Dipladenia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 46> |
Korisnik | |
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nbjelovujako zahvalna biljka i ne traži puno,a ovako se lako dobiju nove biljčice...o da i hibiskusi su tu kupljeni u trgovini,imaš kod mene u "moj teritorij" slike.
natalija
a tko nebi ugađao tako krasnom cvijetu.
Temperature polako padaju pa sam u brizi kad ih trebam unijet u kuću,noćne su oko 10 stupnjeva. |
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Kako su naglo stigla hladna jutra, ja sam svoju biljčicu dopremila sa vikendice u stan na prezimljavanje. Sada sam tek postala svjesna kako brzo ta biljka raste. Kupila sam ju prošle jeseni kao mladu, cirka 30 - 40 cm visoku biljku. Zimi sam ju već morala presaditi u veću posudu, (u ožujku sam ovdje postavila sliku), a kako je i dalje bujno rasla opet sam ju ljetos presadila u još veću posudu. Evo kako sada izgleda. ![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Krasna vam je biljkica Cimi! |
|
![]() |
|
![]() |
|
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
predivna ti je ,a i stvarno je jako narasla. moja je samo cvala, ali malo rasla, nadam se da je ove zime neču sribati kao prošlu.
|
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Krasna je!Istina jako brzo raste i moje su prelijepe i velike isto sam ih unijela u kuću.
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Cimi prekrasna ti je dipladenija. I ja je imam, ali nije tako lijepa kao tvoja. Čime si ju gnojila?
I još jedno pitanje...da li ste ih počeli spremati u kuću? Da li ih sada već treba orezati i pokušati zakorijeniti ili čekati proljeće?
|
|
![]() |
|
Proljeće ne rezati ih već ih zakorijenjuj položenicama tako ćeš brzo i sigurno dobiti novu biljku.Moje su već u kući.
|
|
|
|
![]() |
|
Cimicifuga kako je krasna ova tvoja mandevilla,na žalost kod mene ih nema nabavit.Kakava je razlika u odnosu na dipladniju?
|
|
|
|
![]() |
|
Pošalji je meni ja se o njoj budem brinula!Hahahah šala,samo je nastavi negovati i uživati u njenim prekrasnim cvijetovima. |
|
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Ja sma pokusavala oziliti dipladeniu ali mi nije uspjelo.Evo sada sam dobila tri reznice i stavila sam na oziljavanje pa vidjeti cu da li cu biti bolje srece.
Nisam stavljala hormon. |
|
![]() |
|
Fatka želim ti puno uspjeha.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Arim, ti si svoju već unijela u kuću?
Moja je još vani...i kod mene je mandevila, ali ne tako lijepa i bujna kao kod Cimi.
Znači, samo pokušati sa povaljenicama...ok, budem probala, hvala na savjetu.
|
|
![]() |
|
Da unijela sam je.A razmnožit sam je uspijela samo položenicama,reznicama ni jedna nije uspijela.
|
|
|
|
![]() |
|
Mandevilla i Dipladenia su istoznačnice (sinonimi) za istu vrstu biljaka. Evo, kopiram objašnjenje koje sam već ranije napisala. Ponavljanje je majka znanja. Naziv ovog roda biljaka je Mandevilla (prema H.J. Mandevillu 1773. – 1861. koji je prve primjerke iz Argentine donio u Englesku). Za mandevilu se upotrebljava i istoznačni naziv (synonim) Dipladenia (od starogrčkog). U rodu Mandevilla (Dipladenia) postoji oko 120 vrsta, a najpoznatija je vrsta Mandevilla sanderi (syn. Dipladenia sanderi) od koje su uzgojene mnoge sorte (kultivari). Najpoznatiji i najprodavaniji kultivari od te vrste su iz kolekcije hibrida Mandevilla sanderi „Sundaville“ i po njima se kao opće ime uvriježilo i ime Sundaville, što nije ispravno jer se to ime odnosi samo na kolekciju "Sundaville" hibrida. Dakle, ispravno je: • rod: Mandevilla (syn. Dipladenia) • jedna od vrsta: Mandevilla sanderi (syn. Dipladenia sanderi) • kolekcija hibrida uzgojenih od te vrste: Mandevilla sanderi „Sundaville“ (syn. Dipladenia sanderi „Sundaville“) Postoje i druge međusobno različite sorte (kultivari) od ove i drugih vrsta mandevila i one imaju svoje nazive. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() Cure vaše dipladenie su stvarno krasne. Cimicifuga a ovaj tvoj sistem sa žičanom ogradom kao nosačem dipladenie ću kopirati sljedeće godine. Super ideja ne samo za dipladeniju, i hoju ću probati na isti način riješiti. Diladeniu inače preko noći unosim u garažu a preko dana ju još uvijek iznosim na sunce. Stara je dvije godine. |
|
![]() |
|
Jednom riječju prekrasna.Izgleda da si je redovno rezuckao kad je ovako gusta i bujno cvijeta.Svoju sam dipladeniju redovno prehranjivala onim otopljenim gnojivom(što je ono bilo KAN ili NPK) što si preporučio za pelargonije i predivno su rasle i cvijetale.
|
|
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
U proljeće kad nadrapa i dobije škarama po repu.........sve odrezano u kutijicu i lijepo molim, meni doma šalji!!! Ja zapelcam, pa ti koju zapelcanu vratim!!! Jel važi??? |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Ja sam za svoje dipladenije napravila penjalice!!! Baš ću ih usmjeravati u visine, sa željom da se i sve praznine popune, što listićima što cvijetićima!!!
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Ali......jednoj je već vani poćelo jako žutiti lišće i opadati u velikom broju!! Skoro pa je već gola sada!! Staro lišće opada ali i uvelike tjera duge mlade grane!! Da li je to normalno za nju ujesen? ![]() Uploaded with ImageShack.us Južni prozor zimskog vrta, jel to dobar položaj za nju i da li je moram zaštiti od direktnog sunca koje tu zna zbilja pripeći!!! I u zimskim danima kada je sunčano moram zatvarat radijator jer je zbilja vruće kraj stakla, ako koji list orhideja ili palme uđe između žaluzina, opeće se!! A uspjel sam i dvije reznice zakorijeniti bez hormona i bez povaljivanja i kamenčića. Jednostavno sam odrezala manju kraću zreliju granu, preko ljeta držala u hladovini, zaboravila na nju a ona me iznenadila novim listićima i grančicom!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |