Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj raj na zemlji
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj raj na zemlji

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 108>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 3,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2021
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 10:57
Orezujem je kada se počnu sušiti cvjetovi. od 4 lavande dobijem pune dvije velike kutije cvijeta. Nekoliko stavim u vazu (evo baš sam jučer gledala, cvijet koji sam ubrala lane i stavila u vazu bez vode izgleda kao da je tek ubran), ostatak osušim i napunim u vrećice ili posude da mi miriši u vikendici. Prošle godine sam jednu kutiju stavila u spavaću sobu. To je toliko mirisalo da nismo mogli spavati, pa sam pola morala iznijeti u drugu prostoriju.
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2012 u 22:15
Bome je obavljeno puno posla! Gledam tvoje voćke, vapnom obijeljena debla. To ste ovoga vikenda radili? U vrtu roditeljske kuće sve su voćke blistale s bijelom korom. Ja nemam voćnjak, pa me evo tvoj voćnjak vratio u daleka, prohujala vremena.
Sutra je novi dan.
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 09:13
Voćke obavezno krečimo/bijelimo u kasnu jesen jer je najbitnije da budu u siječnju i veljači zaštićene od tzv. mrazopuca, kada krenu prve jake sunčeve zrake. Osim toga štiti i od štetočina. Kada bismo ih sada okrečili to bi bilo samo ukrasa radi.

* 5 kg gašenog ili hidratiziranog vapna
* 0,5 kg močivog sumpora
* 0,5 kg kuhinjske soli
* Voda
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
Na vrh
Carol View Drop Down
Trajnica
Trajnica
1. Najljepši vrt - Zima 2013/14

Bodovi: 2208
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Carol Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 21:52
Originalno poslano od člana Sanja123 Sanja123 napisao:

Voćke obavezno krečimo/bijelimo u kasnu jesen jer je najbitnije da budu u siječnju i veljači zaštićene od tzv. mrazopuca, kada krenu prve jake sunčeve zrake. Osim toga štiti i od štetočina. Kada bismo ih sada okrečili to bi bilo samo ukrasa radi.

* 5 kg gašenog ili hidratiziranog vapna
* 0,5 kg močivog sumpora
* 0,5 kg kuhinjske soli
* Voda

Na zalost, vecina ljudi kreci vocke u proljece, kad je za to vec prekasno.
Vu plavem trnaci mi hiža stoji

od zelenih veja je videti ni..
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 21:59
Da, na žalost. Ljudi misle da je to radi estetike. Bijeljenje voćaka ipak ima daleko bitniju svrhu.
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 11:06
Evo mene, nakon devet dana provedenih u mom malom raju. Red rada, red odmaranja....sve u svemu mali godišnji odmor.

Ovaj tjedan smo kčerka, MM i ja stavljali stari biber crijep na pečenjaru. Mislim da je dosta solidno ispalo:

Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 11:07
Gizmo je naravno uživao na svoj način:

Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 11:17
A ovako se polako vraća boja u moj raj:

Ovi narcisi su se malo sakrili ali sam ih ipak pronašla

Žuti jaglaci

Žuti šafrani

Ljubičasti šafrani

Vinca je počela cvjetati

Prvi rani tulipani

More jedno narcisa

I forzicija je počela cvjetati

Badem oblijeću pčele i bumbari
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 11:40
Posebno sam sretna zbog magnolije koja je prvi puta nakon osam godina konačno procvjetala. Dobila je od mene toliko željeza ove godine da se obšokirala i odlučila pokazati nekoliko cvijetova

Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 15:12
E pa baš danas brljam sa ovim slikama, malo-malo pa vidim kakvu grešku, pa to ispravim, pa nestanu sve slike, pa opet ispravim, pa opet nađem grešku....
Na vrh
dijana7566 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

DONATOR

Bodovi: 3643
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dijana7566 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 22:13
To ti dođe s godinama draga moja kumo.
Pozdrav iz Osijeka
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Ožujak 2012 u 23:21
Lijepo cvijeta kod tebe  smile211 a do prije par dana bilo samo snijeg.  Moje vinice i tulipani još ne misle.
Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 00:03
lijepo i cvijetno kod tebe, pečenjara izradita majstortski za svaku pohvalu graditeljuClap
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 08:50
Da, očigledno su krive i godine, a dijelom i činjenica da sam se žurila jer sam si proljetno spremanje ostavila za posljednji čas.
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 08:51
I kod mene ove godine malo kasni cvatnja, ali se ipak sve polako budi. Posebno me je iznenadila magnolija koju još nisam očekivala.
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2012 u 08:52
Majstori smo bili mi sami, mužić, kčerka i ja. Zbog toga smo posebno ponosni, bez obzira na manje greške koje smo tek kasnije vidjeli.
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 14:38
U mojoj Batini sve slabo cvjeta. Nema vode ni za lijeka. One kiše u unutrašnjosti očigledno su batinu samo poškropile. Zemlja je kao prašina, sa pukotinama, cisterna prazna, ne mogu zalijevati.

Evo malo ovotjednih tulipana:

Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 14:40
Rane vrste narcisa su odcvale, stigao je drugi val, onih malo kasnijih:

Šeboji kod mene stvarno uživaju

Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 14:41
Jorgovanima ovo vrijeme izgleda odgovara:

Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 14:42
Kamenjar se polako budi iz zimskog sna

Evo posadila sam novi runolist i ogradila ga da znam gdje se nalazi da ga invazivnije biljke ne unište

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 108>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.