Čuvarkuća - Sempervivum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 96> |
Korisnik | |
renee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bravo Nana!!!!!
Gnojivo jim više šteti nego koristi, naročito može biti kobno umjetno gnojivo. Jedan moj kolega na taj način izgubio je više od pola kolekcije.
Sempsi brže rastu, dakako, dobivaju izdužene i blijede liste ... A u krajnom slučaju to vodi do propada cjele biljke.
O tome nema dvojbe.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
suharak ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 60 |
vjerojatno se to ne odnosi na stajski gnoj
![]() ![]() |
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 12 Lipanj 2007 Status: Offline Bodovi: 120 |
Da, to se odnosi i na stajski gnoj.
Samo pomislite u kakvim uvjetima žive Sempervivumu u prirodi! Tamo na previsnim stjenama sigurno im krave ne sere na glavi niti ih netko zaljeva Cvjetalom ...
Od kvalitete zemlje zavisna je i boja rozete i veličina rozete. Nema dvojbe, da su sempsi, koji su pognojeni, dosta veči i slabijih boja ... A mi ne želimo imate velike sempse, mi želimo sempse, koje če nas rezveselit svojim bojama ... Nije to takmičenje ko je veći, nego ko je ljepše boje.
Ja sama ne vidim ni jednog dobrog razloga za gnojenje, a vidjela sam po slikama po raznim forumimi i to, kakve su biljke ljudi "producirali" gnojenjem. Sempsi rastu brzo, rozeta se izduži, stoloni so su dugi, slabi ... Sve se ubrzava na štetu kompaktnog rasta.
|
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Hvala Renne na savjetu ...to nisam znala da im vise steti nego dobro nosi...ova kod moje mam je super, i stvarno izgleda da joj godi....ali po tvom savjetu preskacem gnojidbu :)
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ufff umalo nepognoji danas, mislila sam skupljati ostatke od jelena i ovaca...
![]() ![]() ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Sad znam zašto moji sempervivumi više nisu crveni kao što su bili kad sam ih kupila. Imam ih ja ispod masline, i kako nju povremeno pognojim, pognojim i njih! Crvena boja polako nestaje, a ja nisam imala pojma zašto! Koji tukac!?
HVALA RENEE!
|
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Bergenia, možda crvena boja nestaje zbog sezonskog mjinejanja boje.
Idi i vidi moj blog
- iz slika se dobro vidi, kako sempsi mjenjaju boju...
A uskoro, nove, jesenje slike na blogu!
|
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Kad smo kod gnojenja, ja svoje nekad (jaaako rijetko) zalijem malo gnojivom za sukulente i kaktuse. Mada moram priznati da ja njih redovito zaboravaljam i zaliti, a kamoli pognojiti. Nekako ih stalno zaobilazim, ali njima to očito paše jer su ljetos cvjetali ko ludi
|
|
nema kruha bez motike
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Kod nas pada kisa vec 2 dana i temperature su naglo opale..tako da sam ih pomjerila s kise..stavila sam ih na prozor,gdje su zasticene..Jesam li pogrijesila??
|
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Ni slučajno. Što je hladnije njima treba manje vode.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
Hvala ti Vera
![]() |
|
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Sempervivum cv. Firtefly
Sempervivum cv. Erongo
Evo, stigle prve jesenje kiše, prvi zimski mrazovi ... A ja se spremam na povečanje mog sempervivum vrta, za 10 dana imat ču novu ogradu, pa če moj vrt bitu duplo veći - od sadašnjih 66 m2 na 130 m2. Preko zime ču vredno saditi Sempervivume, držati palčeve preko ljeta da štoviše narastu, a onda u 8. i 9. mjesecu ... Pa zna se šta!
Da ne budem imala gužve i zbrke sa slanjem Sempervivuma krajem idučeg ljeta, molim vas, da se mi štoprije javite - i do dagovorimo sve oko togo preko duge hladne zime ....
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Prava si renee.
![]() Moji (tvoji )sempervivumi lijepo napreduju.Nekoliko ih nije preživjelo putovanje a ostali rastu.Čak i sada, jer kod nas je još toplo. |
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Fermina - Daza, nije mi jasno kako su oni mugli za tako kratko vreme (ponedeljak - petak) na putu istruljeti. Nikada ne šeljam sempervivume odmah posle kiše, bili su suhi. Žao mi je što se to desilo.
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Renee, ovdje kod nas još lisica nosi poštu.Vikend su provelii u pošti.
Ali dobro da sam ih dobila.Jedan drugi paket sam dobila- napol otvoren. Sve je OK.Čekamo ljeto.Dotad ![]() |
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
E, pa kad je lisica u pitanju. onda joj oprostimo ...
![]() |
|
![]() |
|
renee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
|
![]() |
|
Renee, čuvarkuće su ti čudo
![]() Da li u Dalmaciji ikada mogu imati tako intezivnu boju s obzirom na toplu klimu
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Sve moje crvene čuvarkuće nisu crvene nego zelene, očito im fali sunca i svjetla, no na proljeće i ljeto situacija će se promijeniti, pa ću opet uživati u njihovim pravim bojama.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 96> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |