Identifikacija kaktusa i sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 43> |
Korisnik | |
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Triša ovaj lijevo je Senecio scaposus,a desno isto neki Senecio.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
možda je ne znam, nisam sigurna, sutra ću je ponovo slikati izbliza pa ćemo vidjeti,
usput hvala!!!! ![]() |
|
Razum nam može reći što trebamo izbjegavati,
ali samo nam srce kaže što moramo učiniti.(Joubert) |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hvala svima, idem malo guglati slike, možda ga prepoznam po vašim sugestijama.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
@kaktus ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 14 Svibanj 2013 Lokacija: markovac našičk Status: Offline Bodovi: 2374 |
|
![]() |
|
ovo je neka mammillaria ali ne znam koja,pomozite
URL=http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/administrator/slika_id5/59216.aspx] ![]() |
|
|
![]() |
|
OSica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1105 |
Hvala,dobro sam ukrala pelcerić .:)
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Jack ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 18 Svibanj 2013 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 10 |
kaktus, prvo je neka mammillaria, moguce aurihamata, drugi je mammillaria elongata.
Glikica, prvi bi mogao biti neki Gymnocalycium, nisam sigurna koji, a drugi Ferocactus, mozda glaucescens. Glikica, gdje su nabavljeni ovi kaktusi? |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Jack, tnx na ID, tako sam i mislila da je, ali nisam sigurna.
Kaktuse sam nabavila kod Janka Čordaša, imamo temu o njegovim kaktusima, pa zaviri sa vidiš. |
|
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
prvi ti je gymnocalycium saglione drugi ferocactus histrix
|
|
![]() |
|
zahvaljujem
|
|
|
|
![]() |
|
hvala svima
|
|
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
Pozdrav.
Jučer sam na floraart-u kupila nekoliko mališana i presadila ih u mini vrtiće. Posadila sam ih u zemlju namijenjenu baš za kaktusiće i nisam ih odmah zalila (tako mi je savjetovao striček kod kojeg sam kupila). Molila bih vas da mi kažete o kojim se vrstama radi te da li sam ih dobro posadila(mislim da li pašu jedan s drugim i to) te kad i koliko da ih polijem? Hvala :) |
|
![]() |
|
orhideja4 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 134 |
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Prva slika ti je mammillaria neka, euphorbia enopla, ferocactus, cefalocereus senilis, euphorbia ne bi mogla s njima njoj treba toplije zimovanje. Na drugoj slivi ti je pleiospilos nelli, leutchenbergia principes, i mirtilocactus geometrizans, pleiospilos makni ne može s kaktusima. Na trečoj slici ti je sedum i čuvarkuća bilo bi dobro da sedum presadiš jer će se i jedno i drugo brzo razrasti a i sedum treba nešto više vode mislim da je u pitanju sieboldi variegatni imam takav ali jednobojni.
|
|
![]() |
|
Miss M. hvala ti
![]() A zašto se ovaj pleiospilos ne trpi sa kaktusima? I ja imam ovaj jednobojni sedum, ali sad sam zbog nedostatka mjesta na balkonu posadila ovaj zajedno sa čuvarkućom :( Jel znaš kako se taj sedum razmnožava?
|
|
![]() |
|
Pleiospilos nelli spada u mesembe, treba toplije zimovanje i vrlo malo vode, vrlo porozan supstrat kao i lithops,i vidi temu o njemu.
|
|
![]() |
|
Dundalo ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 03 Lipanj 2013 Status: Offline Bodovi: 1 |
Zna li netko točan naziv ove biljke http://postimg.org/image/knwrs64pl/ - http://postimg.org/image/knwrs64pl/
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mislim da je graptopetalum paraguayese u pitanju, mada mu fali sunca pa se izdužio |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 43> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |