Afričke ljubičice - Saintpaulia |
Odgovori | Stranica <1 1314151617 82> |
Korisnik | |
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo sa veličinom posude i cvatnjom mi ima logike, mada se toga nisam sjetila. Da, moje lanjske su velike, ali i u relativno velikoj teglici, a treću sam posadila u duboku, što je očito isto greška.
Prije par godina sam zapiknula listiće na pelcanje i oni nikako nisu htjeli potjerati, ali bili čvrsti, ja ih stavila na ignore, u najmanjoj teglici, pokriveno najlonom...... nakon nekog vremena idem pogledati, a moja minimalna ljubičica, lističi ko nokat, još uz matični list, a ona cvjeta......
|
|
Sponzorirani linkovi | |
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni nikako ne uspjevaju,koliko god se trudila ljubičice mi propadnu. neznam dali ste primjetili al kupovne ljubicice kao da su u pretvdoj zemlji posadene,ja bi kupila novu zemlju i persadila ih,no svaka ljubičica je propala
|
|
mrvica
Već proklijao Pridružen: 20 Rujan 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 160 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
rose, meni još ni jedna kupovna nije uspjela, nemam pojma zašto, ove koje sam sama zapelcala super, stalno cvjetaju a njegujem ih na isti način. sad imam jednu kupovnu koju pokušavam spasit i ne odustajem, kad ih vidim u trgovini da cvjetaju ne mogu odoliti, kupim, cvjet prođe i ništa od njih....
|
|
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji
dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke." Mt, 6,34 |
|
SILVIJA VIDRA
Nedavno posijan Pridružen: 26 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 68 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Za sve treba imati strpljenja pa tako i za njih
|
|
DANČI
Pustio korijenje Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
nekima treba duže da procvatu, dok neke cvatu za koji mjesec dok ih posadiš..tako je bar kod mene..a kako ih imam dosta uvijek neke cvatu, budem sad preko vikenda postavila neke nove slike ak budem stigla.. |
|
Zvjezdana
Trajnica DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hehe ja ne kupujem ljubicice :D ja ako mi se neka svidi drpnem list :D
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
forzicija2005
Trajnica Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Imate divne "afričice".Ja ih imam desetak komada ali sada prave pauzu u cvjetanju pa kad procvatu stavit ću slikice da ih vidite.Ako neko ima neka pitanja u vezi afričica slobodno pitajte ja imam iskustva sa njima (da se malo pohvalim) ali stvarno .
|
|
DANČI
Pustio korijenje Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
da neduplam slike,evo postavila sam slika nekih svojih ljubičica po "moje okruženje" u cvijeće foto..
|
|
antun007
Odrastao grm Pridružen: 31 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 1709 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
SILVIJA VIDRA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove ljubice kojima su se počeli listovi sušiti one su valjda previše na suncu,to im može nasmetati.A moguće da je i od promjene temperature,ako je donesete iz hladnoga na toplo-preveliki šok
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa da sigurno, morali smo ih prenjeti iz trgovine po vrlo hladnom vremenu, pa smo ih donjeli u toplu sobu,hoće li se one oporaviti? pozz
|
|
|
|
inaja
Odrastao grm Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
forzicija ja imam pitanje za tebe naime ja sam uvijek voljela ljubicice ali ih takođe nikad nisam imala vec se stalno radovala tako kad ih kod nekog vidim onako vesele u cvijetu,e sad za osmi mart konacno sam dobila bijelu jer inace volim svo cvijece bijele boje,međutim nastao je problem naravno odma sam je stavilana prozorsku dasku ali vec su se osusili gotovo svi cvijetovi moram naglasiti da se ispod daske nalazi radijator ali ne jako pojacano grijanje.samo mi daj par uputa tako bi zeljela fda ovaj dugo voljeni cvijet bude sretan i lijep u mom domu.zemlja u kojoj je je mehka kao mahovina,ja je nisam mijenjala.
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo da se i ja pohvalim sa svojim ljubičicama. Zalijevam dva puta tjedno na način da teglu potopim u posudu sa vodom (slično kao orhideje) i odcijeđene vratim natrag u ukrasnu teglu. Gnojim svaki puta prilikom zalijevanja sa malo tekućeg gnojiva koje kapnem u vodu za zalijevanje. Afričke ljubičice držim na prozorskoj polici ali ne na direktnom Suncu. Evo nekoliko slika mojih ljubičica :
... |
|
DANČI
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš su ti prekrasne
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
SILVIJA VIDRA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Naravno da će se oporaviti samo im treba malo vremena
|
|
SILVIJA VIDRA
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove su stvarno krasne,evo uskoro ću staviti ja i svoje!!!
|
|
antun007
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa ne znam baš, sad joj ovi najduži listovi onako omlahave, pa otpadnu, od čega je to
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 1314151617 82> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |