Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 127128129130131 243> |
Korisnik | |
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Aeschynantus - Eskinantus |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Imam dvije vrste ove biljke,jako su zahvalne,no dosta sporo rastu...
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Mislim da monstera, tamo malo iznad, traži ime ove biljke...možda je moja slika malo čišća mada nije ni ona najbolja...cvjetići su još slični smilju, al lišće nikako, bez mirisa...ja to imam u dvorištu od kad sam sijala suho cvijeće zvano statica...(to sam sijala jednom, al nikad vidla cvijet na dvorištu
![]() ![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
hvala, Belice,Dmirce 12,monstera pomogli ste mi da je identificiram,to je hypocyrta
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Štefica,kad googlam, ispada da ima više naziva za tu biljku, negdje je Nematanthus gold fish, negdje hypocyrta goldfish. Pomalo je zbunjujuća, ali u svakom slučaju ako je poput moje, nevoli direktno sunce i nevoli ni puno vode.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Belice to sam ustanovila i ja,imam je drugu godinu jedino za nju nisam znala ime i morala sam čekat da procvijeta jer vjerovatno samo lišće ne bi znaćilo ništa za prepoznavanje
|
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Dobila sam danas ovu biljčicu, može li mi netko pomoć oko identifikacije! Hvala
![]() |
|
![]() |
|
rrorion ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Andina, Natalija i Dado 84 hvala na brzim odgovorima, ak nekom treba taj dvornik , ja sam na jarunu Zg
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
rrorion taj dvornik ti je običan korov ima toga na livadi koliko hoćeš,a nije baš ni neki ukras u vrtu.bacaj to da ti se ne razmnoži
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Upravo tako i to tvrdokoran i dosadan korov... Biljka na gornjoj slici je Lewisia.
|
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Baka Bea, hvala na identifikaciji!
|
|
![]() |
|
Lovrek mislim da to nije ista biljka,moja ima neke ko suhe slamnate iglice....nema ovakve žute pupiće i dosta je sitno, tvori isto ko neke glavice,ali puno drukčije od ove tvoje biljke...čak mu je i lišće potpuno drukčije.. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
A i nešto mu dugo treba da procvjeta kako se spada..
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
dado_84....hvala
|
|
![]() |
|
rrorion ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Ajama hvala i tebi, sutra ga ćupam tog dvornika i bacam u kompost
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
a ja bih molila da mi se preponaju ove dvije ..
ovo bi mogla biti poslušnica? ![]() a ovo bogme zaista pojma nemam ![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Čini mi se da je na prvoj slici aster ili zvjezdan. Cvjetat će koncem kolovoza do mraza.
Ovo na drugoj slici bi mogla biti margareta, ali nešto mlađa pa nije cvjetala, jer im je vrijeme za cvatnju upravo sad. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Zribal- misliš da je ovo prvo aster? hm, imam neke u vrtu ali nimalo ne liče lišćem na ovo.
a imam i ivančice, ni to lišće mi nikako ne odgovara ovom na 2 slici |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Nisam ti ja baš sigurna, ali sliči mi na njih. Zaista je vrlo teško reći dok nema cvijeta. Do tada čekajmo stručnjake.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 127128129130131 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |