Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne cvjetajuće biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Afričke ljubičice - Saintpaulia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Afričke ljubičice - Saintpaulia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 82>
Korisnik
Poruka
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2010 u 18:50
Ovo sa veličinom posude i cvatnjom mi ima logike, mada se toga nisam sjetilasmile42. Da, moje lanjske su velike, ali i u relativno velikoj teglici, a treću sam posadila u duboku, što je očito isto greška.
Prije par godina sam zapiknula listiće na pelcanje i oni nikako nisu htjeli potjerati, ali bili čvrsti, ja ih stavila na ignore, u najmanjoj teglici, pokriveno najlonom...... nakon nekog vremena idem pogledati, a moja minimalna ljubičica, lističi ko nokat, još uz matični list, a ona cvjeta......
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
rose View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
Moderatorica

Bodovi: 5598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rose Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2010 u 19:33
meni nikako ne uspjevaju,koliko god se trudila ljubičice mi propadnu. neznam dali ste primjetili al kupovne ljubicice kao da su u pretvdoj zemlji posadene,ja bi kupila novu zemlju i persadila ih,no svaka ljubičica je propala
Na vrh
mrvica View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 160
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mrvica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2010 u 20:42
rose, meni još ni jedna kupovna nije uspjela, nemam pojma zašto, ove koje sam sama zapelcala super, stalno cvjetaju a njegujem ih na isti način. sad imam jednu kupovnu koju pokušavam spasit i ne odustajem, kad ih vidim u trgovini da cvjetaju ne mogu odoliti, kupim, cvjet prođe i ništa od njih....
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji

dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke."

Mt, 6,34

Na vrh
SILVIJA VIDRA View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 68
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SILVIJA VIDRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2010 u 06:33
Za sve treba imati strpljenja pa tako i za njihClap
Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 378
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2010 u 07:26

nekima treba duže da procvatu, dok neke cvatu za koji mjesec dok ih posadiš..tako je bar kod mene..a kako ih imam dosta uvijek neke cvatuWink, budem sad preko vikenda postavila neke nove slike ak budem stigla..

Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2010 u 17:08
hehe ja ne kupujem ljubicice :D ja ako mi se neka svidi drpnem list :D
Per aspera ad astra.

Na vrh
forzicija2005 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 826
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje forzicija2005 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2010 u 11:10
Imate divne "afričice"Wink.Ja ih imam desetak komada ali sada prave pauzu u cvjetanju pa kad procvatu stavit ću slikice da ih vidite.Ako neko ima neka pitanja u vezi afričica slobodno pitajte ja imam iskustva sa njima (da se malo pohvalim) ali stvarno Cool.
Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2010 u 15:38
da neduplam slike,evo postavila sam slika nekih svojih ljubičica po "moje okruženje" u cvijeće foto..
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2010 u 18:47
Ovu ljubičicu sam kupio nekidan, imala je zelene listove , potpuno zdrave, sad stoji na prozoru i ovo se pojavilo na listovima, što je to ??

Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2010 u 18:48
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2010 u 18:50
A ovakav je cvijet, samo što je ljubičas a na slici je ispao plavo:
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SILVIJA VIDRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2010 u 06:17
 Ove ljubice kojima su se počeli listovi sušiti one su valjda previše na suncu,to im može nasmetati.A moguće da je i od promjene temperature,ako je donesete iz hladnoga na toplo-preveliki šokExclamation
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2010 u 08:28
Pa da sigurno, morali smo ih prenjeti iz trgovine po vrlo hladnom vremenu, pa smo ih donjeli u toplu sobu,hoće li se one oporaviti? pozz
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2010 u 12:22
forzicija ja imam pitanje za tebe naime ja sam uvijek voljela ljubicice ali ih takođe nikad nisam imala vec se stalno radovala tako kad ih kod nekog vidim onako vesele u cvijetu,e sad za osmi mart konacno sam dobila bijelu jer inace volim svo cvijece bijele boje,međutim nastao je problem naravno odma sam je stavilana prozorsku dasku ali vec su se osusili gotovo svi cvijetovi moram naglasiti da se ispod daske nalazi radijator ali ne jako pojacano grijanje.samo mi daj par uputa tako bi zeljela fda ovaj dugo voljeni cvijet bude sretan i lijep u mom domu.zemlja u kojoj je je mehka kao mahovina,ja je nisam mijenjala.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2010 u 18:02
Evo da se i ja pohvalim sa svojim ljubičicama. Zalijevam dva puta tjedno na način da teglu potopim u posudu sa vodom (slično kao orhideje) i odcijeđene vratim natrag u ukrasnu teglu. Gnojim svaki puta prilikom zalijevanja sa malo tekućeg gnojiva koje kapnem u vodu za zalijevanje. Afričke ljubičice držim na prozorskoj polici ali ne na direktnom Suncu. Evo nekoliko slika mojih ljubičica :

...
Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2010 u 07:47
baš su ti prekrasneTongue
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2010 u 08:49
Originalno poslano od člana DANČI DANČI napisao:

baš su ti prekrasneTongue
Bome jesu!Thumbs%20Up
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SILVIJA VIDRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2010 u 06:57
Naravno da će se oporaviti samo im treba malo vremenaThumbs%20Up
Na vrh
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SILVIJA VIDRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2010 u 07:01
Ove su stvarno krasne,evo uskoro ću staviti ja i svoje!!!smile49
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2010 u 09:07
Pa ne znam baš, sad joj ovi najduži listovi onako omlahave, pa otpadnu, od čega je to
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 82>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.