Kala - Calla - Zantedeschia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 35> |
Korisnik | |
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moje su prije ovoga velikog zahlađenja imale dva cvijeta. sad su pofurene, baš me zanima hoće li cvijetati.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Hrpa velikih listova, izduženih stapki ne znam što više da radim. Da li da ih izvadim iz teglica i u u 4mj. posadim u vrtu? Po tri gomolja su u tegli, da ih stavim sve zajedno i hoće li im išta biti ako ih sad kad su potjerale premještam?
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Kao i mnogi od vas i ja sam jedna od ljubitelja kala, ali ih do sad nisam nikad uzgajala. Danas sam na poklon dobila dvije, prekrasne posadjene u posude cca 13 cm. Jedna je bijela, a druga nešto između crvene i roze. Znam da će me jedno vrijeme veseliti u mom domu, ali ja bi ih htjela sačuvati na dulje vrijeme. Čitajući vaše postove, vidim da su poprilično zahtjevne. Čini mi se lakši uzgoj u posudi pa ću ju s toplijim vremenom iznijeti u hladovinu vrta, ostalo ćemo vidjeti tijekom vremena. Nadam se i dalje aktivnoj razmjeni iskustava.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
e.nona prekrasna je! zbilja ljepotica!
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Enrikova nona, što s njom planirate. Uzgajati ju kao lončanicu u stanu ili presaditi u vrt. Puno sam čitala, mišljenja i iskustva su raznoliko. I ja sam prije par dana dobila istu ovakvu bijelu i još jenu vrlo lijepu tamno ružičastu. Trenutno su na prozorskoj dasci gdje nema previše izravnog sunca. Jako volim kale, ali ih nikad nisam uzgajala. Nadam se vašoj pomoći, a ako i vi neznate, bar ćemo razmjenjivati iskustva.
|
|
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
mpm ih je imala davno ali joj nikada nisu cvjetale, ja sam lane kupila jednu ali mi je propala a ovu ću nastojati saćuvati zahvaljujući forumu stalno učimo nešto novo zar ne
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
Ja imam kale kojima je cvijet bijel kad se tek otvori i onda polako poroze.Držim ih u pitaru,sad su samo gomolji,kad još malo zatopli stavit ću ih vani,prije par dana sam ih malo zalila.Cvjetaju mi svake godine,na jesen im smanjim zalijevanje kad vidim da im list počme žutiti.Preko zime ih držim u negrijanom prostoru i nikako ih ne zalijevam.Nemaju listove,samo gomolji u zemlji.Tako ja radim,pa možete probati.
|
|
![]() |
|
hvala Nina na informaciji
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Ali bijele kale bi trebale cvasti za Božić. Tako da mi se nikako ne uklapa taj zimski odmor...
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Nina22 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 215 |
Ja nisam ništa znala o kalama kad sam kupila gomolje,pa sam tako radila.Moje cvjetaju na početku ljeta.
Da sam znala da trebaju cvasti za Božić vjerojatno bi i ja drugačije radila ![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
one u mene imaju ljetni odmor, tada potpuno nestanu. već početkom veljače su cvijetale, onda ih je pofurio jaki led. sad opet imaju pupoljke.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Slijedeće godine ću i ja ostaviti jedan gomolj do jeseni na mirovanju,da probam. Mislim da mi je sad kasno da ih vadim,zalijevala sam ih pa ih ne bi dirala.
|
|
![]() |
|
Što mislite da li mogu iznijeti calle van ili je još prehladno u Zg?
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Klematis, ja sam u zg i moja kala je tek počela izvirivati iz zemlje, i ja sam ju odlučila skupa s svim ostalim izbaciti van na terasu prije par dana. Terasa mi je lagano natkrivena , na sunčanoj strani ( od podneva do mraka drapa sunce ). Stavila sam je u laganu polusjenu i vidim da za sad napreduje dakle mislim da nebi trebalo biti problema.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Ovo su moje ljepotice koje sam nedavno dobila na poklon.
Trudit ću se da ih održim na način kako su neke članice foruma opisale, sada samo lagano zalijevam, malo prskam i puno uživam u njima. URL=http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/ruze_/cvijece/38171.aspx] Danas sam bila u Pevecu i ugledala gomolje onih klasičnih starinski lukovica. Bile su samo dvije i ja sam uzela onu koja mi se činila jačom. Već je posađena, nadam se da ći iznići. |
|
|
|
![]() |
|
Zaista su lijepe
![]() Držim fige za gomolj ![]() |
|
![]() |
|
Nije dobro ispalo, prenoćile su vani i izgledaju strašno. Neka još budu unutra.
![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
ako imaju veliko lišće, a nemaju cvjetni pup, bolje ih pusti sad na miru jer one trebaju taj period mirovanja, možeš iznijeti van i nemoj zalijevati, možda će imati cvijet u svibnju |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
dobila sam jesenas gomolje kale ,posadila i evo ih cvjetaju
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 35> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |