Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Sedumi-žednjaci-tustike
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Sedumi-žednjaci-tustike

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 22>
Korisnik
Poruka
moon View Drop Down
administrator
administrator

Status: Offline
Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2013 u 23:51
Anastazija, prekrasni su
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Srpanj 2013 u 23:52
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2013 u 15:38
Ovo je baš forno u visećoj posudi ! Taj može opstati vani preko zime, ako sam ga dobro prepoznala ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Srpanj 2013 u 16:30
Tako je, palmeri će biti vidljiv i tijekom zime mijanjeti boje u crvenkastu, a potom cvjetati. Ovaj viseći sedum nestaje i ponovno izbija s proljeća, najprije cvjeta žuto, a potom pušta viseće grane. Tu je još i sieboldi, on će cvjetati sad kad je već sve odcvjetalo i potom će zimu prespavati nevidljiv. Ne treba se zalijevati ništa pretjerano, a sunce mu uopće ne smeta.

A s druge strane, to je cvijeće koje se samo obnavlja i nije potrebno svake godine nešto novo stavljati.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2013 u 06:29
prelijepi prizori Clap

imam  pitanje - jeste li primjetili razlike u uzgoju koje trebaju vaši sedumi?
ja ih sve tretiram isto (porozna zemlja, malo vode, sunčani položaj), očito je da nisu svi isti i da trebaju drugačiji tretman
ljeti ih, naravno, zalijem češće, zimi skoro pa i ne, osima, ako nisu na dohvatu kiše, nikad ih ne prihranjujem i najčešće ih sadim u siromašnu zemlju

sedum sieboldi, imam ga već par godina i primjetila sam da mi je svaku godinu sve manji, slabiji
jučer sam presadila par grančica koje su prostale od lani i nikako da se razbujaju, a sjećam se jednu godinu sam imala punu teglu, u rujnu je izgledao kao rascvjetana kugla

lani sam uzela  čokoladni, bio je prelijep, cvjetao... dok ga kamion nije pregazio, uspjela spasiti tek par reznica, ali nisu se makle otada

sedum spathulifolium ista stvar, uzeme lijepu punu teglicu i što je duže kod mene sve lošije izgleda, počnu se osipati grančice

dok npr. Sedum dasyphyllum, dovoljno je da malecki listić padne na zemlju, dogodine se napravi lijepa hrpica, a on je baš mikro verzija seduma

i jedna viša sorta, nisam sigurna za ime, ima uže, tamne listove, krene iz zemlje, naraste nekih 30ak cm, taman bi trebao zametnuti pupoljke i odjednom se samo pokunji gornji dio, nekih 10 cma, savije i počne propadati
ne vjerujem da je od viška vode ...
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2013 u 19:19
hm..natalija...što bi to moglo biti? Moji su za sad ok, odkako sam ih posadila svi su svake godine sve veći, mislim, rastu u širinu, no moji su tu tek treću godinu, neki drugu, tako da moji nisu neko mjerilo. Tvoji sigurno imaju više staža od mojih
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2013 u 19:26
...moon, pa jel to u visećoj palmeri?...baš je neobičan, zanimljiv!Clap...
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2013 u 19:29
...imam gotovo identična iskustva poput natalijinih u vezi sieboldija i čokoladnog...neki dan sam već po treći put za redom ponovno kupila sieboldi pa da vidim hoće li taj primjerak bolje krenuti...ostala dva su u Senju, jedan na suncu, drugi u polusjeni i imam ih već nekoliko godina i nisu se maknuli ni milimetra...čokoladnog imam od prošle godine i on mi se prepolovio, ne izgleda baš sjajno, a nisam bila zadovoljna s njim ni u tegliConfused...
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...

zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2013 u 19:40
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

...moon, pa jel to u visećoj palmeri?...baš je neobičan, zanimljiv!Clap...

Je je, to je palmeri, sieboldi i ne znam kako se zove taj što visi. Imam još i kombinaciju - sve to + plavuljak koji sad upravo cvjeta prekrasnim plavim cvjetićima, a u jesen će imati crveno lišće. Malo sam se igrala s kombinacijama koje nisam još vidjela nigdje drugdjeu visećim košaricama. Zgodno je što su košarice od kokosa i cad plavuljak probija s granama kroz taj kokos. Na to sam računala, no ne znam da li će se formirati kako sam zamislila. A to je da bude toliko grančica da se kokos niti ne vidi, već da sve tvori nešto poput kugle. Nezgodno je jedino što se plavuljak treba ipak zalijevati, a ja bih košarice kojima ne treba baš vode u toj mjeri.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Srpanj 2013 u 23:36
moon, hvala što si se javila
ma sieboldi stvarno ima više godina... moždai je starost razlog

ovaj sedum što visi je sarmentosum, jako lijep (a koji nije) i zahvalan, nadam se da će ti kombinacija biti baš kakvu si zamislila
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Srpanj 2013 u 15:15
natalija, hvala za ID
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 00:53
Moja je snaha u teglu posadila Sedum lineare varijegirani i Alyssum.

Na punom su suncu čitav dan. Sedum je ovoga ljeta promijenio oblik listića (nisu više šiljasti nego zaobljeni), a k tomu su se pojavili i izbojci u jednoj boji. Evo ih povećanih s prethodne slike:

Događa li se to češće? Uzela sam ovaj bijeli izbojak i pokušat ću ga zakorijeniti. Baš me zanima što će od toga ispasti. Držite mi palčeve da uspijem.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2013 u 01:52
Andina, ovaj sedum jako zanimljivo pušta nove listiće. I mene zanima nastavak.
Sutra je novi dan.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2013 u 12:06
ajme krasni su i uvijek me iznova podsjete zašto se zaljubimo u njih :)
Anastazija i Moon, lijepo ste svoje aranžirale i smjestile :)
Anastazija...mislim da je onaj crveni baš vapi da mu se zapelca par grančica u neku teglicu pa da ide na put Wink LOL
Andina odlična je kombinacija sa lineareom kojeg sam ja tek ove godine otkrila i oduševio me, a u kombinaciji je sa ruselijom i drugi sa karanfilima...tam gdje je bilo mjesta u tegli tamo sam ih smjestila :D
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Jaca123 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1482
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jaca123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2013 u 13:09
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2013 u 09:07
...Jaca, preelijepoClap!

...Andina, drago mi je vidjeti ovaj primjerak o kojem si mi pričala, zaista je veličanstven!!! Svaka čast snahi! A što se tiče boje i nijanse, to bi nam Dado stručno mogao objasniti...mislim da je "osnovna" boja ovog seduma zelena, a sve drugo je posljedica ljudskog miksanjaWink, pa bi iz tvoje reznice ovaj sedum mogao potjerati i izelene listiće...
A možda se i varamEmbarrassedLOL!

zagreb
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2013 u 21:29

Uploaded with ImageShack.us
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2013 u 09:47
    lijepiWink

zagreb
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2013 u 20:35
Andina i ja imam isti takav,prekrasan je.Međutim,to nije sedum nego Silene uniflora "Druett's variegated"
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2013 u 21:02
Hvala ti, Camellia, što si razjasnila ovu zabunu. Pitala sam snahu je li nabavila novu biljku nakon što mi je iz te teglice dala sedum lineare (jer sam vidjela da su listići drugačiji), no ona je tvrdila da nije i da je to ista biljka. Očito je nešto zaboravila. U svakom slučaju, ovo je vrlo lijep primjerak. Ona reznica koju sam uzela nije mi se primila. Sada sam uzela drugu s korjenčićem, ali i ona mi je sumnjiva, bojim se da ni to neće uspjeti. Vidjet ćemo što će biti u proljeće.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 22>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.