Prepoznajte mi ovo |
Odgovori | Stranica <1 132133134135136 243> |
Korisnik | ||
dmirce12
Neukroćena biljka Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Lovro te meni liči na kadulju ili jedna vrsta salvije
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ovak osušeno i meni liči na kadulju (salvia), al friško baš i nije...cvjetići su bili sitniji i... boje...ma ne... ni lila ni ljubičasti, neg...boje crvenog vina...a listići kratki...ipak hvala...
|
||
Varaždin, stari moj grad!
|
||
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Prepoznaje li tko ovu biljčicu:
Cvjetić je otvoren svega otprilike 2 sata, a kad se zatvori izgleda ovako: Donju biljčicu mi je doslovno "uvalio" kao poklon prodavač na Dolcu. Kaže da ju zove koralj, no ja pod tim nazivom ne pronalazim ništa. Što bi ovo moglo biti? |
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
andina mislim da je drugo calocephalus brownii, a zadnje heliotropium arborescens, pomiriši cvijet - miris podsjeća na vaniliju pa ga zovu vanilijin grm
|
||
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala ti lijepa, Natalija! Već mi je neugodno koliko toga ne poznam, ali zahvaljujući ovom forumu, a ponajviše tebi, moje se poznavanje cvijeća postupno širi!
|
||
||
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Andina, prvo bi mogla biti vršačka sljezolika, iliti mjehurasta sljezolika!
|
||
|
||
Lovro
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Tražila sam kaj bi moglo biti ono moje..pronašla nekaj slično, al ko za inat ispod slike nema naziva...možda ko prepoznaje ovu biljku?
|
||
|
||
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala, Lovro, to je to. Čitam da spada u korove, a tako je dražestan cvjetić. Čak sakupljam sjeme od te biljčice! Uostalom, i mnoštvo drugih biljaka spada u korove pa ih opet uzgajamo u svojim vrtovima. |
||
||
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Što je ovo? Kako se zove?
|
||
Rijeka
|
||
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Molim vas ime ovog žućka (inače naraste jako, jako visok ali ja sam mu doskočila proljetos i dvaput ga ošišala, pa je sada oko 1 m visok)
|
||
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
||
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Anaida mislim da je to coreopsis grandiflora.
|
||
belica,zagreb
|
||
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Belice, hvala ti!!
|
||
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
||
muhlenbergia
Trajnica Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Anaida - meni ovo više sliči na vrstu Heliopsisa.
|
||
From the earth we come to the earth we return in between we garden
|
||
Mira K
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Našla sam naziv: Aeonium arboreum 'Atropurpureum'
|
||
Rijeka
|
||
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Po slikama na internetu čini mi se da je Heliopsis helianthoides 'Ballerina' . http://www.flowersofindia.net/catalog/slides/Heliopsis%20Ballerina.html |
||
||
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
je točno ja često pobrkam ta dva cvijeta
|
||
belica,zagreb
|
||
Lovro
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Andina, ono koraljno imam i ja..i danas slučajno pronađem temu..., bar mislim da je isto, jer sam brzopleta u zadnje vrijeme...Calocephalus Brownii "silver"http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=458
|
||
|
||
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pa rekla sam da se zove helio. . . ali dalje neznam, i usput, zaboravila sam da si rekla da ti svojeg orežeš, da ne ode u visinu, pa sada moj ulazi sam kroz prozor kupaonice, a viši je već od 2,5 metra !! Sljedeće godine valjda neću zaboraviti porezati, da imam barem mir kod tuširanja !!!!! |
||
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
||
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ja sam na netu nasla slike od Aeonium arboreum 'Atropurpureum' (meni ne lici mnogo na tu Mirinu biljkicu, ili je to zato sto nije u istoj fazi rasta), evo vidite: Aeonium arboreum 'Atropurpureum', syn. Sempervivum arboreum: Aeonium arboreum 'Atropurpureum': Aeonium arboreum 'Atropurpureum' close up of plant: |
||
Lavandablue
Mladi grm Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Jeste, to je Calocephalus brownii, evo slikica sa neta radi uporedjenja: |
||
Odgovori | Stranica <1 132133134135136 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |