Cvijet do cvijeta,Korjenkova hacijenda |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 147148149150151 203> |
Korisnik | |
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Potpisujem ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
korijenko predivno
![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
šta reći za ovu ljepotu šta već nije!
sada me zanima crnoglavac, jesi li mu rezala glavu da se grana. iman ga i ja i samo jedan cvijet na vrhu. mislila san mu otkinuti glavu i posaditi,i predpostavljam da bi se iz stapke grano ali me strah da ga ne uništim!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Cure i Toni.... hvala na posjeti
![]() Antonija... crnoglavcu nisam nikad rezala glavu , kako sam jednu grančicu posadila tako je ona rasla i dalje se je sam granao. Mislim da bi ti iz te stapke sigurno bočno potjerao mlade.
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Kakva ti je ono spešl šatirana nepeta, gdje takve ima za kupit, jel to trajnica?
Uopće kod tebe ne primjećujem da je za nama pustinjsko ljeto, da vidiš kod mene pomora
![]() |
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Allo draga.... sad ima pomora i kod mene, ovo su slike od polovice augusta, vidim da je dosta biljki osjetilo ovogodišnju sušu više nego prošlih godina, npr. echinacee su mi slabije i slabo su cvale, kane - to nije prizor na koji sam ja naučena, dalije roza starinske - strava i užas, lišće od hortenzija je dobilo nekakvu boleštinu, suši se i pjegavo je, do sad neviđeno, ruže su se obnovile, nanovo su prolistale i procvale -ajde barem nešto, obnovila mi se je i lonicera na luku - bila je za počupat, rekao mi je Muhle da je bolesna i sve sam razmišljala da ju krknem i sad je ko u proljeće i opet cvate. A "spešl" nepeta za koju pitaš e to je definitivno trajnica koju bi svaki vrt trebao imati.
Nepeta variegata - preko zime nestane, širi se "putem munje"
![]() ![]() ![]() Kupila sam je točno pred godinu dana na rječkoj Florijani kao mali picmoljak
![]() ![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Ova biljka me podsjeća na moj origanum (mravinac). Korijenko - jednom rječju predivno. Možda bih se mogla ogrebati za malo sjemena od niske cinije. ![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Uživala sam na prekrasnoj hacijendi!
Pravi raj za srce i dušu!
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Korijenko,
šećem svako malo po tvojoj prelijepoj hacijendi. Uvijek nešto novo. Puno pohvala! Cvijet do cvijeta. Nešto predivno. ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Napokon slikice i to krasne slikice. Dugo sam uživala u pogledu na sve ljepote tvoje hacijende, draga susjedice moja!! |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Skroz me je ta tvoja nepeta zbunila. Kad ukucam nepetu variegatu dobijem slike one puzave male invazivne biljčice a ne ovo. Ili mi ne mislimo na istu. Mene ova visoka zanima što liči na salviu:
![]() |
|
![]() |
|
Ma da, da... samo joj ja kažem variegata jer je šatirana
![]() ![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Sve je naravski lijepo kao i uvijek kod tebe
![]() ![]() ![]() ![]() Ovaj put mi zapeo za oko vrtić kraj stepenica. Baš je sladak. A niske cinije su stvarno super
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ma nek se zove kak hoće samo nek je lijepa...i nek se da rasadit
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tikvić, Bergenija, Silvy, Anaida...hvala na pohvalama
![]() Nataly... vjerojatno je to ta biljkica (origanum), ako si ne zapišem, nema šanse da zapamtim
![]() Baka... da samo znaš koliko je preobražaja doživio taj mali vrtić kraj stepenica.... imam čak i slike kroz povijest kako su se naši stari slikavali i to uvijek kraj tog vrtića. Kad je bila moja mama mala tu su rasle starinske visoke ruže, žuta i roza i jedna bijela starinska krunčica (spirea). Tu sam ko mića mala počela prčkat po zemlji
![]() Ove sam godine baš zadovoljna kako mi je ispalo samo me jadi da je malik
(božikovina) jalova, nema crvene bobice. Da ne bi bilo samo zeleno kraj nje sam posadila Trišin jasmin pa ga motam oko božikovine. Cijelo ljeto bijelo cvate.....
Horti..... imaš novog stanovnika
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Draga moja, šetala sam dugo tvojom hacijendom i nauživala se. Kod tebe je teško odabrati najljepše, sve je lijepo, uredno, skladno, vidim bili vrt napreduje, Pedro plijeni pozornost kao i uvijek, a ovaj kutak je kao iz vrtnih žurnala.
![]() Pozdravljam te iz pretoplog juga, a i nadam se da ću sve ovo jednom vidjeti ![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
I ja se nadam draga, mislim da je tri godine da se družimo malo previše bez barem jednog pogleda oči u oči
![]() VIP loža te čeka u punoj ratnoj spremi
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Imam nešto slikica sa skoda i sa terase - sukulenti i razne biljkice u vazama....... U kutu ispred konobe ![]() Dudin sukulent
![]() Na skodu
![]() ![]() ![]() I to je to...dobar provod za vikend vam želim, ja ću ga provesti klasično - na moru i u vrtu
![]() |
|
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Ovo mi nije trebalo, sad bum opet šizila po svom vrtu jer meni nije sve tak bujno i zdravo ko tebi. ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 147148149150151 203> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |