dvorište malog kaktusa |
Odgovori | Stranica <1 136137138139140 222> |
Korisnik | |
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mozda su tmurni dani ali vrt je sasvim ok za ovo dova godine
|
|
Sponzorirani linkovi | |
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
muholovka je lijepa, u prvi mah me podsjetila na orhideju.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mali kakatus vidim režeš ruže..jel ti njih sad samo preikratiš ili ih orežeš temeljito ..ja moje orezujem tek u veljači ,orežem ih ,pognojim i pošpricam sa crvenim uljem..
|
|
Silvestra
Odrastao grm Pridružen: 02 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 1661 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ruže je naj bolje orezati samo ako nešto smeta ,aprava rezidba na proljeće jer ako sad orežete još će se dio smrznuti i to nije dobro,sad se mogu pognojiti i malo nagrnuti oko korjena slame ili lišća da ne prozebu..
|
|
Gricka
Odrastao grm Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Super je ta muholovka
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kamenjar,ja sad režem ruže da lakše prežive zimu,da ih vjetar i snijeg ne lome,svo lišće i sve odrezane i suhe grane spalim,počistim cijelu gredicu od njihovog ostatka,jer se time prenose bolesti na sljedeću godinu. A režem ih na visinu od 40,50 cm,a na proljeće detaljno porežem.
Silvestra,ruže nisu tako osjetljive kako ti pišeš,jako rijetko se smrznu,kod njih treba samo zaštiti mjesto cjepljenja,a ako su pravilno posađene to nebi trebao biti problem.I sad se ruže ne gnoje.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
došla sam da vidim šta si napisala za ruže..upravo tako radim i ja,sad ih porežem samo one dijelove koji su bolesni,pokupim lišće a u veljači ih porežem i pognojim....i isto tako poslje prve cvatnje tamo negdje krajem svibnja pognojim još jednom i to je to...ponekad kad se sjetim folijarno ih prehranim u toku vegetacije ..do sad sam uvjek svoje ruže zalivala isključivo stajaćom vodom ,ne vjerujem da ću sljedeću godinu tako jer sad ću imat puno više obaveza sa cvijećem a i moja bačva je već sad premala za biljke..stajaću vodu ću ostavit za kaktuse i sukulente
|
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja sam mislila svoje malo ogrnut humusom od gnoja peradi starim 7-8 god. nemože im naškoditi zar ne?
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nona,neće im naškoditi,ja svoje nagrnem stajnjakom ako ga imam,a na proljeće razgrnem i okopam.
Kamenjar,s obzirom da kod mene vegetacija ide kasnije nego kod tebe,ja ih prvi puta gnojim početkom maja i drugi puta u lipnju poslije prve cvatnje,također ih znam folijalno prihraniti i to je sve,a zaljevam ih vodom iz pumpe.
|
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
fal tvoj bonus, znaš.
prelijep ti je hibiskus i dipladenija, naravno. e ovako, ja jesam u toplijoj klimi ali meni hibiskusi ne cvijetaju sada. moji su još vani sa tenzijom opadanja lišća pa otužno izgledaju. ove zime ću ih unijeti unutra, kad ih ne unesem opadne im lišće pa mi kasno počnu cvjetati. ove godine su počeli tek krajem kolovoza .
moja roza dipladenija je vani i cvijeta ko luda, mislim da nju neću unositi.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
korijenko
Cvjetni guru Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Najprije sam mislila da je ovo neka kamenjarka, onda sam se vratila unatrag i pročitala da je muholovka, krasna je, još joj nisam vidjela cvijet.
Dipladeniju imam i ja i to prve godine, iste boje ko i tvoja, dobila sam je kao malu grančicu a neki dan sam je već drugi put presadila i stavila joj velike ljestve, još mi je na balkonu i kao i Antoniji cvate ko luda.
Moram dobro proučiti u koliko zagrijani prostor da ju stavim preko zime, ne bi voljela da fulam, ne znam ni kako zaljevati preko zime ?
Pratim tvoje radove i savjete oko ruža, nema više da falim
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sto je slatko to 'sitno'
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Antonija,ja hibiskus imam prvi put,kupila sam ga prije dva mjeseca u pupovima,koji su mi svi otpali,prije mraza sam ga unijela u kuću,počeo je stvarati nove pupoljke i sad me počeo veseliti.
Korijenko,ovu dipladeniu sam dobila,jer sam rekla da je više neću kupovati,lani sam imala istu takvu koja je prekrasno cvala cijelo ljeto,ali sam ju na jesen stavila u podrum i ona otišla.Ova je sad u dnevnoj sobi,vidjet ću kako će se ponašati.
Gioiaa,slatka,a voli muhe
|
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slažem se sa ostatkom...tmurni dani ali ne i za tvoj vrt.Šarenila još ima
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
gospina trava
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Od mene sve pohvala.Imam pitanje :"Kaj vidiš u ogledalu prije nego odeš među ljude, naokn mirisanja...?
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
VILMAČ
Odrastao grm Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
"radije bih imala ruže na stolu, nego dijamante na vratu"
emma goldman |
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdravčić ti ostavljam!!! I obriši ponekad nosić, vjerojatno ti je stalno žuti, koliko biljaka ti je sada procvalo!!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kaktusić, baš ti je slatka ova muholovčica!!!!
A i hibić!!! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
Odgovori | Stranica <1 136137138139140 222> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |