Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Gioiaa-dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Gioiaa-dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 39>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2009 u 10:12
prekrasan je Smile obožavam sljezove
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2009 u 10:08
novi stanovnik mog vrta,jest da ovako ne izgleda ali porasce i procvetace

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2009 u 09:23
evo ispravila
zaomi sto se nisam i ja jucer smejala...
videla sal sliku koji si postavila,brrr,dosta je vise tog snega,sad ne volim da ga vidim,hocu prolece
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 16:57

Puknut ću od smjeha, pa pročitala sam što si radila i odgovorila, da ne bi morale zajedno turu antiskrelina. Jutros sam mm zaboravila dati doručak, a on se sjetio u autu.

Ti pak ponavljaš post, smile79smile96
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 16:52
kad me zeza net,obicno mi se to desi,evo sad cu ispraviti gresku koju nisam videla.
Triso obozavam plavo,lubicasto ali ne nabavim uvek sto mi se dopada,ne mogu da pronadjem itd.Htela sam uzeti semehimalajskog maka,a ono nema ga vise,rasprodali.A on izgleda bozanstveno.
Malo kasnije cu posejati Anagallis,ima prelepu plavu boju,nemam nesto puno semena,ali se nadam da ce ponici...Pitaya-Dragon fruit ceka da je posijem,ponovo da pokusam indijski jorgovan(niknuo je ali zimus je propao)i imam jos jedno seme ali nikako da odgonetnem sta je
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 16:52
Bogme tvoja kolekcija biti će dovoljna za čitav tvoj grad, koliko toga si naručila, a vidim da i tebe vuče na plavu i ljubičasto-neka baš mi je drago.
Ladolež nisam još posijala, jer sam u dilemi gdje, uzme puno mjesta, možda ću ga negdje van dvorišta na "ničiju zemlju".

Znači vremenska situacija ista kao kod nas. Jutros i do podne sam se skuhala na suncu, a sada gledam Učka je bijela, a kod mene oblačno-sada ne pada, ali prognoza je povoljna.
RIJEKA

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 16:42
danas sam radila u dve etape,prvo malo kopala,da bi posle na to mesto doterala malo zemlje,al oterala me kisa u kucu.
mart je bas prevrtljiv,danas se toliko puta izmenilo vreme,sunce,kisa,sunce,kisa...
desetak saksija sam napunila novom zemljom,pocistila terasu...iako nisam previse radila osecam se umornom.
ladolez mi je poceo nicati,i to je to za danas.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2009 u 15:30
sejalalepu katu(plavu,belu i roze),ciniju roze,petlovu krestu,i salviju (crvena)...MKM posadila beluribizlu i crveni ogrozd,i jednu ruzu od koje se pravi slatko.Za danas toliko,jest da nista ne padaali je prohladno,i nemam volju da nastavljam.
Novost je i ovo,narucila sledece biljke:
1.pampas travu-belu
2.carex ice dens 2 kom.(trava)
3.carex evergold 2 kom.
4.arabis variegatum2 kom.
5.kniphofia alcazar 2 kom.
6.echinacea double decker 1kom.
7.brazilski ljiljan(na slici ljubicasto-beli,mada u vecini slucaja nije tako)
8.cosmos atrosanguineus(trajnica,cvetovi purpurni)
9.daliju plavi decak(videcemo da li ce biti plava)
10.bastenska gloksinija(cvetovi plisani iljubicasti)
11.albizia julibrissin
i
12.sarenolisni japanski dren

i bas se ovako osecam

ada,ukrasne tikvice su pocele da nicu
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2009 u 17:37
vecina muskatli propala,smrzla se,pa sam fino pocupala,promenila zemlju,oko 30 saksija(zardinjera) i odlucila sam da ne nabavljam nove,sem naravno ove

nisam se pokajala sto sam je kupila,celo leto je cvetala,valjda cu opet naici na istu...
sutra nastavljam sa sijanje
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2009 u 08:39
sad sam se upravo u brbljaonici izjadala zasto nisam otisla,sinoc sam bila bas ljuta,cak sam i od besa pustila suzu,nije zbog cveca,vec zbog druzenja...sad moram cekati sledece okupljanje i sledecu izlozbu koja je sledeceg meseca.
Na vrh
skitnica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1556
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje skitnica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 21:28
dobro se provedi i uživaj malo i za nas.
mi smo djeca cvijeća
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 15:09
opet sam se opskrbila sjemenkama,nisam se mogla kuci vratiti bez icega,bila do grada,uletela u polj.apoteku,i uzela:Salvia s.k,Zinia roze,lepu katu plavu i belu,opet zevalicu,lepu katu duplu roze,anis,majoran,melissa o.l.,petlovu krestu,nocnu frajlu ili ti matthiola bicornis,i godetia g....zatim nisam odolela sadnici bele ribizle,i crvenog ogrozda,i alcea rosea-vauuu predivna dupla zuta...
nadam se da cu sutra na izlozbi pronaci nesto zanimljivo,sto ce me osvojiti na prvi pogled,sva sam uzbudjena kao da idem prvi put:)))
hoya nemam nikakvih iskustva sa tikvama,ali sigurna da im treba prostora.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 14:25
MM već godinama sije ukrasne tikvice i to prvo u neku posudu npr na neki dublji podložak za cvijeće, prska svaki dan pomalo, kad narastu negde oko 5-6 cm onda ih posadi u vrt i dobro mu to ide. Jedne godine smo imali raznih vrsta. Kod nas je problem poslije ih održati jer njima treba dosta vode, a tu su velike suše.
život je more
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 14:20

Ja sam sva zbunjena  s tim sijanjem. Sjeme veće - sjeme manje, klijanje u tami - na svjetlu, u hladnom - na toplom...

I ja trebam savjet za ukrasne tikvice ! Imam sjeme, stavit ću ga prije u teglicu, a dok ne nikne moram saznati koliko im mjesta treba i koliko sunca trebaju, da li se penju ili ...

One tikvice klasične uzmu mi 2-3 kvadrata.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 12:13
Ako je goruća ljubav ono što ja mislim, tj. ageratum ili mirisna kunica, onda Triša ništa ne brini. Jako sporo niče.

Gioiaa, nažalost kod nas na kontinentu je rano za sjetvu vani. Ali sad kad zatopli, pa krenu proljetni poslovi, nećemo stići ni pola toga napraviti.
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 10:51
za vrt je kod mene jos rano,zato sm u teglice posijala...videcemo da li ce me obradovati
ostavila sam jos semenki da posadim direktno u vrt,nesto od toga mora nici
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 09:01
Gioia, ja sam ove godine dobila sjeme ukr. tikvica. Imam ih prvi put. Da li si ih sijala u lončiće ili direktno u vrt? Da ne fulam, to me čeka za vikend.
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2009 u 08:52
prosla ,ali smrckam
posejala ladolez,ukrasne tikvice i bas nista drugo.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2009 u 19:27
Vjerujem da je glavobolja prošla i da si nastavila s radovima, pa valjda nisi stigla ništa zapisati.
RIJEKA

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2009 u 14:08
budi strpljiva,nekom semenu treba malo duze vremena,a mozda je zemlja hladna.Sad sam ovu turu zavrsila i ne verujem da ce sve nici brzo,bojim se da je prerano.Prosle godine sam sijala posle 20-og III .
za danas dosta,pocela je i glava da me boli,evo pijem aspirin,sutra nastavljam...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 39>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.