Mamin grunt |
Odgovori | Stranica <1 1314151617 38> |
Korisnik | |
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma ko je prolupao, ko kuka , ... mi smo samo sretne (Ja sam ova prva ... hi, hi, hi ...)
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Sponzorirani linkovi | |
Mamaa
Neukroćena biljka Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kao što se vidi iz priloženog ja nikak stići...na vrtu je napravljeno samo 6 gredica- ostaje još barem 2/3 vrta za obraditi još jučer - jedino što napreduje ko mutavo je travuljaga i gamad od puževa
|
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
cvjetnjak je kompletno pljevljen već tri puta...i trebalo bi 4x pod hitno:
sve mi je obraslo i sve me sram
|
|
|
|
kat.rea
Cvjetni guru Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
S ovim slikama si me totalno zbunila.....vidim cestu, vidim 2 kanala - uzduž i poprek, a mislila sam da imaš kanal duž svoga grunta, sa lijeve strane gledano od ceste...... gdje je tu sad kuća? Ako imaš dva kanala onda ti za borbu sa puževima treba ne samo sve što si nabrojala nego i vrlo brz na okidaču i sa uvijek napunjenom kuburom .
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moj grunt ima nekoliko cjelina---jako teško za objasniti..idem napraviti skicu pa ju poslikam
|
|
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam imala skroz krivu predođbu..... nekako sam iz slika skužila da je kanal ( onaj koji su čistili) duž tvoga grunta i sa lijeve strane. Most? to ti misliš raditi ili ? Možda je to zbog profesionalne deformacije , ali ja odmah pokušavam smjestit u prostor, orjentacija sjever, cesta, kuća - ulaz u dvorište i td. ......
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prvu cjelinu do pruge nazivam predulazom- iako tu ima jako puno za raditi (broj tri- napraviti kamenjar jer je na tom dijelu stari beton- pa se nemože ništa saditi. Br 4 tu sadim nisku živicu i okolo sadim kineski šaš- teorija suzbij drać draćem- nesmije ići ništa visoko da ne zaklonim vidik na prugu a vizuelno moram odvojiti taj dio od pruge. br 5 je dio gdje treba posaditi cvijeće i urediti, odmah pored zbetonirati stazu). Ispred samog zida kuće treba postaviti ljestve i neku penjačicu posaditi Ispred kuće su dva dijela- betonirana terasa i travnate brajde.Sama kuća i te terase su povišene za nivo cca 1.80m od nivoa dvorišta.
Na dvorištu je kolni i manji ulaz, i bunar. bunar se sad mora betonirati uokolo- a plan je napraviti sjenicu- kad? nezna se. treba napraviti stazu od malog ulaza do kućne terase. Ispred nje označeno br. 2 će biti ogroman kamenjar- ali on ćeka staze.
Iza kuće će biti terasa br 2- travnata s roštiljem. Tu terasu trebam zatvoriti od pogleda- za to trebam jako puno sadnica jasmina. istovremeno trebam napraviti stepenice za nju i u produžetku vrt na tri etaže za ljekovito i začinsko bilje.
Dvorišna zgrada se ruši i raditi će se nova.
Dvorište i travnjak su u raskoraku od cca 30cm, trebam napraviti itkop, stepenicu i ostatak zbetonirati za žardnijere za cvijeće-to je br6
onda dolazi kanal preko kojega će se graditi most za vrt.
Sam vrt ima također dva nivoa- onaj do potoka je malo niži.
Rubove vrta trebam ograditi ukrasnim grmljem i živicom- da me zaštiti od pogleda i da ne gledam -nikuda.
Rubove dvorišta bi ogradila uz nasip- grmovima ribizla i ostalih jestivih bobičara.
Maline i kupine imaju svoje mjesto na vrtu.
Cvjetnjak do ceste također moram ograditi nekim ukrasnim grmovima.
A sve skupa trebam oplemeniti cvijećem.
Dakle kad velim da kod mene ima mjesta za sve- mislim da vam je sad lakše skužiti o čemu pričam
Naravno otvorena sam za sve prijedloge, sugestije i sl- posebno ako ne zahtjevaju financijska ulaganja- jer slijedeći tjedan ide auto na registraciju, a nakon toga peglam karticu da sve to ogradim
|
|
|
|
rose
*Moderator Foruma Moderatorica Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 5598 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
koji nacrti,a planovi tek
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kat.rea- recimo da je čošak kuće do pruge i uz travnatu terasu iza kuće na istočnoj strani a rub vrta do glavne ceste na zapadnoj strani. Nikad nisam točnije mjerila ( ovo je prema izlasku i zalasku sunca)
Da most ćemo graditi sami- moramo podbetonirati nosaće, pa onda drvene grede, drvena ograda....ima posla
rose---nacrt je bezveze...nimalo ne odgovara mjerilu.. a planovi su grubi...ali fakat za opast u nesvjest kad pomislim na financije
|
|
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A joj prugu nisam ni skužila.....Planovi su stvarno veliki.... imaš posla do pemzije . Ma znam da si ti hiperaktivka, stiči češ ti to i prije urediti, samo se bojim kada sve urediš da češ se predomisliti i onda sve tumbe okrenuti
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uzmi u obzir da sad po novom imam još dva grunta za srediti...moram se sa svojim požuriti
|
|
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa i ti imaš pune ruke posla kao i ja. Držim ti palčeve. Dvorište ti je sve ljepše i ljepše. Ja sam odmah uočila prugu. Imam je i ja, te mi nemože promaći.
Špricaju li kemikalijam uz prugu kod vas, zbog korova? |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
E sad sam baš ozbiljna ovo je meni prekrasno svaka čast Ali moram dodati idi ženo sij bašču šta ti je za cvijećem nećeš sine od mene dobiti ni krompirića -ti bi u cvijeće uživala a mi da rintamo ko volovi i onda džabe da dobiješ |
|
inaja
Odrastao grm Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
na prvoj slici je predivan grm znam da je to cvijeće prelijepo moja majka ima raznih boja
|
|
kat.rea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Šta postaješ veleposjednica?
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Niho draga- moj vrt hvala bogu opskrbi mene za skoro cijelu sezonu..sve osim krumpira, zato ti meni samo cvijeće daj
Inaja, na prvoj slici je grm vučike (vučji zub ili lupinus), i zaista ga ima u nekoliko boja- bijela, roza, žuta, plava, crvena. To je cvijeće naših baka- one su ga obavezno na vrtove sadile- mislim da tjera bube iz luka i kupusnjača.
|
|
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mamaa, koliko ti posla tu imaš, ali neka ,rezultati su vidljivi
|
|
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Oko moje zlatno biće i krompira
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Puno, puno posla naša Mama ima... Uh, zaista treba sve to stići i riješiti! Bravo za trud, volju, snagu i ljubav!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Odgovori | Stranica <1 1314151617 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |