcise ne proklijale, nego narasle nekih 10/12 cm!
Ali kako na tom mjestu imam "gužvu" ostića, nadam se da će ih štititi!
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
ANA BEBIC ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 25 Studeni 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
trisha nema problema
|
|
![]() |
|
mirna ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Molim nekoga za pomoć. Nisam sve pročitala od prve stranice pa se ispričavam ako je o tome već bilo riječi.
Moje dijete je meni jučer donijelo na poklon lukovice tulipana (?!). Neke su čak i proklijale. To su vrtne lukovice, nisu za "forsiranje". Što da radim sad s njima?Pretpostavljam da je sad malo kasno čekati da se zemlja eventualno slijedećih dana odmrzne pa da ih posadim u vrt?! Ili što da radim?
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Probaj posaditu u kakvu teglu pa stavi van,gdje se ne bude previše smrzavalo,trebalo bi preživjeti,ili kakav hladan hodnik.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Posadi ih u teglu, ono što je proklijalo neka bude ispod zemlje.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Moji tulipani klijaju... pol do 1 cm su vani. Nemam ih s čim zaštititi jer sam ih sadila posvuda!
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ma sve je već isklijalo, kod mene i tulipani i irisi, a narcis je - procvjetao
|
|
![]() |
|
mirna ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 231 |
Ma svaka čast, cure! To se zove pomoć!
Hvala na savjetu. Tako sam nekako i mislila. Samo što sam dobila 5 vrećica, a u svakoj ima bar po 10 komada!!!
Vani se ne bi usudila jer mislim da bi se ipak smrznulo. Probati ću u hodniku. Jedino me brine što vidim da lantana koja je u hodniku uredno baca nove listiće. Istina, blijedi su i nikakvi ali izgleda da je hodnik još uvijek pretopao.
I još jedno pitanje. Kad posadim u teglu, trebam li i koliko često i koliko puno ih zalijevati?
Ma, i još jedno pitanje. Što mislite, ako operacija uspije, bi li se mogli u rano proljeće presaditi u zemlju?
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Zalij da ne bude suho,ali ne previše,tek kad procvjetaju onda ih presadi,ja nebi prije.
Ja sam ovdje gore na sjeveru,i meni su narcisi nikli,kad je bilo toplo,ali oni su sad stali,ne treba ih zaštičivati neće im se ništa dogoditi.
Kod mene su i visibabe nikle iz zemlje i sad stale,čekaju ipak proljeće.
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
I kod mene su sve lukovice već odavno nikle. Visibabe već pomalo cvijetaju.
Uvjek su mi visibabe cvijetale oko Božića, pa sve do konca ožujk, ovisno od mjesta na kom su posađene. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 22> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |