Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Proljeće u mome vrtu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Proljeće u mome vrtu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 125126127128129 312>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 10:00
Kalistemon cvijeta treći puta ove godine.....

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 10:03
Radna akcija lastavica. Skupilo ih se puno i prave novo gnijezdo. Kad sm se primakla s fotićem ,odletjele su. Uspjela sam uhvatiti samo nekoliko.....

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 17:59
Još malo vrtnih hibiskusa. Bez obzira što  imaju neki lišaj ili sl. neumorno cvjetaju...

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 18:01
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 18:59
nisam ti već jedno vrijeme ušetala.. pa sam se sad lijepo kolačem počastila barem virtualno.
cesalpina je preslatka tako malena i rascvijetana, kao i calistemon koji mi je favorit. Njega sanjam u Zagrebu u tegli, ali imala ga je moja mama godinama i nikada nije cvao, pa smo odustali od njega u našoj klimi.
belica,zagreb
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 20:13
Belice. dobro mi došla. Vesele me ovi cvijetići jer sam neke odgojila iz sjemena.....
Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 397
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 20:21
smile227pa šta ti sve imaš u vrtu.....svaka čast.....kalistemon mi je poseban,ja luda glava u pevecu ga vidjela na akciji,i ne kupi ga.....sad mi je tako žaooooooooo....
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 20:37
 Flover,  dobro mi došla. Pokušala sam uhvatiti sjeme od prošlog cvjetanja ali nisam uspjela , ostale samo prazne čahure. Znam da je sjeme jako sitno, kao zrnca prašine. Ako netko zna kako uhvatiti sjeme, molim da mi kaže....
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 23:05
Kad god zavirim k tebi, dočekaju me neki noviteti. Baš se radujem što ti sve tako lijepo napreduje!
Polako ali sigurno stvaraš raj na zemlji.
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 23:13
Dadinica,  hvala ti što si zavirila. Ima svaki dan nešto novo što me istinski raduje. Sve ove biljke u južnom vrtu su nedavno posađene a sada cvjetaju što mi je dodatno veselje i motivacija  da sadim još.... A ovdje ima jaki puno mjesta i treba puno da se napravi sve kako bi se željelo.....
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2012 u 23:30
Milice prošetala sam opet malo kod tebe i pogledala tvoje novitete, sve ti je ! Pozdravljam te do iduće šetnjice
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2012 u 06:28
evo ja malo čitala, sjeme se nalazi u kapsulama nakon cvatnje, neznam kako bih to opisala, kao sitne kuglice nanizane jedna do druge. To bi trebalo ostati na matičnoj biljci da sazrije i do 6 mj. nakon cvatnje, nakon toga se ubere i stavi u plastičnu kutijicu i ostavi otvoreno na zraku nekoliko dana, pa bi se navodno čahure same trebale otvoriti . Sjeme je sitno poput prašine, ali piše da je klijavost laka- unutar 2-3 tjedna.

Evo nadam se da sam barem malo pomogla - ovako rano ujutro LOL
belica,zagreb
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2012 u 07:10
smile159Evo ovako sam vesela ja izašla iz tvog vrtaClap

Prekrasni su ti hibiskusi,Clap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2012 u 08:22
Prošetala,oduševljena sam žižulom.Ja imam jednu,ali je okrugla i jako sitna,mislim da zbog suše neće ni dozrijeti.Ako znaš vrstu,pokušala bi je naći.Inače one kod nas na kontinentu dobro uspjevaju,bar moja.Palme su ti prekrasne.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2012 u 08:39
Krasno ti je Milice ! I meni se kalistemon sviđa, pa sam si ostavila do proljeća da razmislim još o njemu, no poznavajući sebe nabavit ću si ga. A za hibiskus se ne sekiraj, otporan je on na sve boljkice, i baš ti je lijep. N zadnjoj slici iza bijelog hibića, vidim nešto se planira, što će to biti ? Zanimljivo.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2012 u 20:54
Monstera, lijepo te vidjeti po ovoj vrućini u šetnji...Dođi opet....

Belica, hvala ti na savjetu. Od prošle cvatnje sam obrala čahurice kad su se osušile ( mislim da su sazrele) i pokušala ih otvoriti. Jako su tvrde. Same su počele padati. Stavila sam ih u jednu tacnu pa ćemo vidjeti što će od toga biti. Znam da je sjeme kao prašina jer sam ga jednom kupila i sijala i imam kod kuće ( u Slavoniji) nekoliko biljčica koje baš ne napreduju. Ovi su kupljeni kao velike biljke. Jedan je visine oko 8o cm a drugi malo veći o metra. Za koji dan će cvjetati i drugi. Ovdje dobro podnose zimu.....

Belina, hvala na posjeti. Moram hibiskuse pošpricati je su mi nekako
smežurani listovi i imaju po granama lišaj. Raduje me što ipak cvjetaju....

Camellia, ne znam koja je vrsta žižule ali je krupan plod, kao manja šljiva. To donose iz Albanije a kažu kalemljena pa ne bi takva narasla ako bi se posadila koštica.......Ja imam jednu običnu u Slavoniji već nekoliko godina i više puta ju zalijevamo preko ljeta.Jesenas smo posadili palme druge vrste ali su propale jer je i ovdje bio veliki snijeg i hladnoća pa ih je to uništilo.

Glikica,na kontinentu calistemon mora po zimi na toplo. Ne bi izdržao našu zimu.Na slici iza bijelog hibića se vidi dio prednjeg dvorišta koje je veliko 80 x 42 m i polako popunjavamo biljkama. Iza kuće prema južnoj strani ima još trostruko toliko i još nije ništa posađeno. Ona ograđena sredina je predviđena za igralište, npr. ljuljačke, tobogan, penjalice za djecu i sl. da se djeca od gostiju imaju gdje igrati kad počnemo dobivati goste ( turiste)...

Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2012 u 22:47
Prekrasno je kod tebe!
Lipik
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2012 u 22:55
LJiljus, hvala ti što tako misliš ali treba još puno napraviti da bi bilo lijepo... Ovo je samo početak.....
Na vrh
vijolica View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vijolica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2012 u 23:40
Dobar početak,a nastavku se radujem..
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Rujan 2012 u 23:44
E pa ako je tako, a ja se na proljeće spremam na turneju ( idi na brbljaonicu) onda ti dolazim !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 125126127128129 312>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,578 sekundi.