Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pachypodium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pachypodium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 32>
Korisnik
Poruka
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2012 u 12:17
@bebolina krasni su ti pahići. Izgleda da ne fali puno da se i ti zaraziš sa njima.   
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2012 u 15:49

Dva mjeseca nakon sijanja i presađivanja: p. densiflorum , p. rosulatum, p. saundersi i p. ambongense.

Ovaj puta sam supstrat u koji sam presadio pahiće miješao ovako, uzeo sam : 1/2 prosijanog starog odležanog komposta, 1/4 bimsa, i 1/4 vermikulita (volumni udijeli). Nakon miješanja, supstrat sam sterilizirao. Dobro sam ga navlažio i držao u pećnici 3/4 h na 150 C.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2012 u 17:52
.
p. saundersi - prije i nakon pinciranja

Danas sam pincirao 2 od 5 sijanca p. saundersi starih dva i pol mjeseca. Ostale vrste pahića ne namjeravam dirati. Vidim na slikama sa neta da kod p. saundersi postoji velika vjerojatnost izduženog rasta njegove centralne grane vodilje. Nadam se, da se sada kod mojih pinciranih saundersija to neće dogoditi. A dali će na kraju od toga ispasti nešto pametno baš i nisam siguran. Zato sam i pincirao samo 2 od 5.

Sijanci Pachypodium saundersii, stari oko dva i pol mjeseca.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2012 u 18:11
Pinus...ti sve što takneš "pozeleni"
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2012 u 20:21
pinus odlicno izgledaju, prije svega zdravo. Mislim da nece biti problema sa prezimljavanjem. Mene zanima, jesi li ih vec prihranjivao? Moji su poceli sa prvim pravim parom listova, koliko da cekam sa presadivanjem?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2012 u 22:16
Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

Mene zanima, jesi li ih vec prihranjivao?
Presadio sam pahiće u hranjivim sastojcima bogati supstrat - 50 % odležanog starog komposta. Povremeno ih prihranjujen slabom koncentracijom uravnoteženog gnojiva (NPK + mikroelementi).

Moji su poceli sa prvim pravim parom listova, koliko da cekam sa presadivanjem?
Iskrene rečeno baš i ne znam koji je idealni trenutak za presađivanje. Koliko vidim glavni problem koji se javi kod presađivanja je korijen. Ako je korijen dovoljno „jaki“, ako se ne ošteti prilikom presađivanja, sve je u redu. Svoje pahiće sam presadio dva mjeseca nakon nicanja. Pogledaj sliku iznad, drugi moj post. Slikani su na dan presađivanja.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2012 u 22:39

prodaješ ?
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2012 u 22:43
Još su premali. No druge godine ako prežive zimu možda, nikad se ne zna. Možda zakupim štand na Flori.   
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2012 u 22:50
Ako nećeš prodati, onda pokloni, mijenjaj, daj nešto....Što će ti toliko toga ? Pa nemaš dovoljno prozora !
Joj, sad znam, izbijat ćeš zidove i praviti još prozora !!!!
E i ja u 09. mj si pravim nešto kao zimski vrt, pa ako trebaš smještaj, imat ću ja mjesta za sve !Wink
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2012 u 22:59
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Ako nećeš prodati, onda pokloni, mijenjaj, daj nešto....Što će ti toliko toga ?
Bez brige Glikica , prijateljima poklanjam od kada znam za sebe.   
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2012 u 23:06
Ups, sorry, nisam žicala, ni slučajno......
 Blago tvojim prijateljima !
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2012 u 14:53
Evo trenutno stanje sijanaca, starih oko mjesec dana:

P. succulentum

Piše po netu da su u početku jako mali i da sporo rastu ali baš ovako mali :D Inače nisam dosad ničim prihranjivao, a imaju jako puno sunca tu gdje jesu.

Evo i mojih saundersii, nije neka slika. Isti dan sijani kai i succulentum, 2.5 puta veći rekao bih.

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2012 u 15:38
Baš su ti super držim palčeve da opstanu.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2012 u 16:07
Originalno poslano od člana Miss M. Miss M. napisao:

Hvala :) neznam bih li trebao dok je još sezona da ih prihranim da malo ubrzam rast, neznam kako reagiraju na gnojenje ni koliko bih trebao razrijediti uobičajenu koncentraciju gnojiva?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2012 u 21:23

Originalno poslano od člana Miss M. Miss M. napisao:

. . . neznam kako reagiraju na gnojenje ni koliko bih trebao razrijediti uobičajenu koncentraciju gnojiva?

Slažem se sa Miss M., baš su ti super, nastavi na isti način kao do sada. Ništa ne bi mijenjao.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2012 u 22:15
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

@bebolina krasni su ti pahići. Izgleda da ne fali puno da se i ti zaraziš sa njima.   
....izbjegavam VasLOL ali nije da mi baš ide od rukeTongue
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2012 u 14:54
Pachypodium lamerei

Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

....izbjegavam Vas  ali nije da mi baš ide od ruke

Izvadi ga iz ukrasne tegle. Posadi u propusni i porozni supstrat. Između zalijevanja kisik mora doći do korijena. Sada preko ljeta pahić zalijevaj bar 2 x puta dnevno i drži na punom suncu. Prihranjivati ga ne trebaš.
Na vrh
zelenokosa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zelenokosa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2012 u 09:23
Kupila sam prijatelju i sebi madagaskarsku palmu prije par mjeseci. Moja se super razvija (narasla je, dobila nove listiće a stabljika joj se zadebljala), no s ovom drugom je neki problem. Stabljika se nekako smežurala i ne raste (listovi niti ne otpadaju). Zna li netko u čemu je problem? Hvala.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2012 u 09:35
Slikaj da vidimo. Lakše ćemo postaviti dijagnozu.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2012 u 22:16
Pinus, koliko je star ovaj lamerei na slici?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 32>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.