Moj prvi vrt |
Odgovori | Stranica <1 1112131415 184> |
Korisnik | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ima voluharica i za izvoz. Mještani niti neznaju što je to , te ih nisu istrebljivali. Sad voluharice kolo vode, a oni hrane mace kupovnom hranom.
Nabavit ću tigra. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bit će da je zato cvjetao, šokirao se i on.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobit će ovaj kaktus po turu batinom. Imam ga skoro 9god. Pretprošle godine susjeda uzela pelcer. I za par mjeseci cvjetao više puta. Jest da se udala nakon te cvatnje, cvjetao je i tjedan prije svadbe. A moj lijenština šipak.
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti puno Bergenija. Na svašta je sličio taj cvjetić. Iskusno oko uvjek prepozna.
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da to je kaktus kao i tvoj. Moj se samo razrstao. Dala sam par pelcera, a netko ga je i krao. Ovo ti je od susjede (pelcer sa mog) prije svadbe. Bilo je smiješno u dnu kao dva jajceta i u sredini bijela lulica. Udavala se prvi put u 40-tim godinama. Zezali smo je da se i priroda veseli na svoj način.
|
|
|
|
bergenia
Trajnica DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Smrcko, kod tebe nema čega nema. I like it!
Na ovoj slikici je saxifraga ili kamenika. Sretno!
|
|
vera4
Trajnica Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ništa maziti paziti, izbezobraze se. Ja ih tretiram ko maćeha. Jesu ružni i flekavi, pomalo nakrivljeni, ali cvjetaju. Kad sam ih čuvala kao orhideje ni čut nisu htjeli.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kako ćeš ih upucati? Meni je vrt pun rupa, ali nikad nisam vidjela voluharicu
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zavirila sam u susjedin vrt.
|
|
|
|
vera4
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ako imaš volje, malo ih rasadi. Moguće ih je previše na hrpi. Zaboravi rukavice, nema tako debelih. Uzmi staru majicu, preklopi ju dosta puta i onda s njom hvataj kaktuse. To je jedan od rijetkih načina da ne završiš na kirurgiji poslije.
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisam je ni ja vidjela. Ali je MM vidio oči u oči. Ručali smo na terenu, ona je izašla iz rupe i gledala u nas, zamirisalo joj. Monstrum mi je pojeo pola krumpira, sve same prazne rupe i kanali po krumpiu. Stavi se pištolj u rupu koju ona svježe koristi. Samo ga dotakne i bum.
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo su moji cvjetići, slikano danas. Zna li netko što je to?
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nešto mi ga žao rasaditi, volim što je grandiozan. Tako sam ga prošlu godinu i presadila ,sa nekakvom krpom. Znam 2 teža slučaja nakon rukovanja sa kaktusima. Jedan na kirurgiji završio, a drugi sepsa-trovanje krvi nakon uboda.
|
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slikice mog mini vrta na tuđoj zemlji. Ove sam lukovice donijela u 1. mjesecu i posadila ih.Tad sam na par dana dolazila kući .Kad ocvatu izvaditi ću ih i prebaciti na teren.
|
|
|
|
vera4
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Smrčko, za ove treba strpljenje sveca ali se isplati. Cvjetaju nakon nekoliko godina. Zato kad procvjetaju dah zastane. Po ljeti na najgore sunce, zalij kad god ih se sjetiš, po zimi na hladni i, da dobro je, bez zalijevanja. Pogledaj kod mene na prvim stranicama dva kaktusa uza zid i mislim da se vidi komadić krovića. To su ti. I to je sve što od mene dobivaju. |
|
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pa nećeš valjda istrijebiti sve voluharice, a što ćemo mi drugi raditi
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo nešto o njoj.
kamenika (saxifraga)Ova biljka tokom ljeta na tankim stapkama izbaci sitne bijele cvjetove te ju treba zasaditi na svijetlo mjesto zaštićeno od direktnog sunca (podnosi malo jutarnjeg ili večernjeg). Voli vlagu tako da je tokom ljeta zalijevajte svaki drugi-treći dan no po zimi tek jednim tjedno. Sadi se u mješavinu pijeska i komposta<>http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.orhideje.net/pic/saxifraga_arendsii.png&imgrefurl=http://www.orhideje.net/visegodisnje.php&usg=__9eD0_YFJsTKgUoO7l1D4nLJcjqA=&h=132&w=150&sz=19&hl=hr&start=3&sig2=3NGywGm396xPoggarJnvnQ&tbnid=HabjhG_wijAa4M:&tbnh=84&tbnw=96&prev=/images%3Fq%3Dsaxifraga%2Bili%2Bkamenika%26gbv%3D2%26hl%3Dhr%26sa%3DG&ei=AiPZSYSXEYKE_AaEmrHiDA |
|
|
|
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vidjet ćemo ove godine , bila bi sretna i za jedan cvijet.
|
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 1112131415 184> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |