Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 127128129130131 243>
Korisnik
Poruka
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Srpanj 2012 u 23:17
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Ako netko zna ime ove paprati

ako je kucna vjerojatno nephrolepsis
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 00:05

Aeschynantus - Eskinantus
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 00:09
Imam dvije vrste ove biljke,jako su zahvalne,no dosta sporo rastu...
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 06:37
Mislim da monstera, tamo malo iznad, traži ime ove biljke...možda je moja slika malo čišća mada nije ni ona najbolja...cvjetići su još slični smilju, al lišće nikako, bez mirisa...ja to imam u dvorištu od kad sam sijala suho cvijeće zvano statica...(to sam sijala jednom, al nikad vidla cvijet na dvorištu Wacko)

Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 08:09
hvala, Belice,Dmirce 12,monstera pomogli ste mi da je identificiram,to je hypocyrta
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 11:25
 Štefica,kad googlam, ispada da ima više naziva za tu biljku, negdje je Nematanthus gold fish, negdje hypocyrta goldfish. Pomalo je zbunjujuća, ali u svakom slučaju ako je poput moje, nevoli direktno sunce i nevoli ni puno vode. 
belica,zagreb
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 11:55
Belice to sam ustanovila i ja,imam je drugu godinu jedino za nju nisam znala ime i morala sam čekat da procvijeta jer vjerovatno samo lišće ne bi znaćilo ništa za prepoznavanje
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 15:41
Dobila sam danas ovu biljčicu, može li mi netko pomoć oko identifikacije! Hvala
Baška Voda
Na vrh
rrorion View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rrorion Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 15:53
Andina, Natalija i Dado 84 hvala na brzim odgovorima, ak nekom treba taj dvornik , ja sam na jarunu Zg
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 17:15
rrorion taj dvornik ti je običan korov ima toga na livadi koliko hoćeš,a nije baš ni neki ukras u vrtu.bacaj to da ti se ne razmnoži
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 17:33

Upravo tako i to tvrdokoran i dosadan korov...

Biljka na gornjoj slici je Lewisia.
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 22:04
Baka Bea, hvala na identifikaciji!
Baška Voda
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 22:21
Originalno poslano od člana Lovro Lovro napisao:

Mislim da monstera, tamo malo iznad, traži ime ove biljke...možda je moja slika malo čišća mada nije ni ona najbolja...cvjetići su još slični smilju, al lišće nikako, bez mirisa...ja to imam u dvorištu od kad sam sijala suho cvijeće zvano statica...(to sam sijala jednom, al nikad vidla cvijet na dvorištu)

Lovrek mislim da to nije ista biljka,moja ima neke ko suhe slamnate iglice....nema ovakve žute pupiće i dosta je sitno, tvori isto ko neke glavice,ali puno drukčije od ove tvoje biljke...čak mu je i lišće potpuno drukčije..
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 22:22
A i nešto mu dugo treba da procvjeta kako se spada..
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 22:43
dado_84....hvala
Na vrh
rrorion View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rrorion Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 22:46
Ajama hvala i tebi, sutra ga ćupam tog dvornika i bacam u kompost
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 12:43
a ja bih molila da mi se preponaju ove dvije ..

ovo bi mogla biti poslušnica?

a ovo bogme zaista pojma nemam

belica,zagreb
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 12:52
Čini mi se da je na prvoj slici aster ili zvjezdan. Cvjetat će koncem kolovoza do mraza.

Ovo na drugoj slici bi mogla biti margareta, ali nešto mlađa pa nije cvjetala, jer im je vrijeme za cvatnju upravo sad.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 14:30
Zribal- misliš da je ovo prvo aster? hm, imam neke u vrtu ali nimalo ne liče lišćem na ovo.
a imam i ivančice, ni to lišće mi nikako ne odgovara ovom na 2 slici
belica,zagreb
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 14:36
Nisam ti ja baš sigurna, ali sliči mi na njih. Zaista je vrlo teško reći dok nema cvijeta. Do tada čekajmo stručnjake.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 127128129130131 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.