Gioiaa-dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 39> |
Korisnik | |
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prekrasan je
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
novi stanovnik mog vrta,jest da ovako ne izgleda ali porasce i procvetace
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
evo ispravila
![]() zaomi sto se nisam i ja jucer smejala... videla sal sliku koji si postavila,brrr,dosta je vise tog snega,sad ne volim da ga vidim,hocu prolece ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Puknut ću od smjeha, pa pročitala sam što si radila i odgovorila, da ne bi morale zajedno turu antiskrelina. Jutros sam mm zaboravila dati doručak, a on se sjetio u autu. Ti pak ponavljaš post,
![]() ![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
kad me zeza net,obicno mi se to desi,evo sad cu ispraviti gresku koju nisam videla.
Triso obozavam plavo,lubicasto ali ne nabavim uvek sto mi se dopada,ne mogu da pronadjem itd.Htela sam uzeti semehimalajskog maka,a ono nema ga vise,rasprodali.A on izgleda bozanstveno. Malo kasnije cu posejati Anagallis,ima prelepu plavu boju,nemam nesto puno semena,ali se nadam da ce ponici...Pitaya-Dragon fruit ceka da je posijem,ponovo da pokusam indijski jorgovan(niknuo je ali zimus je propao)i imam jos jedno seme ali nikako da odgonetnem sta je ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Bogme tvoja kolekcija biti će dovoljna za čitav tvoj grad, koliko toga si naručila, a vidim da i tebe vuče na plavu i ljubičasto-neka baš mi je drago.
Ladolež nisam još posijala, jer sam u dilemi gdje, uzme puno mjesta, možda ću ga negdje van dvorišta na "ničiju zemlju".
Znači vremenska situacija ista kao kod nas. Jutros i do podne sam se skuhala na suncu, a sada gledam Učka je bijela, a kod mene oblačno-sada ne pada, ali prognoza je povoljna.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
danas sam radila u dve etape,prvo malo kopala,da bi posle na to mesto doterala malo zemlje,al oterala me kisa u kucu.
mart je bas prevrtljiv,danas se toliko puta izmenilo vreme,sunce,kisa,sunce,kisa... desetak saksija sam napunila novom zemljom,pocistila terasu...iako nisam previse radila osecam se umornom. ladolez mi je poceo nicati,i to je to za danas. |
|
![]() |
|
sejalalepu katu(plavu,belu i roze),ciniju roze,petlovu krestu,i salviju (crvena)...MKM posadila beluribizlu i crveni ogrozd,i jednu ruzu od koje se pravi slatko.Za danas toliko,jest da nista ne padaali je prohladno,i nemam volju da nastavljam.
Novost je i ovo,narucila sledece biljke: 1.pampas travu-belu 2.carex ice dens 2 kom.(trava) 3.carex evergold 2 kom. 4.arabis variegatum2 kom. 5.kniphofia alcazar 2 kom. 6.echinacea double decker 1kom. 7.brazilski ljiljan(na slici ljubicasto-beli,mada u vecini slucaja nije tako) 8.cosmos atrosanguineus(trajnica,cvetovi purpurni) 9.daliju plavi decak(videcemo da li ce biti plava) 10.bastenska gloksinija(cvetovi plisani iljubicasti) 11.albizia julibrissin i 12.sarenolisni japanski dren i bas se ovako osecam ![]() ada,ukrasne tikvice su pocele da nicu ![]() |
|
![]() |
|
vecina muskatli propala,smrzla se,pa sam fino pocupala,promenila zemlju,oko 30 saksija(zardinjera) i odlucila sam da ne nabavljam nove,sem naravno ove
![]() nisam se pokajala sto sam je kupila,celo leto je cvetala,valjda cu opet naici na istu... sutra nastavljam sa sijanje ![]() |
|
![]() |
|
sad sam se upravo u brbljaonici izjadala zasto nisam otisla,sinoc sam bila bas ljuta,cak sam i od besa pustila suzu,nije zbog cveca,vec zbog druzenja...sad moram cekati sledece okupljanje i sledecu izlozbu koja je sledeceg meseca.
|
|
![]() |
|
skitnica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1556 |
dobro se provedi i uživaj malo i za nas.
|
|
mi smo djeca cvijeća
|
|
![]() |
|
opet sam se opskrbila sjemenkama,nisam se mogla kuci vratiti bez icega,bila do grada,uletela u polj.apoteku,i uzela:Salvia s.k,Zinia roze,lepu katu plavu i belu,opet zevalicu,lepu katu duplu roze,anis,majoran,melissa o.l.,petlovu krestu,nocnu frajlu ili ti matthiola bicornis,i godetia g....zatim nisam odolela sadnici bele ribizle,i crvenog ogrozda,i alcea rosea-vauuu predivna dupla zuta...
nadam se da cu sutra na izlozbi pronaci nesto zanimljivo,sto ce me osvojiti na prvi pogled,sva sam uzbudjena kao da idem prvi put:))) hoya nemam nikakvih iskustva sa tikvama,ali sigurna da im treba prostora. |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
MM već godinama sije ukrasne tikvice i to prvo u neku posudu npr na neki dublji podložak za cvijeće, prska svaki dan pomalo, kad narastu negde oko 5-6 cm onda ih posadi u vrt i dobro mu to ide. Jedne godine smo imali raznih vrsta. Kod nas je problem poslije ih održati jer njima treba dosta vode, a tu su velike suše.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Ja sam sva zbunjena s tim sijanjem. Sjeme veće - sjeme manje, klijanje u tami - na svjetlu, u hladnom - na toplom... I ja trebam savjet za ukrasne tikvice ! Imam sjeme, stavit ću ga prije u teglicu, a dok ne nikne moram saznati koliko im mjesta treba i koliko sunca trebaju, da li se penju ili ... One tikvice klasične uzmu mi 2-3 kvadrata.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Ako je goruća ljubav ono što ja mislim, tj. ageratum ili mirisna kunica, onda Triša ništa ne brini. Jako sporo niče.
Gioiaa, nažalost kod nas na kontinentu je rano za sjetvu vani. Ali sad kad zatopli, pa krenu proljetni poslovi, nećemo stići ni pola toga napraviti.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
za vrt je kod mene jos rano,zato sm u teglice posijala...videcemo da li ce me obradovati
![]() ostavila sam jos semenki da posadim direktno u vrt,nesto od toga mora nici ![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Gioia, ja sam ove godine dobila sjeme ukr. tikvica. Imam ih prvi put. Da li si ih sijala u lončiće ili direktno u vrt? Da ne fulam, to me čeka za vikend.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
prosla
![]() posejala ladolez,ukrasne tikvice i bas nista drugo. |
|
![]() |
|
Vjerujem da je glavobolja prošla i da si nastavila s radovima, pa valjda nisi stigla ništa zapisati.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
budi strpljiva,nekom semenu treba malo duze vremena,a mozda je zemlja hladna.Sad sam ovu turu zavrsila i ne verujem da ce sve nici brzo,bojim se da je prerano.Prosle godine sam sijala posle 20-og III .
za danas dosta,pocela je i glava da me boli,evo pijem aspirin,sutra nastavljam... |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1314151617 39> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |