Voštani cvijet - Hoya |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 25> |
Korisnik | |
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
klimatis, hoya je predivna
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
Predivnaje, i moja je takva, ali je moram slikati.
|
|
![]() |
|
Monny ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
i ja se slazem ... rijeci su suvisne ... BRAVO Klimatis
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Konačno, nakon četri godine, dočekala sam da i moja hoya procvjeta. Ima doduše samo dva cvjetka, no predivni su
![]() ![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
mirjam ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 592 |
![]() |
|
*** Prijatelji dolaze i odlaze a pravi su tu kao vječni oslonac. ***
|
|
![]() |
|
Monny ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 1028 |
ajme danas sam bila kod tete i pogledala joj malo cvijece i znate sto da nisam malo zavirila ona ne bi niti primjetila da joj je hoya puna pupica koji ce cvijetat, uff bas je sretnica kao i vi cija cvijeta
![]() ![]() ![]() eh da i nesto mi ona tako nastavila pricati a to nisam procitala na forumu ili mi je promaknulo..........kaze da ima muska i zenska hoya - dali je to moguce???? ja sada prvi puta cujem za to ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Nisam nikada za to čula, ali desetak ljudi koji su vlasnici hoye uživaju u njenim cvjetovima, samo što treba dugo čekati da počme cvjetati, dakle oboružaj se strpljenjem i sigurno če cvjetati.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
Koliko ja znam nema muških i ženskih hoja. Triša sušer ti je ja moram moju slikati.
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Zna se samo dogodit kod uzimanja reznica , da neke reznice neće procvjetat duže vremena ili uopće. Ali sve bebe od naše su uvijek bile produktivne nakon malo vremena.
To muške-ženske je po meni glupost. Samo stalna pozicija, njega i ljubav, i bude listova novih i cvjetova kao u priči. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Tatjana jedva čekam da vidim tvoju hoyu!
Klimatis
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Uz sve ostale savjete još i zaljevati hoyu sa vodom u kojoj su odstajale kore od banane. Ja sam se uvjerila, preporučila dugima i uspjelo je.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
hoya koliko često si ju zaljevala i koliko si kora stavila na koju kolicinu vode i koliko moraju ostat :)
hehehhehehe koliko pitanja |
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
hanaK ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 216 |
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Vodom u kojoj su se močile kore od banane zalila bi nekoliko puta pred proljeće.
A koliko banana na koliko vode? Jedna, dvije nareckane kore u tegli (onoj od 70 dkg) i vodom u kojoj su se močile zaliti. Ponovo nadolit vodu i opet koristi kod slijedećeg zaljevanja. Neka tegla bude zatvorena jer dosta smrdi.
Kad kore otrule baciti pod ruže (i tamo dobro dođu za cvijet).
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
ma da i ja sam u sebi mislila "teta moja ti malo buncas...." hehe
a ja sad moram poceti voljeti papati banane pa zalijevati hoyu ![]() |
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Hoya hvala na recepturi, pokusat cu i nadam se da ce i moja napokon procvjetat
|
|
![]() |
|
Ne znam ko vam je rekao za babanu, ali cvijet će doči kad bude Hoja imala dobar smeštaj i dobar korijen. Ja sam dvije grane zapelcala i 2 godine mi nije krenulo do sada,čak je jedna na stapki imala pup.
Normalno je prihranjujte, polijevanje kad je suha, ali zato jednom ili dva puta tjedno sa špricalicom predjite preko listova, jer u vručinama ona gubi vlagu a listova. |
|
![]() |
|
To i mi radimo kad bude jako vruće. Bitan je stalan položaj, njega i sve će biti u redu. Nekima brže, nekima kasnije.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 25> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |