Argentina |
Odgovori | Stranica <1 1112131415 47> |
Korisnik | |
hana
Neukroćena biljka Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasan običaj i prelijepa zemlja. Nadam se da će to Natali pamtiti do kraja života. Od sveg srca želim joj sve najblje
|
|
"Chi pianta un giardino semina la felicità"
Amelia,It |
|
Sponzorirani linkovi | |
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da nije možda kućni broj tvoje sestrične i godina kada je otišla za Argentinu? A ispod je hrv. grb. Nisi samo majstor za fotografije, nego i za mijesit tijesto. Odavde kruh izgleda super. Bravo majstore. Vrt i cvijeće u njemu su predivni. I ne sumnjam kakve će ispast slikice - bit će predivno vidjeti Natali u tim predivnim bojama. Lijep provod želim i dobro se zabavite. Srdačan pozdrav iz oblačnog, pomalo kišovitog Omišlja. |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dakle zbilja si me ugodno iznenadio s pečenjem kruha, pa majstor si nema što, tko zna što će biti u "loncu naše Nataly" kad se vratiš, ali to sigurno nećeš biti ti, imaš previše vrlina, pa nedamo te u lonac, trebat ćeš nam, vidim već za kojekakve aktivnosti
Sretan ti put u Ande i već se veselim slikama, kao i slikama i izvještaju s proslave.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
gute Fee
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Proputovala sam Argentinu sa najvecim zadovoljstvom ! Hvala puno Dr.Zislav zahvaljujuci tebi vidjela sam fenomenalno cvijece , prekrasne gradske cetvrti i jednu divnu divnu obitelj koja zivi u tom zemaljskom raju !
Jos jednom hvala ! |
|
Mira K
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Svaka čast, prekrasne slike, reportaža, puno zanimljivih detalja ...
Sretan put i dobar provod!
Čekamo te sa novim izvješćem
|
|
Rijeka
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Lipo je cviće, dobro se kuhalo, peklo i jelo, krasni božićni ukrasi i Nataline pripreme , ali ja s nestrpljenjem čekam ANDE, moj životni san...
|
|
život je more
|
|
gioiaa
Cvjetni guru Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo mi je jedna od najljepsis reportaza ...jedva cekam nastavak
|
|
Nataly
Trajnica Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ponovo sam listala stranice unatrag i primjetila da već dugo nisam ostavila trag u ovoj temi. Neki puta se desi da (kao što je već netko spomenuo) ne želim prekidati ovu iscrpnu i prelijepu reportažu ikakvim komentarom. U tvoje stručno i detaljno objašnjavanje nisam niti sumnjala. Baš mi je drago da se mogu pohvaliti prijateljstvom sa tobom. Od mog zadnjeg javljanja puno si toga napisao i jednostavno ne znam što da komentiram: Božićni ugođaj, Lujan, prelijepo uređene i uredne parkove, moje omiljene kokotiće i ljiljane... Obzirom da sutra krećeš za Ande, želim ti sretan put. A dobrodošlicu želim novom članu Alic-tadic. Da li sutra putuješ kod njega (njih)? Ne smijem nikako zaboraviti još jednom čestitati rođendan Natali, jer to je baš danas, 10.12., zar ne? Vjerujem da je u tebi imala veliku pomoć u izradi albuma - spomenara a i u pripremama za proslavu. Nadam se da ste se lijepo zabavili i jedva čekam vidjeti poneku sliku. Kad sam te već toliko nahvalila ne znam da li da to onda kvarim sa komentarom o vještici i vražićku i o tome tko bi mogao biti kuhan u čijem loncu .... Eh da, da ne zaboravim reći forumašima - Držislav peče (i mijesi) tako dobar kruh...mmmm.... Nažalost nemam u arhivi sliku od kolovoza ove godine na kojoj je prikazan dok sudjeluje u takmičenju kuhanja gulaša u kotliću (da se uvjerite da je svestran). Imala bih još toga za napisati ali ipak bi za večeras bilo dovoljno... Pozdrav Seki, Hrvoju, Natali i svima koje ostavljaš u Buenes Airesu! |
|
Cimicifuga
Cvjetni guru Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo na reportaži! Svima iz tvoje obitelji šaljem srdačne pozdrave i pozivam ih da se i oni jave i prokomentiraju ponešto u tvojoj temi. Mogli bi nam još puno toga napisati o Argentini što ti ne stigneš... i nema veze ako "šepaju" sa hrvatskim, razumijemo mi što znači živjeti toliko dugo negdje gdje se ne govori hrvatski. A one pločice: da nisu to možda registarske tablice? |
|
Silvy
Trajnica Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
hamara
Neukroćena biljka Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3204 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sretan rodjendan, sretan put, uzivaj u Andama za sve nas kojima je to nedosanjani san...
|
|
dr.žislav
Odrastao grm Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Završila je fešta od kinse ili ti Fiesta de Quince. Dok čekam autobus stavit ću slike i tekst s proslave, ali prije toga dugujem neke odgovore.
Silvy je napisala “Da nije možda kućni broj tvoje sestrične i godina kada je otišla za Argentinu? A ispod je hrv. grb.” Brojevi se odnose na Hrvoja. Vidim da vam ne uspijeva pogoditi, pa ću na kraju teksta dati malu pomoć. Za tabe i ostale s Krka imam jedan specijalan pozdrav. Na današnjoj misi u hrvatskoj crkvi, bili su dečki iz Baške. Upoznao sam se s njima i lijepo smo popričali. Oni se ovdje nalaze na proputovanju i u srijedu putuju za Hrvatsku. Baš su me ugodno iznenadili. |
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nataly je napisala
“Obzirom da sutra krećeš za Ande, želim ti sretan put. A dobrodošlicu želim novom članu Alic-tadic. Da li sutra putuješ kod njega (njih)?” U mjestu San Martin de los Andes, živo moja najstarija sestrična Ljiljana. U Argentini žene ne mijenjaju prezime prilikom udaje, ali kada se predstavljaju kažu ime supruga. Ljiljana je udata za Andriju Alića i tako se ona predstavlja s Alić-Tadić. (Sekin pokojni muž se prezivao Majer - ovdje se izgovara Maher, tako da ona nosi titulu Jadranka Tadic de Majer). Djeca dobivaju prezime oca. I mene kao i vas veseli put u Ande i po Andama. No reporatažu ćete morati pričekati neko vrijeme, jer prvo obiđem teren, potom slikam, a tek onda pišem. Za tekstove o Andama biti ću spreman negdje iza Božića, a do tada ću vas gnjaviti s tekstovima i slikama iz Buenos Airesa. Tog materijala imam dovoljno. |
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Cimicifuga je napisala:
“A one pločice: da nisu to možda registarske tablice?” Nisu ni registarske pločice. Da vas malo navedem pokušajte ubaciti jednu nulu među ove brojke pa vam možda bude jasnije. |
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
NATALI
Fiesta de Quince Ova proslava u mnogo ćemu podsjeća na vjenčanje, barem u početnom dijelu. Fiesta započinje odlaskom iz roditeljske kuće, gdje sam napravio zajedničke fotografije cijele obitelji. Ima puno “ozbiljnih” fotografija a ja sam se odlučio staviti ovu “neozbiljnu” jer se djeci najviše sviđa. I Kiša spada u obitelj pa sam morao napraviti jednu sliku i s njom. Prošli puta sam zaboravio napisati da se majka od kiše zvala Lijepa. |
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Od kuće kćer s ocem odlazi fotografu koji u studiu ili na nekom lijepom mjestu radi “službene“ fotografije. Ja sam odabrao Sekin vrt, koji smo za tu priliku malo obogatili prigodnim rekvizitima.
U stvari ništa nismo trebali dodavati jer princeza Natali je prelijepa i može oko nje stajati što bilo, neće se ni primjetiti. Nemojte predoslovno shvatiti da se uz Natali nitko drugi neće primjetiti. Moj bratić Davor će se sigurno primjetiti. Vidite li sličnost oca i kćeri? |
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ispred dvorane u kojoj se održava proslava, otac i kćer, dolaze u okićenom autu. Seka je vozila i uspjela je naći vrpce i mašnu u boji Natine haljine.
U predvorju svečane dvorane obavljaju se zadnje pripreme, fotografiranje, a sve to da bi se gosti (svi gosti su već došli) pripremili za doček. Krenuli smo stepenicama kojima se, upratnji oca, penje djevojčica, a sići će žena. |
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
U dvorani prvo dočekuje obitelj, a potom i ostali uzvanici.
Slijedi zajedničko slikanje (svaki stol zasebno), a za ovim stolom sam ja sjedio. Ovdje se još nalaze (s lijeva na desno) Mabelin brat Guillermo i majka Leonor, njihovi prijatelji Graciela i Raul, Mabel, Davor i Seka. Natali i ja stojimo. Nedostaje Natalina kuma, i moja sesetrična Miriam, zvana Beba. Ne moram posebno pisati jer mislim da ste shvatili da je ona sestra Ljiljane, Seke i Davora. Ona sada s obitelji živi u Zagrebu, prati forum i svečano je obećala da će se i ona javiti jednom porukom. |
|
Miriam
Novo sjeme Pridružen: 11 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bok Svima ! Konačno da i ja nešto napišem. Prvo, VELIKA HAVLA DRZI što tako nas obogačuje slikama i komentara. Meni je još interesantnje jer kako sam se tamo rodila i živila, i mogu pratiti promjene, vidite moju sestru Seku, pa Davora i obitelj, moju Nataliu Belen y tako dalje.....Lijepi pozdrav Svima , ugodan dan van želim i HASTA PRONTO !!! Miriam = Beba
|
|
dr.žislav
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nakon predjela uslijedio je valcer, koji su prvo zaplesali otac i kćer. Tu sliku nisam stavljao. Nakon oca svi su htjeli plesati s Natali. Na red je došao Facundo.
Kolika je gužva za ples vidi se iz ove slike. Kako bi svi stigli na red plesale su po tri, pa čak i po četri zajedno. |
|
Odgovori | Stranica <1 1112131415 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |