Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 136137138139140 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 16:06
Još malo, malo i evo i njihEmbarrassed

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 16:07
...malciEmbarrassed

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
marsha View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 20:35
Bebolina, sve ljepši od ljepšeg

Moji će lagano u kaznu od to malo sunca što su dobivali po ovoj žegi jer sam na jednom skužila kako mu se listić suši na vrhu. Vjerojatno od prejakog sunca. Što će se s njim sada događati, hoće se skroz posušiti i otpasti?
Bebolina, budući da imaš raznih veličina adeniuma, u koji promjer teglice bi bilo najbolje presaditi gospodu pa da sam mirna?
Hvala.
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 20:51
Pinus, bebolina, predivni su vam adeniumi smile141

Evo malo i mojih.
Maleni rastu, debljaju se i granaju naveliko

Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 20:52
Veliki se naveliko spremaju Wink

Ostale poslikam kad se rascvjetaju Wink
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 20:53
Malo su flekavi od špricanja fungicidom, ali to zanemarite Embarrassed
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 21:07
Originalno poslano od člana Emilly Emilly napisao:

Malo su flekavi od špricanja fungicidom, ali to zanemarite Embarrassed
Neka su, tako i trebaClap
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 21:10
Originalno poslano od člana Emilly Emilly napisao:

Pinus, bebolina, predivni su vam adeniumi smile141

Evo malo i mojih.
Maleni rastu, debljaju se i granaju naveliko

I moji ljepo napreduju.Listovi su im tamnozeleni ali nisu ovako debeljuškasti kao tvoji.Šta im daješ da su tako fino debeli?Embarrassed
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Lipanj 2012 u 21:20
Ništa posebno. Valjda sam pogodila dobar omjer vode i sunca Wink
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 00:03
Mogu samo uživati gledajući vaše buce! Ja imam grdnih problema - već četvrti adenium mi izgleda ovako:

Znam da su mu listići stradali od sunca, ali nije mi jasno zašto se počinje sušiti u sredini stabljike?! Gore je stabljika ok, prema korijenu također. Zalijevam ih obilnije, na suncu su ovih dana bili od dva popodne do večeri, ali danas sam ih za vrijeme najjačeg sunca zaštitila. Što im krivo radim?
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 06:09
ja bih zaista oljela pomoći, ali ima boljih znalaca pa to prepušam njima. Meni ovako sa slike dijeluje kao da je uz ove opekotine od sunca još i neko gnjiljenje u igri. Zar nije Pinus pisao da dok su ovako mali bolje je da nisu na popodnevnom suncu direktno?
belica,zagreb
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 19:47
@Andina, žao mi je za bebaćeThumbs%20Down zaista mi nije jasno šta se s njima događa, zašto propadaju. Pošpricaj ostatak ekipe preventivno fungicidom i akaricidom, neće im naškodit.
Poslat ću fotku uzgajivaću, možda saznamo nešto više o tomeConfused
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 19:50
Ovaj je najaktivniji, ostali ljenčare...

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 19:52
...nikako dočekat da se konačno  pup otvori....

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 19:54
A ovaj je priča za sebeThumbs%20Down već pola godine kilavi, odbacuje pupove a toliko ga svi čekamoApprove

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 19:55

Bijelo - roza kombinacijaTongue

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 19:56
Lanjski sijanac je naglo krenuo, možda bude i neki cvijetić

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 19:57
ovaj je iz druge ture sijanja

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 21:13
Hvala na pomoći. Pretpostavljam da je razlog gnjilenju mojih bebača to što su u mješavini supstrata za kaktuse i standardne zemlje za cvijeće, a na površini se, zbog obilnijeg zalijevanja, stvorila korica. Upravo na mjestu gdje je ta korica, oni su počeli propadati. Kako nisam dva dana bila kod kuće, to sam prekasno primijetila. Sad sam nježno razrahlila površinu i zalijevam ih odozdo. Vidjet ćemo uskoro rezultat kod onih koji su još zdravi. U svakom slučaju, poslušat ću tvoj savjet.
Inače, bebači koji su posijani sredinom svibnja još uvijek su zdravi i bujaju naočigled. Nisam ih još presadila u zasebne teglice, a na suncu su jednako kao i ovi stariji. Poslikam ih sutra kad mi se napuni baterija fotića.

Bebi, ovi tvoji su za svaku pohvalu. Onaj "najaktivniji" je zbilja prekrasan s tim roza rubom. Znam da si nestrpljiva da i ostali procvjetaju, ali zato ćeš dvostruko više uživati kad se pupovi otvore!
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2012 u 00:40
Biti će da je baš mehanička ozljeda u pitanju!Kod manjih ozljeda oni ne propadaju, zalijeće ranu i nastave, ali ovaj je dobio previše po repuThumbs%20Down slatkica maliOuch
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 136137138139140 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,547 sekundi.