Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ljiljani - Lilium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ljiljani - Lilium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 64>
Korisnik
Poruka
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 12:36
Odlično tea!!Uskoro ćeš dočekati cvjetić...Neće baš za dan dva,jer  treba njemu još da se otvori..Dugo pup stoji tako,raste i otvara se polako..Ali pošto je tvoj u saksiji i u toplijim uslovima bit će ranije nego  oni u vrtovima..Ja jedva čekam svoje...Stari od proslih godina  su već veliki,ovi mladi neki rastu nek tek niču,nek još ne....
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 13:19
Alisa hvala smile79 Čim se otvori ja šaljem sliku na forum.Jedan ću dočekati kasnije ko i ti jer sam ga tek danas posadila,taj je valjda za kasniju cvatnju pa će me kasnije veseliti.
Bez obzira na to što je u posudi a ne u vrtu čini mi se da super napreduje i da mu ništa ne fali.Još me samo zanima s koliko će me cvjetova razveseliti,dali će samo s jednim,jer se za sad samo jedan pup vidi ili će još razviti jedan,dva...sve u svemu bit će prekrasan.Bit će slika čim procvjeta...
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 14:42
Za sada bi trebalo biti samo jedan..Sledecih godina bit ce vise cvjetova!Obavezno uslikaj kad procvjeta da uzivamo i mi,virtualno..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 14:49
Ma mislim da bi trebalo još izaći jer kad god sam ih kupila i posadila na jednom ljiljanu ih je bilo 3 cvijeta uvijek ali ako me kod ovog razveseli samo jedan,nema veze.JEDAN ALI VRIJEDAN!Slikat ću,bez brige smile78
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 18:08

Tea prekrasan ti je ljiljan imaš se čemu i veseliti,a moje mišljenje je a će biti samojedan cvjet i to krupniji jer je jedan pupoljak jedino neznam koja je vrsta pa bi moglo da se na tom pupoljku razvije više cvjetića čekamo cvjetić,a vidim kraj njega i hibiskus jel ti on cvjetao?'

Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 18:16
Joj baš mi je drago hvala puno smile213Bit će slika sigurno,ne brini!
Ovaj hibiskus sa strane je mamin.Uvalila mi ga je prije tjedan,dva jer je ocvao pa joj sad više nije zanimljiv.Inače stoji u kuhinji.Cvjetovi su mu bili roze boje i lijepi su bili.Inače se ona "brine" o njemu pa stoji u kuhinji.Pod navodnicima je zato jer samo mene zanima uzgoj cvijeća i samo ih ja obožavam a ona ih drži samo kad ljepo cvatu....
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 20:16
Pa neka nožda ponovo procvjeta kraj tvojih ljiljana i naravno sad svi samo čekamo rezultate tvoga uzgoja.
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 20:23
Ako upije moje pozitivne energije mozda i procvjeta.Ja bum dala sve od sebe da i on uspije ako treba.Trenutno me ovaj ljiljan sad najvise veseli al sad ce i amarilis potjera pup kad vidi da ce ljiljan uskoro
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 20:51
Iz jednog pupa cvjeta jedan cvijet ljiljana..Koliko pupova toliko cvjetova..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 21:00
Da,to je jasno.Ja sam mislila da je moguće da nakon tog jednog pupa možda izađu još dva,ako je to moguće...
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 21:26
Ne,nije moguće....
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 21:30
Ok alisa hvala na odgovoru.Iako je pakovanju pisalo "Multiflowering" očito da će biti samo jedan.Nema veze..kao što rekoh Jedan ali vrijedan...
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 21:32
2201tea možda bi imao više pupoljaka da je u zemlji, tj. da ima više prostroa za razviti veće korjenje, lukovicu...
nisam pratila tvoje pisanje od početka, ali ako imaš mogućnost posaditi ga u vrt ili veću posudu - dogodine, lako je moguće da te ugodno iznenadi
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 21:39
Da,nažalost nemam smile43Zato i je u tegli.Ali što se toga tiče mislim da nije u tome stvar zato jer do sada su mi svi ljiljani cvali u teglama i redovito dali 3 cvijeta bez obzira na teglu.Tako da mislim da nije do toga već do ljiljana.Ali svejedno hvala Thumbs%20Up
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 21:49
tea,ove godine je tako sledece ce biti vise cvjetova,vjerovatno..Naravno da bi bilo bolje da je u zemlji al šta je tu je..Neki moji ljiljani,koji su u zemlji nisu imali puno cvjetova prve godine,po jedan i to je to..Ja imam najmanje 40 ljiljana..Više ih i ne brojim....Imam i trubaste ,orijentalne,azijate..
Nemoj da te razočara jer je jedan pup,možda je lukovica mlada,možda je bila loša pri kupovini..Svakakvih tu opcija ima...
Na netu,inače,imaš punoo toga u vezi ljiljana.Malo se baci na čitanje i sve češ naći šta ti treba...

Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 21:51
Tea slažem se sa alisom da će biti samo jedan na toj stabljici,a i vidi se po pupoljku jer n adam se nije ona vrsta na kojoj ima više cvjetova,ali ništa zato radovat čemo se mi i s jednim cvjetičem,zar ne?
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 22:12
Alisa i dmirce hvala na trudu.Sve jasno ko dan.Sad samo čekam cvijetanje smile198
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 20:05
Znali netko koliko treba vremena,ako je došlo do oplodnje,proći da bi se stvorilo sjeme?I koliko treba sjemenu da proklija u optimalnim uvjetima?
Imala sam prilike to i sama saznati prije 3 godine al nisam ni sama sigurna a  trebala bi to što prije saznati prije nego se odlučim oploditi ljiljan pošto će cvjetati.Par tjedana me neće biti u 7.mjesecu pa me zanima imali li kakve šanse da već do onda prokliju i budu malo veći za slučaj da nemaju možda dovoljno vode.Ima li ga smisla oplođivati ili je po ljeti najgore vrijeme da mlade biljke možda nemaju dovoljno tekućine???
Htjela bi mlade klijance a ne želim ih upropastiti radi premalo tekućine.Znam da će sjeme iscrpiti lukovicu ali predugo želim klijance da bih sad odustala.Ukoliko ih uspijem dobiti i uzgojiti onda neću imati potrebe sljedeće godine pa će se odmoriti sa sjemenom dogodine.Molila bih nečiji savjet...
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 20:17
Sa sjemenom jako tesko ide..Ja sam posijala sjeme ,orijentalca koje sam dobila i još ništa niklo nije..
Jakooo sporo sjeme klija...I ako proklija načekat češ se da ti da cvjet...Zašto to kad češ imati mlade ljiljane od matične lukovice vrlo brzo?
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 20:51
Ma znam da,i jasno mi je tvoje pitanje alisa.Meni zapravo ni nije bitno za kolko će doći cvijet jer će mi majčinski ljiljan tak i tak opet cvjetati sljedeće godine,meni je samo bitno da ih uspijem odgojiti,pa i ako mi uspije 10% od sveg sjemena ja ću biti najsretnija.Pretpostavljala sam da jako sporo klije.Znam da djelujem čudno ali zbilja se veselim klijacima,pa i kao proklijuza 6 mjeseci nije mi bitno jer mi nije toliko do cvijeta koliko mi je do maldih biljaka.Kad si ti svoje uopće posijala?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 64>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.