Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klematis  - Clematis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klematis - Clematis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 136>
Korisnik
Poruka
Jelena View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jelena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2008 u 21:47
imam dva klematisa u vrtu sad već 4 godinu,zanima me kad se oni trebaju porezati jer ja ih nisam do sada nisam ni jednom....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2008 u 21:46
Moja mama i baka ga imaju uz ogradu, tako sam ga i ja ove godine posadila, da se ima gdje bez problema pentrati.
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 22:12
Slavonko,ja sam ih pelcala nakon prve cvatnje.Kad se pelcaju onako,po knjigama,to ne znam.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2008 u 20:59
Negdje sam čitala da se može saditi pokraj ruže penjačice. Kakva su vaša iskustva?
život je more
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 09:49
Mikica s obzirom da je u posudi na balkonu ja bi ga svakako dodatno zaštitila. Moj je vani uz terasu i ja ga u jesen samo skratim na 20-30cm i to je to.
nema kruha bez motike
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2008 u 17:42
Moja mama ih uopće ne obrezuje....a sad je već izrastao prekrasan grm, jednostavno ju samo usmjerava u rastu.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2008 u 17:36
Vjerujem da je, zato što su mi savjetovali usku duboku vazu, ako je u vazi, a moj je i kažu da voli da su mu"noge u hladu" (ne znam tko je rekao, ali vrlo je slikovito). Ja sam tako ispod njega posadila tratinčice, a ti stavi malč- možda još i bolje.

Ines hvala ti - do proljeća.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
SLAVONKA View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1489
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SLAVONKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 11:06
prekrasan je,ja sam do sada vidjela samo plavil il je ljubičast,neznam ni ja više.daj mi samo recite kad je najbolje vrijeme za pelcanje,vidjela sam da ga ima jedna baka pa ću ju tražit jednu reznicu
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2008 u 20:52

Sad si me utješila možda moj clematis nije "umro" nego se posušio kao tvoj, pa će u proljeće krenuti - nadam se, ipak sam ga orezala skoro do zemlje.

Ja ti imam plavi "multi blu" - naći ćeš ga po rasadnicima u proljeće, ili na kakvom sajmu cvijeća.

RIJEKA

Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 10:18
Dobro sve sam isčitala i sada stvarno moram na posao.
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2008 u 20:47
Ja sam imala jednu koja se ljeti posuši i onda na proljeće opet krene, neznam da li će i ovo proljeće krenuti (smeta joj vjetar). Vidjela sam jednu plavu na forumu (mislim kod gio) ta je prekrasna, ali neznam gdje je nabavit.
život je more
Na vrh
anagalis View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 324
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anagalis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2009 u 16:24
Di kupujete clematise?
Ja žarko želim koji primjerak ali ovdje kod mene (Šibenik) ih nigdje nisam vidjela.
Da li ih ima u Pevecu ili Baumaxu sad?
Na vrh
goga-zg View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goga-zg Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 09:48
Clematise imam vani,ali ih pred zimu omotam jutenom vrećom za svaki slučaj i uvijek mi prezime.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2008 u 16:58
Ja na žalost nemam sreće s klematisom. Slomila mu se glavna grana, pokušala sam staviti štapić kao udlagu i dobro omotati, ali nije uspjela, pa sam ga baš jutros orezala na mjestu gdje se slomio (5 cm od zzmlje). Sad mi preostaje staviti ga u neki kutak u dvorištu i čekati proljeće.
RIJEKA

Na vrh
azram View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 28
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje azram Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2008 u 11:45
da li je dobro staviti malč ili kompost u jesen oko clematisa?
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2008 u 09:13
Evo mog "ludog" klematisa koji je opet počeo cvasti.Sada sam u gabuli,nalazi se na balkonu,pa pitanje glasi da li da ga sklonim u verandu kada krene zima jer kod mene zna biti i -10°C a ponekada i niže jer sam van grada?

Na vrh
azram View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 28
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje azram Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2008 u 09:26
Trebam pomoć, imam klematise i ne znam kako ih pravilno orezati, znam koje su vrste, našla sam na stranici www.clematis-nursery.com kako se orezuje,ali ne znam sve prevesti.
Molim pomagajte
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2008 u 10:04
Originalno poslano od člana Lantana Lantana napisao:

Negdje sam čitala da se može saditi pokraj ruže penjačice. Kakva su vaša iskustva?

Slobodno ga posadi u kombinaciji s ružom. Baš sam čitala u svojoj veeelikoj enciklopediji o cvijeću da se savršeno nadopunjavaju. Jedino što savjetuju je da se prvo jedne godine posadi ruža kako bi se ukorijenila i malo raširila pa tek sljedeće clematis
nema kruha bez motike
Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 969
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2008 u 22:06
Jelena, pisalo se već o tome. Da se stalno ne ponavljamo i ne opterečujemo temu istim pitanjima i odgovorima, pročitaj cijelu temu i naći ćeš odgovor.
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2008 u 10:02
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Sad si me utješila možda moj clematis nije "umro" nego se posušio kao tvoj, pa će u proljeće krenuti - nadam se, ipak sam ga orezala skoro do zemlje.

Ja ti imam plavi "multi blu" - naći ćeš ga po rasadnicima u proljeće, ili na kakvom sajmu cvijeća.

Triša nemoj se brinuti, meni su radnici kad su radili fasadu stavili skelu na clematis Confused i skroz je nestao. Bila sam ljuuuutajer nije ništa ostalo od njega. A kad ono u proljeće izbio je valjda iz korijena i sad je ogroman, svake godine sve razgranatiji i bogatiji.Embarrassed
nema kruha bez motike
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 136>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.