Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Identifikacija kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Identifikacija kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 43>
Korisnik
Poruka
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2013 u 21:50
Triša ovaj lijevo je Senecio scaposus,a desno isto neki Senecio.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2013 u 21:59
Originalno poslano od člana @kaktus @kaktus napisao:

molim  ID

@kaktus, pogledaj dali  je to mammillaria aurihamata ?

Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2374
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2013 u 22:14
možda je ne znam, nisam sigurna, sutra ću je ponovo slikati izbliza pa ćemo vidjeti,
usput hvala!!!!
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert)
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2013 u 22:51
Hvala svima, idem malo guglati slike, možda ga prepoznam po vašim sugestijama.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2013 u 21:46
evo slika izbliza pa se javite sa komentarima
Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2013 u 21:55
ovo je neka mammillaria ali ne znam koja,pomozite

URL=http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/administrator/slika_id5/59216.aspx][/URL]
Na vrh
OSica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1105
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OSica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2013 u 09:21
Hvala,dobro sam ukrala pelcerić .:)

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2013 u 10:56
?????

Uploaded with ImageShack.us
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Jack View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jack Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2013 u 11:46
kaktus, prvo je neka mammillaria, moguce aurihamata, drugi je mammillaria elongata.
Glikica, prvi bi mogao biti neki Gymnocalycium, nisam sigurna koji, a drugi Ferocactus, mozda glaucescens.
Glikica, gdje su nabavljeni ovi kaktusi?
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2013 u 11:57
Jack, tnx na ID, tako sam i mislila da je, ali nisam sigurna.

Kaktuse sam nabavila kod Janka Čordaša, imamo temu o njegovim kaktusima, pa zaviri sa vidiš.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2013 u 13:50
prvi ti je gymnocalycium saglione drugi ferocactus histrix
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2013 u 14:02
zahvaljujem
Na vrh
@kaktus View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje @kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2013 u 15:13
hvala svima
Na vrh
orhideja4 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 134
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orhideja4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2013 u 12:36
Pozdrav. 
Jučer sam na floraart-u kupila nekoliko mališana i presadila ih u mini vrtiće. Posadila sam ih u zemlju namijenjenu baš za kaktusiće i nisam ih odmah zalila (tako mi je savjetovao striček kod kojeg sam kupila).

Molila bih vas da mi kažete o kojim se vrstama radi te da li sam ih dobro posadila(mislim da li pašu jedan s drugim i to) te kad i koliko da ih polijem?

Hvala :)

Na vrh
orhideja4 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orhideja4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2013 u 12:40

Zna li netko koji je ovo puzavac?
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2013 u 13:00
Prva slika ti je mammillaria neka, euphorbia enopla, ferocactus, cefalocereus senilis, euphorbia ne bi mogla s njima njoj treba toplije zimovanje. Na drugoj slivi ti je pleiospilos nelli, leutchenbergia principes, i mirtilocactus geometrizans, pleiospilos makni ne može s kaktusima. Na trečoj slici ti je sedum i čuvarkuća bilo bi dobro da sedum presadiš jer će se i jedno i drugo brzo razrasti a i sedum treba nešto više vode mislim da je u pitanju sieboldi variegatni imam takav ali jednobojni.
Na vrh
orhideja4 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje orhideja4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2013 u 13:30
Miss M. hvala ti smile79
A zašto se ovaj pleiospilos ne trpi sa kaktusima?

I ja imam ovaj jednobojni sedum, ali sad sam zbog nedostatka mjesta na balkonu posadila ovaj zajedno sa čuvarkućom :( 
Jel znaš kako se taj sedum razmnožava?
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Lipanj 2013 u 13:37
Pleiospilos nelli spada u mesembe, treba toplije zimovanje i vrlo malo vode, vrlo porozan supstrat kao i lithops,i vidi temu o njemu.
Na vrh
Dundalo View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 1
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dundalo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2013 u 15:43
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2013 u 23:02
Originalno poslano od člana Dundalo Dundalo napisao:

Zna li netko točan naziv ove biljke  http://postimg.org/image/knwrs64pl/ - http://postimg.org/image/knwrs64pl/

mislim da je graptopetalum paraguayese u pitanju, mada mu fali sunca pa se izdužio
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 43>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.