Ljiljani - Lilium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 64> |
Korisnik | |
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Odlično tea!!Uskoro ćeš dočekati cvjetić...Neće baš za dan dva,jer treba njemu još da se otvori..Dugo pup stoji tako,raste i otvara se polako..Ali pošto je tvoj u saksiji i u toplijim uslovima bit će ranije nego oni u vrtovima..Ja jedva čekam svoje...Stari od proslih godina su već veliki,ovi mladi neki rastu nek tek niču,nek još ne....
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Alisa hvala
![]() Bez obzira na to što je u posudi a ne u vrtu čini mi se da super napreduje i da mu ništa ne fali.Još me samo zanima s koliko će me cvjetova razveseliti,dali će samo s jednim,jer se za sad samo jedan pup vidi ili će još razviti jedan,dva...sve u svemu bit će prekrasan.Bit će slika čim procvjeta... |
|
![]() |
|
alisa ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Za sada bi trebalo biti samo jedan..Sledecih godina bit ce vise cvjetova!Obavezno uslikaj kad procvjeta da uzivamo i mi,virtualno..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Ma mislim da bi trebalo još izaći jer kad god sam ih kupila i posadila na jednom ljiljanu ih je bilo 3 cvijeta uvijek ali ako me kod ovog razveseli samo jedan,nema veze.JEDAN ALI VRIJEDAN!Slikat ću,bez brige
![]() |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Tea prekrasan ti je ljiljan imaš se čemu i veseliti,a moje mišljenje je a će biti samojedan cvjet i to krupniji jer je jedan pupoljak jedino neznam koja je vrsta pa bi moglo da se na tom pupoljku razvije više cvjetića čekamo cvjetić,a vidim kraj njega i hibiskus jel ti on cvjetao?' |
|
![]() |
|
Joj baš mi je drago hvala puno
![]() Ovaj hibiskus sa strane je mamin.Uvalila mi ga je prije tjedan,dva jer je ocvao pa joj sad više nije zanimljiv.Inače stoji u kuhinji.Cvjetovi su mu bili roze boje i lijepi su bili.Inače se ona "brine" o njemu pa stoji u kuhinji.Pod navodnicima je zato jer samo mene zanima uzgoj cvijeća i samo ih ja obožavam a ona ih drži samo kad ljepo cvatu.... |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Pa neka nožda ponovo procvjeta kraj tvojih ljiljana i naravno sad svi samo čekamo rezultate tvoga uzgoja.
|
|
![]() |
|
Ako upije moje pozitivne energije mozda i procvjeta.Ja bum dala sve od sebe da i on uspije ako treba.Trenutno me ovaj ljiljan sad najvise veseli al sad ce i amarilis potjera pup kad vidi da ce ljiljan uskoro
![]() |
|
![]() |
|
Iz jednog pupa cvjeta jedan cvijet ljiljana..Koliko pupova toliko cvjetova..
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Da,to je jasno.Ja sam mislila da je moguće da nakon tog jednog pupa možda izađu još dva,ako je to moguće...
|
|
![]() |
|
Ne,nije moguće....
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Ok alisa hvala na odgovoru.Iako je pakovanju pisalo "Multiflowering" očito da će biti samo jedan.Nema veze..kao što rekoh Jedan ali vrijedan...
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
2201tea možda bi imao više pupoljaka da je u zemlji, tj. da ima više prostroa za razviti veće korjenje, lukovicu...
nisam pratila tvoje pisanje od početka, ali ako imaš mogućnost posaditi ga u vrt ili veću posudu - dogodine, lako je moguće da te ugodno iznenadi |
|
![]() |
|
Da,nažalost nemam
![]() ![]() |
|
![]() |
|
tea,ove godine je tako sledece ce biti vise cvjetova,vjerovatno..Naravno da bi bilo bolje da je u zemlji al šta je tu je..Neki moji ljiljani,koji su u zemlji nisu imali puno cvjetova prve godine,po jedan i to je to..Ja imam najmanje 40 ljiljana..Više ih i ne brojim....Imam i trubaste ,orijentalne,azijate..
Nemoj da te razočara jer je jedan pup,možda je lukovica mlada,možda je bila loša pri kupovini..Svakakvih tu opcija ima... Na netu,inače,imaš punoo toga u vezi ljiljana.Malo se baci na čitanje i sve češ naći šta ti treba... |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Tea slažem se sa alisom da će biti samo jedan na toj stabljici,a i vidi se po pupoljku jer n adam se nije ona vrsta na kojoj ima više cvjetova,ali ništa zato radovat čemo se mi i s jednim cvjetičem,zar ne?
|
|
![]() |
|
Alisa i dmirce hvala na trudu.Sve jasno ko dan.Sad samo čekam cvijetanje
![]() |
|
![]() |
|
Znali netko koliko treba vremena,ako je došlo do oplodnje,proći da bi se stvorilo sjeme?I koliko treba sjemenu da proklija u optimalnim uvjetima?
Imala sam prilike to i sama saznati prije 3 godine al nisam ni sama sigurna a trebala bi to što prije saznati prije nego se odlučim oploditi ljiljan pošto će cvjetati.Par tjedana me neće biti u 7.mjesecu pa me zanima imali li kakve šanse da već do onda prokliju i budu malo veći za slučaj da nemaju možda dovoljno vode.Ima li ga smisla oplođivati ili je po ljeti najgore vrijeme da mlade biljke možda nemaju dovoljno tekućine??? Htjela bi mlade klijance a ne želim ih upropastiti radi premalo tekućine.Znam da će sjeme iscrpiti lukovicu ali predugo želim klijance da bih sad odustala.Ukoliko ih uspijem dobiti i uzgojiti onda neću imati potrebe sljedeće godine pa će se odmoriti sa sjemenom dogodine.Molila bih nečiji savjet... |
|
![]() |
|
Sa sjemenom jako tesko ide..Ja sam posijala sjeme ,orijentalca koje sam dobila i još ništa niklo nije..
Jakooo sporo sjeme klija...I ako proklija načekat češ se da ti da cvjet...Zašto to kad češ imati mlade ljiljane od matične lukovice vrlo brzo? |
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
![]() |
|
Ma znam da,i jasno mi je tvoje pitanje alisa.Meni zapravo ni nije bitno za kolko će doći cvijet jer će mi majčinski ljiljan tak i tak opet cvjetati sljedeće godine,meni je samo bitno da ih uspijem odgojiti,pa i ako mi uspije 10% od sveg sjemena ja ću biti najsretnija.Pretpostavljala sam da jako sporo klije.Znam da djelujem čudno ali zbilja se veselim klijacima,pa i kao proklijuza 6 mjeseci nije mi bitno jer mi nije toliko do cvijeta koliko mi je do maldih biljaka.Kad si ti svoje uopće posijala?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 64> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |