Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Čuvarkuća - Sempervivum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Čuvarkuća - Sempervivum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 96>
Korisnik
Poruka
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 120
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2008 u 07:29
Originalno poslano od člana Nana Nana napisao:

Rekla bih da je renee ovime htjela naglasiti da čuvarkućama gnojenje može više ŠTETITI nego koristiti, da može za njih biti kobno.

Bravo Nana!!!!!

Gnojivo jim više šteti nego koristi, naročito može biti kobno umjetno gnojivo. Jedan moj kolega  na taj način izgubio je više od pola kolekcije.

Sempsi brže rastu, dakako, dobivaju izdužene i blijede liste ... A u krajnom slučaju to vodi do propada cjele biljke.

O tome nema dvojbe.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
suharak View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 60
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje suharak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2008 u 09:10
vjerojatno se to ne odnosi na stajski gnoj
ApproveQuestion
Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2008 u 11:33
Da, to se odnosi i na stajski gnoj.

Samo pomislite u kakvim uvjetima žive Sempervivumu u prirodi! Tamo na previsnim stjenama sigurno im krave ne sere na glavi niti ih netko zaljeva Cvjetalom ...

Od kvalitete zemlje zavisna je i boja rozete i veličina rozete. Nema dvojbe, da su sempsi, koji su pognojeni, dosta veči i slabijih boja ...  A mi ne želimo imate velike sempse, mi želimo sempse, koje če nas rezveselit svojim bojama ... Nije to takmičenje ko je veći, nego ko je ljepše boje.

Ja sama ne vidim ni jednog dobrog razloga za gnojenje, a vidjela sam po slikama po raznim forumimi i to, kakve su biljke ljudi "producirali" gnojenjem. Sempsi rastu brzo, rozeta se izduži, stoloni so su dugi, slabi ... Sve se ubrzava na štetu kompaktnog rasta. 
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2008 u 14:35
Hvala Renne na savjetu ...to nisam znala da im vise steti nego dobro nosi...ova kod moje mam je super, i stvarno izgleda da joj godi....ali po tvom savjetu preskacem gnojidbu :)
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2008 u 21:43
Ufff umalo nepognoji danas, mislila sam skupljati ostatke od jelena i ovaca...Smile Tongue I sve mislim kako zanemarujem cvijeće..LOL
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Listopad 2008 u 22:24
Sad znam zašto moji sempervivumi više nisu crveni kao što su bili kad sam ih kupila. Imam ih ja ispod masline, i kako nju povremeno pognojim, pognojim i njih! Crvena boja polako nestaje, a ja nisam imala pojma zašto! Koji tukac!?
HVALA RENEE!
Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Listopad 2008 u 08:16
Bergenia, možda crvena boja nestaje zbog sezonskog mjinejanja boje.

Idi i vidi moj blog

- iz slika se dobro vidi, kako sempsi mjenjaju boju...

A uskoro, nove, jesenje slike na blogu!
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 10:01
Kad smo kod gnojenja, ja svoje nekad (jaaako rijetko) zalijem malo gnojivom za sukulente i kaktuse. Mada moram priznati da ja njih redovito zaboravaljam i zaliti, a kamoli pognojiti. Nekako ih stalno zaobilazim, ali njima to očito paše jer su ljetos cvjetali ko ludi
nema kruha bez motike
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2008 u 22:38
Kod nas pada kisa vec 2 dana i temperature su naglo opale..tako da sam ih pomjerila s kise..stavila sam ih na prozor,gdje su zasticene..Jesam li pogrijesila??
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Listopad 2008 u 23:50
Ni slučajno. Što je hladnije njima treba manje vode.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2008 u 21:29
Originalno poslano od člana vera4 vera4 napisao:

Ni slučajno. Što je hladnije njima treba manje vode.

Hvala ti VeraTongue!

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2008 u 07:12
Sempervivum cv. Firtefly

Sempervivum cv. Erongo

Evo, stigle prve jesenje kiše, prvi zimski mrazovi ...

A ja se spremam na povečanje mog sempervivum vrta, za 10 dana imat ču novu ogradu, pa če moj vrt bitu duplo veći - od sadašnjih 66 m2 na 130 m2. Preko zime ču vredno saditi Sempervivume, držati palčeve preko ljeta da štoviše narastu, a onda u 8. i 9. mjesecu ... Pa zna se šta!

Da ne budem imala gužve i zbrke sa slanjem Sempervivuma krajem idučeg ljeta, molim vas, da se mi štoprije javite - i do dagovorimo sve oko togo preko duge hladne zime ....
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2008 u 12:47
Prava si renee.Thumbs%20Up

Moji (tvoji )sempervivumi lijepo napreduju.Nekoliko ih nije preživjelo putovanje a ostali rastu.Čak i sada, jer kod nas je još toplo.
Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2008 u 16:04
Fermina - Daza, nije mi jasno kako su oni mugli za tako kratko vreme (ponedeljak - petak) na putu istruljeti. Nikada ne šeljam sempervivume odmah posle kiše, bili su suhi. Žao mi je što se to desilo.
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2008 u 16:51
Renee, ovdje kod nas još lisica nosi poštu.Vikend su provelii u pošti.
Ali dobro da sam ih dobila.Jedan drugi paket sam dobila- napol otvoren.
Sve je OK.Čekamo ljeto.Dotad smile79
Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2008 u 06:32
E, pa kad je lisica u pitanju. onda joj oprostimo ... smile57 
Na vrh
renee View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje renee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2008 u 10:55
Vrhunci godine:

Korspel Noir

Vieux Green

Gelina

More Honey

S. calcareum cv. Extra
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2008 u 19:16
Moje cuvarkuce su promijenile boju..i bas mi se svidjaju ovako Tongue!!

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2008 u 09:24
Renee, čuvarkuće su ti čudoThumbs%20Up

Da li u Dalmaciji ikada mogu imati tako intezivnu boju s obzirom na toplu klimuQuestion
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2008 u 16:52
Sve moje crvene čuvarkuće nisu crvene nego zelene, očito im fali sunca i svjetla, no na proljeće i ljeto situacija će se promijeniti, pa ću opet uživati u njihovim pravim bojama.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 96>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,230 sekundi.