Uzdignute gredice |
Odgovori | Stranica <1 12131415> |
Korisnik | |
sfinga
Već proklijao Pridružen: 01 Lipanj 2013 Status: Offline Bodovi: 157 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sponzorirani linkovi | |
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dijana7566
Neukroćena biljka DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima tu svega
|
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
Nevena M.
Nedavno posijan Pridružen: 01 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 95 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve je predivno. Stavi s vremena na vrijeme još slika. Dao si mi ideju pa sam i sama napravila zasad pet gredica koje ću svakako povećati. Želja mi je napraviti ih baš puno. A, vidjet ćemo. A što se tiče navodnjavanja hoće smetat kad budeš nagrtao krumpir?
|
|
Cvijeće mi uljepšava dan.
|
|
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jednom sam nagrtao krumpir, pa sam ga onda malčirao i sada sam postavio jednostavan sistema koji drži nadzemni dio uspravan. Pofotkati ću pa će biti jasnije. Inaće navodnjavanje koje sam ugradio na gredice je vrlo jednostavno za maknuti ako se bilo što radi na gredici i lagano i brzo se vraća tako da sa time nema problema.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Javljam se nabrzaka sa tuđeg laptopa.
Ja ne stavljam krumpir u uzdinute gredice, ali imam neke gredice koje su dosta šire i u njih sam stavljala. U široke gredice stavim tikvice, jagode, krumpir, mahune. U biti one biljke koje traže više prostora i da se može kretati između njih. Taj dio gredica malčiram po principu karton i trava na njega. E za travu imam i ja veliki problem zadnjih dana, jer mi se prošle godinu osjemenio i zapustio vrt. Sad Sfinga to možeš pokušati špricati smejsom voda+sol+ocat+deterdžent za suđe+soda bikarbona. Ili izabrati bar 3 stvari od navedenog. Može ići i solarizacija najlonom, prekrit id a se skuha pod najlonom. Ili posijati travu, ali ne znam kako će se odraziti na gredice. Geotekstil je loša solucija ispod pješčanih staza. Najbolje je staviti vreće od zemlje, izvrstan najlon. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Smrcko. Nemam problem sa korovom koji probija geotekstil nego sa travom koja se je zacijala u gornji sloj tj u pijesak. Posadio sam travu i za sada izgleda super.
|
|
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gajtana
Pustio korijenje Pridružen: 08 Srpanj 2015 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 261 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uzdignute gredice su uvijek bile nešto što sam silno željela, ali vrt imam na tuđoj zemlji pa ulagati u nešto što sutra možda više neću imati ... nema smisla. A predivno ti je sve. Doslovno guštam u slikama.
Zašto navodnjavaš krumpir? Mi smo na viksi 30 godina imali krumpir i nikad ga nismo zlijevali, ali baš nikad i uvijek ga je bilo puno i bio je krupan. Da li je razlog tome što je na uzdignutim gredicama? |
|
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Paa da...ali sve isprobavam jer je u fazi eksperimenta. Za sada gotovo i ne treba zalijevanja jer gotovo svaki dan pada barem malo kiše, a inače zalijevanje na sistem kap na kap iziskuje jako malo vode tako da nije problem ni i isključiti zalijevanje po pojedinoj gredici (imam u svom sistemu takovu mogućnost)
|
|
Nevena M.
Nedavno posijan Pridružen: 01 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 95 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve je predivno. Svakako se javljaj sa slikama da uživamo u njima.
|
|
|
|
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nevena M.
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jel smije zelje biti tako gusto posađeno? Jesi već do sada tako sadio? I kako je ispalo? Da znam za sebe.
|
|
|
|
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pa jesam i sasvim dobro uspijeva, malo je gužva ali na kraju dobro ispadne. Ako se koje dobro ne razvija završe kod kokica.
|
|
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sve izgleda super i zdravo. Daj nam novih sličica.
Kako si konrolirao travu i jesi li pustio da se staze zatrave? Moje daske su lagano za zamjenu i razmišljam o rubnjacima od 1 metra, moram samo vidjeti trenutne koje ubacujem u zemlju hoće li preživjeti zimu da se nesaspu. Travu sam zaljevala vrelom vodom, i špricala sa voda+deterdžent za suđe+sol+soda bikarbona+pa i korocid. Uglavnom neke sam mućkalice radila. Uglavnom čistila sam metar po metar temeljito. Sad je bez korova. |
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jedan lijepi vrt u Rijeci. Uz malo truda do predivnog vrta bez mnogo muke i truda.
http://web.facebook.com/photo.php?fbid=10209503746944965&set=oa.1115904028457983&type=3&theater |
|
|
|
sfinga
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima dosta novih fotografija samo da ulovim malo vremena. Staze su se lijepo zatravile i puno je manje vremena potrebno za košnju nego za čupanje korova.
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sfinga ja osjedila čekajuć slike
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 12131415> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |