Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kaktusi u cvatu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kaktusi u cvatu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 134>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2011 u 22:19
Ponovno je bacio još jedan cvjetić

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2011 u 21:36
Thelocactus bicolor tricolor

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2011 u 12:48
Originalno poslano od člana Kiki-ko? Kiki-ko? napisao:

Neznam da li ovaj spada pod kaktuse,ali se sprema prvi put cvjetati.Nije tako davno bilo kad mi je Frida dala mali komadić u jadnom stanju.A vidi ga sad.Nadam se da ću mu uspjeti slikati bar jedan cvijet.

To je sukulent. Ne znam da li stapelia ili orbea. Toliko su slične da ih baš i ne razlikujem. Cvijet je lijep ali nije za mirisanje. Ako ti još nije procvjetala, sjeti se ovog savjeta, a ako jeste, znat ćeš i zašto. Njega oprašuju muhe, pa nije čudo da smrdi
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2011 u 18:18
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2011 u 09:20
Dobro jutro forumaši,
evo da se i ja malo pohvalim sa svojim ljepotanima..............

Pozdrav.............schumy

**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2011 u 20:11
Gricka,super gimnić,čak četri cvijeta imasmile55
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2011 u 09:38
dobro jutro i tebi schumy i dobro nam došao !

Krasno cvijeta tvoj echinopsis, ali ona agava čisto desno je savršena !
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2011 u 08:51
kiki super za pupoljke orbee variegate Thumbs%20Up
nadam se da ćeš cvjetove vidjeti i uživo, a možda bude i mahuna sa sjemenkama poslije
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2011 u 12:22
Schumy prelijepi cvjetovi.ClapThumbs%20Up
Kod mene još jedan maleni odlučio cvjetati iako nigdje ni s od sunca

Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2011 u 08:59

Neznam da li ovaj spada pod kaktuse,ali se sprema prvi put cvjetati.Nije tako davno bilo kad mi je Frida dala mali komadić u jadnom stanju.A vidi ga sad.Nadam se da ću mu uspjeti slikati bar jedan cvijet.

Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2011 u 19:21
Hvala cure. I mene je iznenadioTongue
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 08:20
Dobro jutro forumaši!
Evo još jedne "baterije" mojih bodljikavaca. Pinus i Gricka hvala na podršci, nadam se da vam se sviđaju moji fotići. Dakle evo još malo "bodljića":

Ispravak: Budući su mi se "fotke" objavljenih kaktusa obrisale stavio sam ovu novu "bateriju" mojih bodljića u "izlog". Molim vas da ovo uvažite, trudim se da vam prikažem svu svoju kolekciju kaktusa.....27.09.2011.

Za danas toliko,
pozdrav......schumy
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Kolovoz 2011 u 22:48
super su stvarno ,baš znaju obradovat i uljepšat dan..ja znam po najvećem suncu sjest kraj njih i samo ih gledat ..
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Rujan 2011 u 00:57
divan je Thumbs%20Up
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Rujan 2011 u 08:16
Originalno poslano od člana vera4 vera4 napisao:

Oprostite društvo da vam ne hvalim kaktuse, ali jedna slika je ljepša od druge, tako da , čak i meni, ponestaje riječi.

Najdosadniji su mi ljudi koji onako paušalno s visoka dobace "Aaa, ja ne volim kjaktuse, ja volim cvijeće". Pa informiraj se prije nego izbacuješ presude. Jedan od njih je MM. Kao zar je to neko cvijeće kad bode. U zadnje vrijeme mu odgovaram "Ruža". Valjda će shvatiti poruku.

U kontekstu jednog posta sam pročitao da se neki članovi bune zašto stavljamo ovo "trnje" na ove stranice.... Ljudi bi trebali znati da su cvjetovi kaktusa najljepši u prirodi!
Kaktusi su daljnji "rođaci" golosjemenjača koje su se pojavile na Zemlji prije 80 milijuna godina. Tada su se pojavile i pčele, jer je to bio zov flore za produženjem vrste i samoodržanjem. Jedino "oružje" golosjemenjača je bio upravo lijepo formiran i koncipiran cvijet kojega pčela percipira i doživljava kao sliku....
Zato ljudi koji se snishodljivo odnose spram kaktusa u biti ne raspoznaju ni svoju ulogu u na planetu koji se zove Zemlja....
Jer, čovjek se na Zemlji pojavio prije 5 milijuna godina....
Zaključak je ........
Pozdrav.......schumy smile211
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Kolovoz 2011 u 22:21
Iako je vrlo malen odlučio je cvjetati

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Rujan 2011 u 22:15
Gricka prekrasni cvjetić...ova boja je krasnasmile71 i bijela je isto posebna smile55 prava si sretnica sa takvim kaktusićima
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2011 u 12:56
Oprostite društvo da vam ne hvalim kaktuse, ali jedna slika je ljepša od druge, tako da , čak i meni, ponestaje riječi.

Najdosadniji su mi ljudi koji onako paušalno s visoka dobace "Aaa, ja ne volim kjaktuse, ja volim cvijeće". Pa informiraj se prije nego izbacuješ presude. Jedan od njih je MM. Kao zar je to neko cvijeće kad bode. U zadnje vrijeme mu odgovaram "Ruža". Valjda će shvatiti poruku.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2011 u 10:50

Mislim da je to stapelia,ako griješim Semira bude me ispravila,spada u sukulente,poslikaj cvijet kad se otvori.

Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2011 u 13:27
Evo jedan vjerojatno nabildani "božićnjak"

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 134>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.