Proljeće u mome vrtu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 125126127128129 312> |
Korisnik | |
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
nisam ti već jedno vrijeme ušetala.. pa sam se sad lijepo kolačem počastila barem virtualno.
cesalpina je preslatka tako malena i rascvijetana, kao i calistemon koji mi je favorit. Njega sanjam u Zagrebu u tegli, ali imala ga je moja mama godinama i nikada nije cvao, pa smo odustali od njega u našoj klimi. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Belice. dobro mi došla. Vesele me ovi cvijetići jer sam neke odgojila iz sjemena.....
|
|
|
|
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
![]() |
|
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
|
|
![]() |
|
Flover, dobro mi došla. Pokušala sam uhvatiti sjeme od prošlog cvjetanja ali nisam uspjela , ostale samo prazne čahure. Znam da je sjeme jako sitno, kao zrnca prašine. Ako netko zna kako uhvatiti sjeme, molim da mi kaže....
|
|
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Kad god zavirim k tebi, dočekaju me neki noviteti. Baš se radujem što ti sve tako lijepo napreduje!
Polako ali sigurno stvaraš raj na zemlji. |
|
![]() |
|
Dadinica, hvala ti što si zavirila. Ima svaki dan nešto novo što me istinski raduje. Sve ove biljke u južnom vrtu su nedavno posađene a sada cvjetaju što mi je dodatno veselje i motivacija da sadim još.... A ovdje ima jaki puno mjesta i treba puno da se napravi sve kako bi se željelo.....
|
|
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Milice prošetala sam opet malo kod tebe i pogledala tvoje novitete, sve ti je
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
evo ja malo čitala, sjeme se nalazi u kapsulama nakon cvatnje, neznam kako bih to opisala, kao sitne kuglice nanizane jedna do druge. To bi trebalo ostati na matičnoj biljci da sazrije i do 6 mj. nakon cvatnje, nakon toga se ubere i stavi u plastičnu kutijicu i ostavi otvoreno na zraku nekoliko dana, pa bi se navodno čahure same trebale otvoriti . Sjeme je sitno poput prašine, ali piše da je klijavost laka- unutar 2-3 tjedna.
Evo nadam se da sam barem malo pomogla - ovako rano ujutro ![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() Prekrasni su ti hibiskusi,
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Prošetala,oduševljena sam žižulom.Ja imam jednu,ali je okrugla i jako sitna,mislim da zbog suše neće ni dozrijeti.Ako znaš vrstu,pokušala bi je naći.Inače one kod nas na kontinentu dobro uspjevaju,bar moja.Palme su ti prekrasne.
![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Krasno ti je Milice ! I meni se kalistemon sviđa, pa sam si ostavila do proljeća da razmislim još o njemu, no poznavajući sebe nabavit ću si ga. A za hibiskus se ne sekiraj, otporan je on na sve boljkice, i baš ti je lijep. N zadnjoj slici iza bijelog hibića, vidim nešto se planira, što će to biti ? Zanimljivo.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Monstera, lijepo te vidjeti po ovoj vrućini u šetnji...Dođi opet....
Belica, hvala ti na savjetu. Od prošle cvatnje sam obrala čahurice kad su se osušile ( mislim da su sazrele) i pokušala ih otvoriti. Jako su tvrde. Same su počele padati. Stavila sam ih u jednu tacnu pa ćemo vidjeti što će od toga biti. Znam da je sjeme kao prašina jer sam ga jednom kupila i sijala i imam kod kuće ( u Slavoniji) nekoliko biljčica koje baš ne napreduju. Ovi su kupljeni kao velike biljke. Jedan je visine oko 8o cm a drugi malo veći o metra. Za koji dan će cvjetati i drugi. Ovdje dobro podnose zimu..... Belina, hvala na posjeti. Moram hibiskuse pošpricati je su mi nekako smežurani listovi i imaju po granama lišaj. Raduje me što ipak cvjetaju.... Camellia, ne znam koja je vrsta žižule ali je krupan plod, kao manja šljiva. To donose iz Albanije a kažu kalemljena pa ne bi takva narasla ako bi se posadila koštica.......Ja imam jednu običnu u Slavoniji već nekoliko godina i više puta ju zalijevamo preko ljeta.Jesenas smo posadili palme druge vrste ali su propale jer je i ovdje bio veliki snijeg i hladnoća pa ih je to uništilo. Glikica,na kontinentu calistemon mora po zimi na toplo. Ne bi izdržao našu zimu.Na slici iza bijelog hibića se vidi dio prednjeg dvorišta koje je veliko 80 x 42 m i polako popunjavamo biljkama. Iza kuće prema južnoj strani ima još trostruko toliko i još nije ništa posađeno. Ona ograđena sredina je predviđena za igralište, npr. ljuljačke, tobogan, penjalice za djecu i sl. da se djeca od gostiju imaju gdje igrati kad počnemo dobivati goste ( turiste)... |
|
|
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Prekrasno je kod tebe!
![]() |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
LJiljus, hvala ti što tako misliš ali treba još puno napraviti da bi bilo lijepo... Ovo je samo početak.....
|
|
|
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Dobar početak,a nastavku se radujem..
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
E pa ako je tako, a ja se na proljeće spremam na turneju ( idi na brbljaonicu) onda ti dolazim !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 125126127128129 312> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |