Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 136> |
Korisnik | |
Jelena ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
imam dva klematisa u vrtu sad već 4 godinu,zanima me kad se oni trebaju porezati jer ja ih nisam do sada nisam ni jednom....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Moja mama i baka ga imaju uz ogradu, tako sam ga i ja ove godine posadila, da se ima gdje bez problema pentrati.
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Slavonko,ja sam ih pelcala nakon prve cvatnje.Kad se pelcaju onako,po knjigama,to ne znam.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Negdje sam čitala da se može saditi pokraj ruže penjačice. Kakva su vaša iskustva?
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Mikica s obzirom da je u posudi na balkonu ja bi ga svakako dodatno zaštitila. Moj je vani uz terasu i ja ga u jesen samo skratim na 20-30cm i to je to.
|
|
nema kruha bez motike
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Moja mama ih uopće ne obrezuje....a sad je već izrastao prekrasan grm, jednostavno ju samo usmjerava u rastu.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Vjerujem da je, zato što su mi savjetovali usku duboku vazu, ako je u vazi, a moj je i kažu da voli da su mu"noge u hladu" (ne znam tko je rekao, ali vrlo je slikovito). Ja sam tako ispod njega posadila tratinčice, a ti stavi malč- možda još i bolje.
Ines hvala ti - do proljeća.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
SLAVONKA ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
prekrasan je,ja sam do sada vidjela samo plavil il je ljubičast,neznam ni ja više.daj mi samo recite kad je najbolje vrijeme za pelcanje,vidjela sam da ga ima jedna baka pa ću ju tražit jednu reznicu
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Sad si me utješila možda moj clematis nije "umro" nego se posušio kao tvoj, pa će u proljeće krenuti - nadam se, ipak sam ga orezala skoro do zemlje. Ja ti imam plavi "multi blu" - naći ćeš ga po rasadnicima u proljeće, ili na kakvom sajmu cvijeća. |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Dobro sve sam isčitala i sada stvarno moram na posao.
|
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Ja sam imala jednu koja se ljeti posuši i onda na proljeće opet krene, neznam da li će i ovo proljeće krenuti (smeta joj vjetar). Vidjela sam jednu plavu na forumu (mislim kod gio) ta je prekrasna, ali neznam gdje je nabavit.
|
|
život je more
|
|
![]() |
|
anagalis ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 13 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 324 |
Di kupujete clematise?
Ja žarko želim koji primjerak ali ovdje kod mene (Šibenik) ih nigdje nisam vidjela. Da li ih ima u Pevecu ili Baumaxu sad? |
|
![]() |
|
goga-zg ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 16 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 573 |
Clematise imam vani,ali ih pred zimu omotam jutenom vrećom za svaki slučaj i uvijek mi prezime.
|
|
![]() |
|
Ja na žalost nemam sreće s klematisom. Slomila mu se glavna grana, pokušala sam staviti štapić kao udlagu i dobro omotati, ali nije uspjela, pa sam ga baš jutros orezala na mjestu gdje se slomio (5 cm od zzmlje). Sad mi preostaje staviti ga u neki kutak u dvorištu i čekati proljeće.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
azram ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 28 |
da li je dobro staviti malč ili kompost u jesen oko clematisa?
|
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
![]() |
|
azram ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 21 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 28 |
Trebam pomoć, imam klematise i ne znam kako ih pravilno orezati, znam koje su vrste, našla sam na stranici www.clematis-nursery.com kako se orezuje,ali ne znam sve prevesti.
Molim pomagajte |
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Slobodno ga posadi u kombinaciji s ružom. Baš sam čitala u svojoj veeelikoj enciklopediji o cvijeću da se savršeno nadopunjavaju. Jedino što savjetuju je da se prvo jedne godine posadi ruža kako bi se ukorijenila i malo raširila pa tek sljedeće clematis
|
|
nema kruha bez motike
|
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Jelena, pisalo se već o tome. Da se stalno ne ponavljamo i ne opterečujemo temu istim pitanjima i odgovorima, pročitaj cijelu temu i naći ćeš odgovor.
|
|
![]() |
|
Triša nemoj se brinuti, meni su radnici kad su radili fasadu stavili skelu na clematis
![]() ![]() |
|
nema kruha bez motike
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |