Prepoznajte mi ovo |
Odgovori | Stranica <1 1112131415 243> |
Korisnik | |
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala tropi i kika
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Sponzorirani linkovi | |
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša, normalno da ti i to stiže
Tropi, imam faceliju, nije joj baš slična, kuglice su tek oko 2 cm promjera, a vidi u podnožje slike, vidi se suhe čahure s sjemenjem, nisu slične facelijinim. |
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvek, ajd vidi da li je ovo tvoja biljka http://images.google.hr/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c6/Silene_armeria_1.jpg&imgrefurl=http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Silene_armeria_1.jpg&usg=__IyUSxAFWMKFJK811HoWgB1-S_q8=&h=1067&w=800&sz=130&hl=hr&start=1&um=1&tbnid=yGmHlauOaX6MDM:&tbnh=150&tbnw=112&prev=/images%3Fq%3Dsilene%2Barmeria%26um%3D1%26hl%3Dhr%26lr%3Dlang_hr%26sa%3DG
|
|
kika
Odrastao grm Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na 2. slici je Kalanhoja, a na 1. je teško identificirati jer je grančica posušena, iako jako liči na Margaretu ili Krizantemu.
|
|
Jasenka
Mladi grm Pridružen: 24 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 505 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
SilveK kaj god da je (sorry neznam),super zgleda!
ja bi malo |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvek je opet promješala čarobne stvari i pogledajte što je dobila - pa još plavo - hoću to i ja ma kako se zvalo.
Stavila bih ti sliku metle, ali ne znam kako.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
SilveK
Neukroćena biljka Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Jest, gilia capitata je. Hvala Kika !
|
|
proljeće
Cvjetni guru Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvek, uslikaj nam ponovo tu biljku, ali tako da se vidi cijela (stabljika i lišće). Možda će tako biti lakše identificirati.
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, Silene armeria. Kika, svaka čast!
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovu biljčicu sam uzgojila iz mješavine jednogodišnjih vrtnih biljaka, tek sad obilno cvate, a mali cvijetići formiraju male kuglice:
Dal možda tko zna kako se zove? |
|
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Silvek, provjeri na google-u da li je tvoja biljka Gilia capitata. Na žalost, ne znam koji joj je domači naziv jer ova biljka nije česta u našim vrtovima.
|
|
SLAVONKA
Odrastao grm Pridružen: 13 Listopad 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1489 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ovo zadnje je aichryson laxum,imaš je pod identifikacija biljaka kod Mime.
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Može, hvala ljudi na trudu
|
|
Lantana
Cvjetni guru Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja Dzomba isto imam tu biljku i to vani na 2 mjsta, ispod zida je narasla 2,5 metra u visinu, ali moraju se grane privezati, vrlo su krhke i vodenaste grane, a tek starije grane odrvene, jako lijepo cvate cijelu jesen, na cvatovima poslije ostanu sjemenke. Evo slike ni ja neznam kako se zove i nisam ništa slično vidjela ni na internetu. |
|
život je more
|
|
kika
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Na 2. Anaidinoj fotki je Kohleria.
|
|
tropi
Mladi grm Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mislim da je to neka od Phacelia....biljka se koristi kao zelena gnojidna za poboljšanje kvalitete zemlje
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo još jednog cvijeta na identifikaciju, mada ga svi već znaju pod nazivom roza trubice (trenutak inspiracije u neznanju). Dakle, biljčica koja niče jako rano na proljeće, izraste do visine 50 cm, stvara jako puno sjemenja i sama se rasijava, meni je jednostavno dolutala u vrt.
|
|
Brbe
Mladi grm Pridružen: 05 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 874 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Proljeće točan naziv slike 2 je Kalanchoe Daigremontiana
|
|
SilveK
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ma može Jasenka, pošalji adresu na pp
Evo slike cijele biljke, malo se je polegla, a ima tu sveg i svačeg između . Dakle, visine je oko 60 cm, listiće ima male igličaste, slične cosmosu, a skupine cvjetića promjera 1-2 cm, nakon kojih ostaju okrugle svijetle čahurice s smeđim okruglim plosnatim sjemenkama veličine 1*2 mm. |
|
Odgovori | Stranica <1 1112131415 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |