Pachypodium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 32> |
Korisnik | ||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
@bebolina krasni su ti pahići.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
|
Dva mjeseca nakon sijanja i presađivanja: p. densiflorum , p. rosulatum, p. saundersi i p. ambongense. Ovaj puta sam supstrat u koji sam presadio pahiće miješao ovako, uzeo sam : 1/2 prosijanog starog odležanog komposta, 1/4 bimsa, i 1/4 vermikulita (volumni udijeli). Nakon miješanja, supstrat sam sterilizirao. Dobro sam ga navlažio i držao u pećnici 3/4 h na 150 C. |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() Danas sam pincirao 2 od 5 sijanca p. saundersi starih dva i pol mjeseca. Ostale vrste pahića ne namjeravam dirati. Vidim na slikama sa neta da kod p. saundersi postoji velika vjerojatnost izduženog rasta njegove centralne grane vodilje. Nadam se, da se sada kod mojih pinciranih saundersija to neće dogoditi. A dali će na kraju od toga ispasti nešto pametno baš i nisam siguran. Zato sam i pincirao samo 2 od 5. ![]() |
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
Pinus...ti sve što takneš "pozeleni"
|
||
![]() |
||
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
|
pinus odlicno izgledaju, prije svega zdravo. Mislim da nece biti problema sa prezimljavanjem. Mene zanima, jesi li ih vec prihranjivao? Moji su poceli sa prvim pravim parom listova, koliko da cekam sa presadivanjem?
|
||
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
|
Još su premali. No druge godine ako prežive zimu možda, nikad se ne zna. Možda zakupim štand na Flori.
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Ako nećeš prodati, onda pokloni, mijenjaj, daj nešto....Što će ti toliko toga ? Pa nemaš dovoljno prozora !
Joj, sad znam, izbijat ćeš zidove i praviti još prozora !!!! E i ja u 09. mj si pravim nešto kao zimski vrt, pa ako trebaš smještaj, imat ću ja mjesta za sve ! ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
Ups, sorry, nisam žicala, ni slučajno......
Blago tvojim prijateljima ! |
||
|
||
![]() |
||
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
|
Evo trenutno stanje sijanaca, starih oko mjesec dana:
P. succulentum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piše po netu da su u početku jako mali i da sporo rastu ali baš ovako mali :D Inače nisam dosad ničim prihranjivao, a imaju jako puno sunca tu gdje jesu. Evo i mojih saundersii, nije neka slika. Isti dan sijani kai i succulentum, 2.5 puta veći rekao bih. ![]() |
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
Baš su ti super držim palčeve da opstanu.
|
||
![]() |
||
|
Hvala :) neznam bih li trebao dok je još sezona da ih prihranim da malo ubrzam rast, neznam kako reagiraju na gnojenje ni koliko bih trebao razrijediti uobičajenu koncentraciju gnojiva? |
||
![]() |
||
|
Slažem se sa Miss M., baš su ti super, nastavi na isti način kao do sada. Ništa ne bi mijenjao. |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
....izbjegavam Vas
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Izvadi ga iz ukrasne tegle. Posadi u propusni i porozni supstrat. Između zalijevanja kisik mora doći do korijena. Sada preko ljeta pahić zalijevaj bar 2 x puta dnevno i drži na punom suncu. Prihranjivati ga ne trebaš. |
||
![]() |
||
zelenokosa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3 |
|
Kupila sam prijatelju i sebi madagaskarsku palmu prije par mjeseci. Moja se super razvija (narasla je, dobila nove listiće a stabljika joj se zadebljala), no s ovom drugom je neki problem. Stabljika se nekako smežurala i ne raste (listovi niti ne otpadaju). Zna li netko u čemu je problem? Hvala.
|
||
![]() |
||
|
Slikaj da vidimo. Lakše ćemo postaviti dijagnozu.
|
||
![]() |
||
|
Pinus, koliko je star ovaj lamerei na slici?
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 32> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |