Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Argentina
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Argentina

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 47>
Korisnik
Poruka
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 18:55
Prekrasan običaj i prelijepa zemlja. Nadam se da će to Natali pamtiti do kraja života. Od sveg srca želim joj sve najblje smile99
"Chi pianta un giardino semina la felicità"

Amelia,It
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 20:40
Originalno poslano od člana dr.žislav dr.žislav napisao:

Zaboravio sam vas upozoriti da na prethodnoj slici obratiti pažnju na one pločice koje se nalaze na gredi iznad roštilja. Prvi/a koji mi točno odgovri što znači dobiva od mene sladoled, ups. pardon, sladoled je ovdje, a u Hrvatskoj je ipak prikladnije kuhano vino.

Da nije možda kućni broj tvoje sestrične i godina kada je otišla za Argentinu?
A ispod je hrv. grb.

Nisi samo majstor za fotografije, nego i za mijesit tijesto. Odavde kruh izgleda super. Bravo majstore. Clap

Vrt i cvijeće u njemu su predivni. I ne sumnjam kakve će ispast slikice - bit će predivno vidjeti Natali u tim predivnim bojama.

Lijep provod želim i dobro se zabavite.

Srdačan pozdrav iz oblačnog, pomalo kišovitog Omišlja.    smile79
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 22:04
Dakle zbilja si me ugodno iznenadio s pečenjem kruha, pa majstor si nema što, tko zna što će biti u "loncu naše Nataly" kad se vratiš, ali to sigurno nećeš biti ti, imaš previše vrlina, pa nedamo te u lonac, trebat ćeš nam, vidim već za kojekakve aktivnostiWink

Sretan ti put u Ande i već se veselim slikama, kao i slikama i izvještaju s proslave.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 23:00
Proputovala sam Argentinu sa najvecim zadovoljstvom ! Hvala puno Dr.Zislav zahvaljujuci tebi vidjela sam fenomenalno cvijece , prekrasne gradske cetvrti i jednu divnu divnu obitelj koja zivi u tom zemaljskom raju !

Jos jednom hvala !smile55
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 23:02
Svaka čast, prekrasne slike, reportaža, puno zanimljivih detalja ... Clap

Sretan put i dobar provod!

Čekamo te sa novim izvješćem smile113
Rijeka

Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 00:27
Lipo je cviće, dobro se kuhalo,  peklo i jelo, krasni božićni ukrasi i Nataline pripreme Clap, ali ja s nestrpljenjem čekam ANDE, moj životni san... Embarrassed 
život je more
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 11:53
ovo mi je jedna od najljepsis reportaza ...jedva cekam nastavak
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 23:59

Ponovo sam listala stranice unatrag i primjetila da već dugo nisam ostavila trag u ovoj temi. Neki puta se desi da (kao što je već netko spomenuo) ne želim prekidati ovu iscrpnu i prelijepu reportažu ikakvim komentarom. U tvoje stručno i detaljno objašnjavanje nisam niti sumnjala. Baš mi je drago da se mogu pohvaliti prijateljstvom sa tobom.

Od mog zadnjeg javljanja puno si toga napisao i jednostavno ne znam što da komentiram: Božićni ugođaj, Lujan, prelijepo uređene i uredne parkove, moje omiljene kokotiće i ljiljane...

Obzirom da sutra krećeš za Ande, želim ti sretan put. A dobrodošlicu želim novom članu Alic-tadic. Da li sutra putuješ kod njega (njih)?

Ne smijem nikako zaboraviti još jednom čestitati rođendan Natali, jer to je baš danas, 10.12., zar ne? Vjerujem da je u tebi imala veliku pomoć u izradi albuma - spomenara a i u pripremama za proslavu. Nadam se da ste se lijepo zabavili i jedva čekam vidjeti poneku sliku.

Kad sam te već toliko nahvalila ne znam da li da to onda kvarim sa komentarom o vještici i vražićku i o tome tko bi mogao biti kuhan u čijem loncu ....
Eh da, da ne zaboravim reći forumašima - Držislav peče (i mijesi) tako dobar kruh...mmmm.... Nažalost nemam u arhivi sliku od kolovoza ove godine na kojoj je prikazan dok sudjeluje u takmičenju kuhanja gulaša u kotliću (da se uvjerite da je svestran).

Imala bih još toga za napisati ali ipak bi za večeras bilo dovoljno...
Pozdrav Seki, Hrvoju, Natali i svima koje ostavljaš u Buenes Airesu!

Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 00:34

Bravo na reportaži!
Svima iz tvoje obitelji šaljem srdačne pozdrave i pozivam ih da se i oni jave i prokomentiraju ponešto u tvojoj temi. Mogli bi nam još puno toga napisati o Argentini što ti ne stigneš... i nema veze ako "šepaju" sa hrvatskim, razumijemo mi što znači živjeti toliko dugo negdje gdje se ne govori hrvatski.
A one pločice: da nisu to možda registarske tablice?

Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 02:40
Sretan rođendan Natali!

Puno zdravlja, ljubavi, sreće,
  od Heart ti želim najveće.
  Nek` te uvijek osmijeh prati,
  ko ovaj Smile što ću ti ga dati!                  
Na vrh
hamara View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3204
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hamara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 17:14
Sretan rodjendan, sretan put, uzivaj u Andama za sve nas kojima je to nedosanjani san...
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1117
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 18:51
Završila je fešta od kinse ili ti Fiesta de Quince. Dok čekam autobus stavit ću slike i tekst s proslave, ali prije toga dugujem neke odgovore.

Silvy je napisala
“Da nije možda kućni broj tvoje sestrične i godina kada je otišla za Argentinu?
A ispod je hrv. grb.”

Brojevi se odnose na Hrvoja. Vidim da vam ne uspijeva pogoditi, pa ću na kraju teksta dati malu pomoć.

Za tabe i ostale s Krka imam jedan specijalan pozdrav. Na današnjoj misi u hrvatskoj crkvi, bili su dečki iz Baške. Upoznao sam se s njima i lijepo smo popričali. Oni se ovdje nalaze na proputovanju i u srijedu putuju za Hrvatsku. Baš su me ugodno iznenadili.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 18:59
Nataly je napisala

“Obzirom da sutra krećeš za Ande, želim ti sretan put. A dobrodošlicu želim novom članu Alic-tadic. Da li sutra putuješ kod njega (njih)?”

U mjestu San Martin de los Andes, živo moja najstarija sestrična Ljiljana. U Argentini žene ne mijenjaju prezime prilikom udaje, ali kada se predstavljaju kažu ime supruga. Ljiljana je udata za Andriju Alića i tako se ona predstavlja s Alić-Tadić. (Sekin pokojni muž se prezivao Majer - ovdje se izgovara Maher, tako da ona nosi titulu Jadranka Tadic de Majer). Djeca dobivaju prezime oca.

I mene kao i vas veseli put u Ande i po Andama. No reporatažu ćete morati pričekati neko vrijeme, jer prvo obiđem teren, potom slikam, a tek onda pišem. Za tekstove o Andama biti ću spreman negdje iza Božića, a do tada ću vas gnjaviti s tekstovima i slikama iz Buenos Airesa. Tog materijala imam dovoljno.
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 19:01
Cimicifuga je napisala:

“A one pločice: da nisu to možda registarske tablice?”

Nisu ni registarske pločice.

Da vas malo navedem pokušajte ubaciti jednu nulu među ove brojke pa vam možda bude jasnije.
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 19:09
NATALI

Fiesta de Quince

Ova proslava u mnogo ćemu podsjeća na vjenčanje, barem u početnom dijelu. Fiesta započinje odlaskom iz roditeljske kuće, gdje sam napravio zajedničke fotografije cijele obitelji. Ima puno “ozbiljnih” fotografija a ja sam se odlučio staviti ovu “neozbiljnu” jer se djeci najviše sviđa.

I Kiša spada u obitelj pa sam morao napraviti jednu sliku i s njom. Prošli puta sam zaboravio napisati da se majka od kiše zvala Lijepa.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 19:20
Od kuće kćer s ocem odlazi fotografu koji u studiu ili na nekom lijepom mjestu radi “službene“ fotografije. Ja sam odabrao Sekin vrt, koji smo za tu priliku malo obogatili prigodnim rekvizitima.
U stvari ništa nismo trebali dodavati jer princeza Natali je prelijepa i može oko nje stajati što bilo, neće se ni primjetiti.

Nemojte predoslovno shvatiti da se uz Natali nitko drugi neće primjetiti. Moj bratić Davor će se sigurno primjetiti. Vidite li sličnost oca i kćeri?

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 19:29
Ispred dvorane u kojoj se održava proslava, otac i kćer, dolaze u okićenom autu. Seka je vozila i uspjela je naći vrpce i mašnu u boji Natine haljine.

U predvorju svečane dvorane obavljaju se zadnje pripreme, fotografiranje, a sve to da bi se gosti (svi gosti su već došli) pripremili za doček.

Krenuli smo stepenicama kojima se, upratnji oca, penje djevojčica, a sići će žena.

Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 19:44
U dvorani prvo dočekuje obitelj, a potom i ostali uzvanici.

Slijedi zajedničko slikanje (svaki stol zasebno), a za ovim stolom sam ja sjedio.
Ovdje se još nalaze (s lijeva na desno) Mabelin brat Guillermo i majka Leonor, njihovi prijatelji Graciela i Raul, Mabel, Davor i Seka. Natali i ja stojimo. Nedostaje Natalina kuma, i moja sesetrična Miriam, zvana Beba. Ne moram posebno pisati jer mislim da ste shvatili da je ona sestra Ljiljane, Seke i Davora. Ona sada s obitelji živi u Zagrebu, prati forum i svečano je obećala da će se i ona javiti jednom porukom.

Na vrh
Miriam View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miriam Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 20:01
Bok Svima ! Konačno da i ja nešto napišem. Prvo, VELIKA HAVLA DRZI što tako nas obogačuje slikama i komentara. Meni je još interesantnje jer kako sam se tamo rodila i živila, i mogu pratiti promjene, vidite moju  sestru Seku, pa Davora i obitelj, moju Nataliu Belen y tako dalje.....Lijepi pozdrav Svima , ugodan dan van želim i HASTA PRONTO !!!  Miriam = BebaThumbs%20Up
Na vrh
dr.žislav View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dr.žislav Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 20:05
Nakon predjela uslijedio je valcer, koji su prvo zaplesali otac i kćer. Tu sliku nisam stavljao. Nakon oca svi su htjeli plesati s Natali. Na red je došao Facundo.

Kolika je gužva za ples vidi se iz ove slike. Kako bi svi stigli na red plesale su po tri, pa čak i po četri zajedno.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.