Mamin grunt |
Odgovori | Stranica <1 1213141516 38> |
Korisnik | |
niho
Cvjetni guru Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
EJ mama kad budeš dolazila bogati ponesi te zeleni od paradajza , luka i dr. Da ne silazim u čaršiju kad je tebi ovo usput
|
|
Sponzorirani linkovi | |
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mamaa, diiiii siiiiiii?
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
Mamaa
Neukroćena biljka Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo me drage moje...u totalnoj gužvi s vremenom...dva dana nisam ni na vrt stigla- muž je zaljevao plastenik i veli da su mi golači pojeli dvije vrste flanci do daske danas nisam imala snage otići vidjeti bez čega sam ostala...to ću sutra
Ukratko jošnisam stigla ni sve posijati a kamoli nešto konkretno napraviti- vrt nije ni do pola pripremljen- sramota totalna. Jedino korova imam ko u priči.
Slikati ću sutra iako se nemam s ničim dobrim za pohvaliti- ali ipak slijedom događaja treba evidentirati i ružne periode.
I hvala vam što mislite na mene...razveselile ste me
|
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mamaa ja ti se divim i inače. Što sve stigneš.Obitelj, klinci, posao i još ogroooman vrt/grunt. Čudo da stigneš i sjesti pred tipkovnicu!
A golaći- a pužomor? On ne ide na biljke, samo ga treba staviti okolo kao ogradu, da vidiš kako će bježati!
|
|
hoya
Cvjetni guru Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I talog od kave, časna riječ, djeluje - puževi mrze kavu!
|
|
|
|
piramida
Odrastao grm Pridružen: 06 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1060 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo za kavu nisam čula,čula sam za pivu i coca-colu. I ja imam more puževa,kadifice mi obavezno pojedu. |
|
niho
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Narode de te vi solite ote svoje puževe pa će te vidjeti šta se dešava posmatrajte- Zasolite mijesta pokraj pa kad krenu onda ne mogu od soli tope se . Eto pokušajte pa će te me spominjati samo koje gadljiv kao ja neka brate ne gleda drob se u insanu prevrće a ovaj već biježi tako da sam još nešto htijela reći a on me omeooooooooo
|
|
inaja
Odrastao grm Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ha ha haaaaaaaaa joj legenda od žene jedva čekam da te vidim i lično upoznam
|
|
piramida
Odrastao grm Pridružen: 06 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 1060 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Niho,ja sam to probala,stavila sam malo soli na njega i nestao je,ostala je samo slina,bljak.
|
|
zvrk
Odrastao grm Pridružen: 17 Studeni 2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 1013 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja hodam po vrtu predvecer sa staklenkom punom vode i soli(puno soli) i polako podizem puzeve golace i stavljam ih u staklenku. It works.
|
|
hoya
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
drage moje dvije godine sam ih solila ujutro i navečer--palilo je. čak sam imala flašicu (priručnu soljenku) na štapu
pred kraj ljeta prošle godine se se adaptirali na sol...baciš na golaća šaku soli- doslovce ga ne vidiš od soli...počinje se pjeniti no promatraj pozorno nakon nekog vremena se sol razmiće i ljugava masa bježi iz svoje vlastite kože i gomila ljige traži zemlju ili nešto da se zavuće i stvara novu kožu - nakon nekog vremena se prilagode na sve živo.
Pužomor- onaj u kutiji što izgleda kao posije- niš ne valja, onaj u maloj vrećici -plave granule je dobar- ali ga treba jako puno- i jača kiša-oni gmižu preko njega.
Vapno- ništa
Pepeo - ništa
Jedno vrijeme prošle godine je bilakombinacija (to ću sad i ponoviti)- oko vrta iskopan rov (štihaća- dubina i širina)- na dnu vapno i pepeo, gore piljevina (teže gmižu po njoj, upija im sluz) i cca 600kn pužomora plavog. Na vanjskim rubovimatacne s pivom- svako veće friška- ujutro pune tacne nabubrene gamadi.
Uz to na gredice ukapam kavu, sos- pljačkam firmu s kaffe aparatima.
i navećer sam ih sakupljala u pl. flaše od ledenog čaja od tri litre- obavezno nakupila 2/3 ili punu-tad ih zalijem raznoraznim sredstvima - pazite nikad nemojte do kraja zašerafiti flašu- na suncu hoće eksplodirati
Ako neko ima još kakvu ideju- slušam jer sam totalno luda- pa ja kupujem pivu za puževe...to moraš prolupati
|
|
|
|
niho
Opcije poruke
Hvala(0)
|
jeli se kod vas jedu puževi . Ako se jedu jedina ti je solucija nakupi ih i odnesi u otkupnu stanicu i zaradi sebi koliko vidim po svemu postaćeš bogata i ne treba mi ništa od tvoje zeleni
|
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ma si ti pri sebi??? jesti golaće???? fuj........fju.......fuj..fuj
to nisu oni poževi s kućicom- oni su dobri
|
|
|
|
macak
Mladi grm Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Fuj, fuj, fuj... Ne mogu ih vidjeti nikako, a kamoli ih posoliti pa gledati, fuj, fuj, fuj!
Ja ću pokušati s kavom. Prošle godine pojeli kadife, a hoste nisu dirali (kuc, kuc).
|
|
macak
Mladi grm Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mamaa ja sam imala ovdje šta za pročitati, a kamo li ti šta za raditi. Samo naprijed!
|
|
hoya
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Macak, od mamee uči, ali je nemoj slijediti, ubit ćeš se od umora... To i toliko može samo ona ...
|
|
|
|
baka
Cvjetni guru Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pužomor u plavim granulama imam godinama. Ovaj sad je marka Gardenia. I uspješno krepavaju! Da ne spominjem scenu od lani... prorjeđivala sam perunike, koje su uz jedan goli zid. Posula pužomor i krenula i okrenem se da još bacim pogled na svoje djelo a dva puža "štura" po zidu.... Znači ako imaju odstupnicu bježe, ako ne otegnu ...! |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mama ja isto stavljam vapno, ničemo ne smeta, dapače korisno je a puževi bjež, neću ih ubijati, pa i oni imaju pravo na život, ali ne u mom dvorištu.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
Mamaa
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hvala moje dame na svim hvalama
triša što se mene tiće osobno ne ubijam ćak ni zmije...ali ovu gamad tamaniote gdje i kad god stignete...prilagođavaju se na sve u periodu od tri godine...bez hrane i recimo na hladnoći mogu preživjeti 7god....a ćini se da imaju kolektivnu svijest (na određenom području)- toćno jedan drugog na neki način upozoravaju...velim vam luda sam od njih više
mačak- ja još nisam napravila ni trećinu- znaći i dalje stoji da immam šta za raditi- a danas stalno kiša niš nemogu- sad spremama po kući. Sramota koliko se toga nakupilo
Hoya- pa mi svi pomalo učimo od tebe, a kad ti zapneš oddelaš posla za nas 5, prema tome mačak uči ali ne slijedi ni jednu od nas...mi smo sve prolupale, hoćemo što prije, što više i na kraju sve kukamo, i cvilimo ...al smo sretne
Jedina mudra i s pravom mjerom nam je baka- ali to su mudrost, znanje i iskustvo
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 1213141516 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |