Cimbidijum - Cymbidium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 26> |
Korisnik | ||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kad sam ga presađivala u novi supstrat,nešto malo korjena sam odrezala ,mada ne mogu reć da je korjen bio u lošem stanju. |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Smežurane bulbe mi se ne sviđaju
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
|
Imam
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Ok,idem odmah,hvala draga
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Hvala ![]() |
||
![]() |
||
Silvestra ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
|
![]() |
||
|
@Silvestra, prekrasan ti je taj cymb
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
|
krasan cimb
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
|
Super izgledaju!
|
||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
Super bebi vidiš da su se oporavili :)
|
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
|
Bebolina
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Danas sam poštom dobila dva cymba na oporavak, pa da vam malo pokažem kako je to kod mene izgledalo danas.
Jedan je cymb u katastrofalnom stanju, korijena nema, sav je strunuo a bulbe su još žive.
Svo sam trulo korijenje odrezala, očistila i tretirala ih fungicidom, posadila ih u vlažan supstrat za dejice, pokrila najlonom i smjestila ih u sjenu, gdje ostaju bez vode i hrane bar četiri tjedna. Do tada će se bulbice oporaviti i početi puštati novo korijenje u potrazi za vodom, koje neeeemaaa
![]() Evokakoje to izgledalo danas. Slike su loše jer sam uz sebe imala samo mob.
Stanje korijena
![]() Drugi cymb
Korijen u relativno dobrom stanju, za razliku od prvog, samo je jedna bulba problematična. Jedan se list nije otvorio, ostao je sljepljen, tako da novi list koji je iz njega trebao izaći, to nikako nije mogao već je počeo truliti i bulba propadati. Taj sam list porezala
bulbu očistila, natopila fungicidom i cijelu biljku posadila u odgovarajuću teglicu u novi supstrat.
Ovaj će cymb najvjerovatnije ponovo cvasti već ove zime, kad se svećano vraća na adresu s koje je došao
![]() S prvim je stvar malo teža, ali vjerujem da će se brzo oporaviti i za dvije godine ponovo blistati.
Evo za primjer još jednog cymba koji je kod mene došao u očajnom stanju prije tri mjeseca bez ijednog korienčića.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
|
Bebolina, lječillište za cymbidiume
![]() |
||
![]() |
||
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Da se pohvalim da je i moj prvi put procvao
![]() Kako se zove ovaj cymbidium? Da nije možda cambria, neznam razliku između ove dvije vrste ![]() ![]() |
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
|
Ovo je Cambria
![]() cymbidium je sasvim nešto drugo
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
|
Cambria orhideja! ![]() Hvala draga bebolina
![]() |
||
Rijeka
|
||
![]() |
||
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
|
bebolina, dr.
imaš zlatne ruke. ![]() Mira K, predivna ti je Cambria, koju prvi put vidim. ![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |