Kaktusi u cvatu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 134> |
Korisnik | |
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ponovno je bacio još jedan cvjetić
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
To je sukulent. Ne znam da li stapelia ili orbea. Toliko su slične da ih baš i ne razlikujem. Cvijet je lijep ali nije za mirisanje. Ako ti još nije procvjetala, sjeti se ovog savjeta, a ako jeste, znat ćeš i zašto. Njega oprašuju muhe, pa nije čudo da smrdi |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Gricka,super gimnić,čak četri cvijeta ima
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
dobro jutro i tebi schumy i dobro nam došao !
Krasno cvijeta tvoj echinopsis, ali ona agava čisto desno je savršena ! |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
kiki super za pupoljke orbee variegate
![]() nadam se da ćeš cvjetove vidjeti i uživo, a možda bude i mahuna sa sjemenkama poslije |
|
![]() |
|
Schumy prelijepi cvjetovi.
![]() ![]() Kod mene još jedan maleni odlučio cvjetati iako nigdje ni s od sunca ![]() |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Neznam da li ovaj spada pod kaktuse,ali se sprema prvi put cvjetati.Nije tako davno bilo kad mi je Frida dala mali komadić u jadnom stanju.A vidi ga sad.Nadam se da ću mu uspjeti slikati bar jedan cvijet. |
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Hvala cure. I mene je iznenadio
![]() |
|
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Dobro jutro forumaši!
Evo još jedne "baterije" mojih bodljikavaca. Pinus i Gricka hvala na podršci, nadam se da vam se sviđaju moji fotići. Dakle evo još malo "bodljića": ![]() ![]() ![]() ![]() Ispravak: Budući su mi se "fotke" objavljenih kaktusa obrisale stavio sam ovu novu "bateriju" mojih bodljića u "izlog". Molim vas da ovo uvažite, trudim se da vam prikažem svu svoju kolekciju kaktusa.....27.09.2011. Za danas toliko, pozdrav......schumy |
|
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
super su stvarno ,baš znaju obradovat i uljepšat dan..ja znam po najvećem suncu sjest kraj njih i samo ih gledat ..
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
divan je
![]() |
|
![]() |
|
U kontekstu jednog posta sam pročitao da se neki članovi bune zašto stavljamo ovo "trnje" na ove stranice.... Ljudi bi trebali znati da su cvjetovi kaktusa najljepši u prirodi! Kaktusi su daljnji "rođaci" golosjemenjača koje su se pojavile na Zemlji prije 80 milijuna godina. Tada su se pojavile i pčele, jer je to bio zov flore za produženjem vrste i samoodržanjem. Jedino "oružje" golosjemenjača je bio upravo lijepo formiran i koncipiran cvijet kojega pčela percipira i doživljava kao sliku.... Zato ljudi koji se snishodljivo odnose spram kaktusa u biti ne raspoznaju ni svoju ulogu u na planetu koji se zove Zemlja.... Jer, čovjek se na Zemlji pojavio prije 5 milijuna godina.... Zaključak je ........ Pozdrav.......schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Iako je vrlo malen odlučio je cvjetati
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Gricka prekrasni cvjetić...ova boja je krasna
![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Oprostite društvo da vam ne hvalim kaktuse, ali jedna slika je ljepša od druge, tako da , čak i meni, ponestaje riječi.
Najdosadniji su mi ljudi koji onako paušalno s visoka dobace "Aaa, ja ne volim kjaktuse, ja volim cvijeće". Pa informiraj se prije nego izbacuješ presude. Jedan od njih je MM. Kao zar je to neko cvijeće kad bode. U zadnje vrijeme mu odgovaram "Ruža". Valjda će shvatiti poruku. |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Mislim da je to stapelia,ako griješim Semira bude me ispravila,spada u sukulente,poslikaj cvijet kad se otvori. |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Evo jedan vjerojatno nabildani "božićnjak"
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |