Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 136137138139140 407> |
Korisnik | |
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
Sponzorirani linkovi | |
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
marsha
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bebolina, sve ljepši od ljepšeg
Moji će lagano u kaznu od to malo sunca što su dobivali po ovoj žegi jer sam na jednom skužila kako mu se listić suši na vrhu. Vjerojatno od prejakog sunca. Što će se s njim sada događati, hoće se skroz posušiti i otpasti? Bebolina, budući da imaš raznih veličina adeniuma, u koji promjer teglice bi bilo najbolje presaditi gospodu pa da sam mirna? Hvala. |
|
Emilly
Odrastao grm Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, bebolina, predivni su vam adeniumi
Evo malo i mojih. Maleni rastu, debljaju se i granaju naveliko |
|
Emilly
Odrastao grm Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Veliki se naveliko spremaju
Ostale poslikam kad se rascvjetaju |
|
Emilly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Malo su flekavi od špricanja fungicidom, ali to zanemarite
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I moji ljepo napreduju.Listovi su im tamnozeleni ali nisu ovako debeljuškasti kao tvoji.Šta im daješ da su tako fino debeli? |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
Emilly
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ništa posebno. Valjda sam pogodila dobar omjer vode i sunca
|
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mogu samo uživati gledajući vaše buce! Ja imam grdnih problema - već četvrti adenium mi izgleda ovako:
Znam da su mu listići stradali od sunca, ali nije mi jasno zašto se počinje sušiti u sredini stabljike?! Gore je stabljika ok, prema korijenu također. Zalijevam ih obilnije, na suncu su ovih dana bili od dva popodne do večeri, ali danas sam ih za vrijeme najjačeg sunca zaštitila. Što im krivo radim? |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ja bih zaista oljela pomoći, ali ima boljih znalaca pa to prepušam njima. Meni ovako sa slike dijeluje kao da je uz ove opekotine od sunca još i neko gnjiljenje u igri. Zar nije Pinus pisao da dok su ovako mali bolje je da nisu na popodnevnom suncu direktno?
|
|
belica,zagreb
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@Andina, žao mi je za bebaće zaista mi nije jasno šta se s njima događa, zašto propadaju. Pošpricaj ostatak ekipe preventivno fungicidom i akaricidom, neće im naškodit.
Poslat ću fotku uzgajivaću, možda saznamo nešto više o tome
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na pomoći. Pretpostavljam da je razlog gnjilenju mojih bebača to što su u mješavini supstrata za kaktuse i standardne zemlje za cvijeće, a na površini se, zbog obilnijeg zalijevanja, stvorila korica. Upravo na mjestu gdje je ta korica, oni su počeli propadati. Kako nisam dva dana bila kod kuće, to sam prekasno primijetila. Sad sam nježno razrahlila površinu i zalijevam ih odozdo. Vidjet ćemo uskoro rezultat kod onih koji su još zdravi. U svakom slučaju, poslušat ću tvoj savjet.
Inače, bebači koji su posijani sredinom svibnja još uvijek su zdravi i bujaju naočigled. Nisam ih još presadila u zasebne teglice, a na suncu su jednako kao i ovi stariji. Poslikam ih sutra kad mi se napuni baterija fotića. Bebi, ovi tvoji su za svaku pohvalu. Onaj "najaktivniji" je zbilja prekrasan s tim roza rubom. Znam da si nestrpljiva da i ostali procvjetaju, ali zato ćeš dvostruko više uživati kad se pupovi otvore! |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Biti će da je baš mehanička ozljeda u pitanju!Kod manjih ozljeda oni ne propadaju, zalijeće ranu i nastave, ali ovaj je dobio previše po repu slatkica mali
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 136137138139140 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |