Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kala - Calla - Zantedeschia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kala - Calla - Zantedeschia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 35>
Korisnik
Poruka
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2012 u 12:17
moje su prije ovoga velikog zahlađenja imale dva cvijeta. sad su pofurene, baš me zanima hoće li cvijetati.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Ožujak 2012 u 08:53
Hrpa velikih listova, izduženih stapki ne znam što više da radim. Da li da ih izvadim iz teglica i u u 4mj. posadim u vrtu? Po tri gomolja su u tegli, da ih stavim sve zajedno i hoće li im išta biti ako ih sad kad su potjerale premještam?
Neka se sve zeleni
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Ožujak 2012 u 19:14
Kao i mnogi od vas i ja sam jedna od ljubitelja kala, ali ih do sad nisam nikad uzgajala. Danas sam na poklon dobila dvije, prekrasne posadjene u posude cca 13 cm. Jedna je bijela, a druga nešto između crvene i roze. Znam da će me jedno vrijeme veseliti u mom domu, ali ja bi ih htjela sačuvati na dulje vrijeme. Čitajući vaše postove, vidim da su poprilično zahtjevne. Čini mi se lakši uzgoj u posudi pa ću ju s toplijim vremenom iznijeti u hladovinu vrta, ostalo ćemo vidjeti tijekom vremena. Nadam se i dalje aktivnoj razmjeni iskustava.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2012 u 22:09
danas sam dobila od mms i zaručnice ovu ljepoticu

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
kikach View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 497
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kikach Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2012 u 22:16
e.nona prekrasna je! zbilja ljepotica!
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2012 u 22:32
Enrikova nona, što s njom planirate. Uzgajati ju kao lončanicu u stanu ili presaditi u vrt. Puno sam čitala, mišljenja i iskustva su raznoliko. I ja sam prije par dana dobila istu ovakvu bijelu i još jenu vrlo lijepu tamno ružičastu. Trenutno su na prozorskoj dasci gdje nema previše izravnog sunca. Jako volim kale, ali ih nikad nisam uzgajala. Nadam se vašoj pomoći, a ako i vi neznate, bar ćemo razmjenjivati iskustva.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Ožujak 2012 u 22:50
mpm ih je imala davno ali joj nikada nisu cvjetale, ja sam lane kupila jednu ali mi je propala a ovu ću nastojati saćuvati zahvaljujući forumu stalno učimo nešto novo zar ne Wink
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Nina22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 215
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nina22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2012 u 07:33
Ja imam kale kojima je cvijet bijel kad se tek otvori i onda polako poroze.Držim ih u pitaru,sad su samo gomolji,kad još malo zatopli stavit ću ih vani,prije par dana sam ih malo zalila.Cvjetaju mi svake godine,na jesen im smanjim zalijevanje kad vidim da im list počme žutiti.Preko zime ih držim u negrijanom prostoru i nikako ih ne zalijevam.Nemaju listove,samo gomolji u zemlji.Tako ja radim,pa možete probati.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2012 u 21:42
hvala Nina na informaciji smile78
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 09:21
Ali bijele kale bi trebale cvasti za Božić. Tako da mi se nikako ne uklapa taj zimski odmor...
Neka se sve zeleni
Na vrh
Nina22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nina22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 11:04
Ja nisam ništa znala o kalama kad sam kupila gomolje,pa sam tako radila.Moje cvjetaju na početku ljeta.
Da sam znala da trebaju cvasti za Božić vjerojatno bi i ja drugačije radila
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 13:22
one u mene imaju ljetni odmor, tada potpuno nestanu. već početkom veljače su cvijetale, onda ih je pofurio jaki led. sad opet imaju pupoljke.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Nina22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nina22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Ožujak 2012 u 14:12
Slijedeće godine ću i ja ostaviti jedan gomolj do jeseni na mirovanju,da probam. Mislim da mi je sad kasno da ih vadim,zalijevala sam ih pa ih ne bi dirala.
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 11:55
Što mislite da li mogu iznijeti calle van ili je još prehladno u Zg?
Neka se sve zeleni
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 16:21
Klematis, ja sam u zg i moja kala je tek počela izvirivati iz zemlje, i ja sam ju odlučila skupa s svim ostalim izbaciti van na terasu prije par dana. Terasa mi je lagano natkrivena , na sunčanoj strani ( od podneva do mraka drapa sunce ). Stavila sam je u laganu polusjenu i vidim da za sad napreduje dakle mislim da nebi trebalo biti problema.
belica,zagreb
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2012 u 22:10
Ovo su moje ljepotice koje sam nedavno dobila na poklon.
Trudit ću se da ih održim na način kako su neke članice foruma opisale, sada samo lagano zalijevam, malo prskam i puno uživam u njima.

URL=http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/ruze_/cvijece/38171.aspx][/URL]

Danas sam bila u Pevecu i ugledala gomolje onih klasičnih starinski lukovica. Bile su samo dvije i ja sam uzela onu koja mi se činila jačom. Već je posađena, nadam se da ći iznići.
Na vrh
Nina22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nina22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2012 u 08:01
Zaista su lijepe
Držim fige za gomolj
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2012 u 13:58
Nije dobro ispalo, prenoćile su vani i izgledaju strašno. Neka još budu unutra.Confused
Neka se sve zeleni
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2012 u 21:06
Originalno poslano od člana Klimatis Klimatis napisao:

Ali bijele kale bi trebale cvasti za Božić. Tako da mi se nikako ne uklapa taj zimski odmor...

ako imaju veliko lišće,  a nemaju cvjetni pup, bolje ih pusti sad na miru jer one trebaju taj period mirovanja, možeš iznijeti van i nemoj zalijevati, možda će imati cvijet u svibnju
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2012 u 22:15
dobila sam jesenas gomolje kale ,posadila i evo ih cvjetaju

pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 35>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.