Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - monsterin  eko povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

monsterin eko povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 123124125126127 138>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 00:38
To nije uradio čovjek koji ima svoj vrt i radi ili je gladan. To je pokrala neka seoska lijenčina koja ne zna što će od sebe, a kad zatreba, vrtova na sve strane.

U selu moga oca ima dosta seoskih domaćinstava koji ni jednu glavicu luka ne posiju. Tata tamo ima vikendicu, a u godinama je pa rijetko idu. Međutim, veći dio ljeta provode tamo pa se potrude imati po nešto svoga povrća. kad je mama prije par dana došla do vikendice susjeda veli: Baš lijepo što si to posijala, mogu ti reći, bilo za cijelo selo, ja sam neki dan čak i svojoj kćeri odnijela vrećicu mahuna. Naravno za mamu nije ostalo ništa. Nevjerojatno kako ljudi mogu biti blesavi, ili su pametni. Pametniji od nas koji se mučimo. Ja volim imati domaće povrće, bar malo. Više ne mogu jer sam djelomično nepokretna, odnosno na štakama sam, ali mi moj mali vrt koji s mukom obrađujem predstavlja veliko zadovoljstvo. ne moram za svaku mrkvicu ili luk ići na tržnicu. I ne bih se iznenadila kad bi netko došao i sve pobrao. Prošle godine je susjed zatekao drugog susjeda u dvorištu naše vikendice kako beze narcise za svoju suprugu. Znajući kako sam to teško uzgojila, ovaj mu je rekao da te susjeda vidi, ništa ne bi rekla, ali bi plakala. I, zaista je bilo tako. Uz to čovjek je donio alat i povadio lukovice šafrana, kaže da to njegova žena jako voli.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 23:19
Što je najgore moji niti nisu na glavnoj prometnoj cesti,imaju malu uličicu i svoju cestu koja izlazi na glavnu cestu..   
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 23:10
Enrikova nona,imam dva psa,no što mi vrijedi,ne mogu životinje držati na vrtu,a i čisto sumnjam da bi uopće zalajali na nekoga jer nisu lajavci,ni zločesti,susjede već poznaju pa tako mislim da možda niti ne bih ni zalajali. A što se tiće policije,susjeda kod moji je ulovila u žicu našeg psa i zatukla ga kolcem,otvoreno je mojoj mami rekla da su ga uhvatili i ubili. Čak je i sama rekla da će ona pozvati policiju jer se ona "osjećala ugroženom". Policija je došla i rekli su ,eto susjeda je zvala,našla je vašeg psa na svom vrtu,lupio ga auto i završio je tamo. Bože kako sam tada bila bijesna i nisam mogla više šutjeti! Rekla sam im da nemaju pameti kad mogu takvo nešto bubnuti,zar bi pas sa asfalta odletio ,pitaj Boga koliko metara ili bolje da kažem pola km, u njen vrt...Vikala sam na njih,bilo ih je sram,pokupili su se i otišli....eto toliko o našim dečkima u plavom... a se tiče susjeda,vidim da mi svako malo netko obilazi oko vrta,nažalost sad nismo u situaciji i tko zna kad ćemo biti da se tako velika površina ogradi,ali ti ne bi prezali i da žicu izrežu....
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 22:53
potpuno te razumijem kako se osjećaš , nama je u veljači netko došao pod šupu i ukrao akumulator sa traktora bila sam bijesna , zvala policiju i znaš što mi je policajac rekao "možete biti sretni da vam nisu ništa više ukrali " mislim što reči na to , mms je odmah otišao  i kupio većeg psa a od tada na svim kapijama imamo lokote , znamo mi da to nije za lopove ali mi bar nitko od susjeda ne šetka Wink
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 22:38
Originalno poslano od člana milica7 milica7 napisao:

ZNam kako je to jer su i meni pobrali kruske koje sam cekala da sacuvam za moju djecu ali kcer od susjeda jaaaako voli kruske, a  moja djeca ne vole.....Sram ih sve bilo i neka im zapadnu u grlu i krastavci i kruske i sve sto pokradu.......Jako me ljute takve stvari.....

Milice to su sve debelokošci koji nemju ni srama ni pameti,znaš da mi svako malo dođe da bi takve lupala odreda. Pogotovo kad ti dođe susjed i onda te podbada da radiš ko budala,da si blesava što toliko radiš,a oni eto žive i da ništa ne rade... Onda naravno ne možeš šutjeti i biti svakom loncu poklopac i ne možeš dozvoliti nekome tko bi se zapravo trebao skriti u mišju rupu da te tako omalovažava. Tako sam i ja lijepo rekla kako bi bilo lijepo da si i oni nešto posade,znaš što sam dobila kao odgovor? Gromoglasan smijeh i ove riječi: Ja nisam za takve poslove,mi znamo samo jesti,šljiviš vrt,a u Kauflandu ima svačega,ali dakako rastu im zazubice na pun vrt povrća,ali to onako kriomice,da mogu streljali bi te pogledom zbog svoje zloće ili valjda zbog toga što im se ne nudi svaki dan nešto iz vrta. Trebala bi ih svaki dan pitati: Hoćete kantu krastavaca,jedne tačke luka,vreću graha i još štošta od toga.....No tko mene pita i dok sam išta takvima dijelila,nisam dobila ništa ,samo Hvala,nažalost ja od te Hvale ne mogu živjeti i od toga nemam ništa... Nisam im ja Majka Tereza da uzdržavam jadne gladne lijenčine....
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 22:29
Originalno poslano od člana dmirce12 dmirce12 napisao:

Dakle ovako šta je mogao napraviti neko ko zna,a da ima zlobnika to mi je poznato kad sam ja uhvatio svoju komšinicu gdje peljaši po mom balkonu skoro joj vrat nisam slomio.Ovo je jako žalosno i tužno kako se ljudi nisko spuste

Dmirce da imaju imalo savjesti,prisjela bi im i sama pomisao na takvo nešto,a nažalost kakva je današnja slika naše stvarnosti,bit će toga i više...      
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 19:21
ZNam kako je to jer su i meni pobrali kruske koje sam cekala da sacuvam za moju djecu ali kcer od susjeda jaaaako v0li kruske, a  moja djeca ne vole.....Sram ih sve bilo i neka im zapadnu u grlu i krastavci i kruske i sve sto pokradu.......Jako me ljute takve stvari.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 19:00
Dakle ovako šta je mogao napraviti neko ko zna,a da ima zlobnika to mi je poznato kad sam ja uhvatio svoju komšinicu gdje peljaši po mom balkonu skoro joj vrat nisam slomio.Ovo je jako žalosno i tužno kako se ljudi nisko spuste
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 15:43
Eto Bebi što reći na takav drski čin..?
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 15:40
GroznoAngry
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 15:16
Hvala ti draga Zribal,nisam ni ja zlopamtilo,ali najviše me boli što ne idem baš često mojima,pa sam tako računala,ako ostavim te krastavce,bit će ih više,pa nek se moji doma izdovolje s njima. No dok sam ih išla pogledati umalo da od jada nisam pala dok sam vidjela da ih nema,samo onih maleckih,a znam i poznajem svaku biljku u svom vrtu i znam otprilike kad i koliko ih treba doći za branje,no eto ostala sam skamenjena... Pitanje je bilo samo vremena,jer imam tako divne ljude naokolo ( ako me shvaćaš što želim reći..)
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 15:09
Vjerujem ti draga. Zaista, svega u bašti Božijoj.

Prošle godine je tako "netko" jednoj našoj susjedi obrao šljive. Nesretna žena, samohrana majka dobila poticaj, podigla kredit, život ostavila na tim šljivama i kada je to jutro došla sa svojim beračima - kupcima, onesvijstila se kad je vidjela takav prizor. Poslije sam čula da je bila suicidna i da su nesretna djeca morla paziti na nju.

Zaista, zaista kakvi su to ljudi.

Monestra, žao mi je. A "on/a" - neka im prisjedne. Eto, nisam zla, ali moram reći.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 12:40
Eto,što da čovjek kaže....nemam više niti riječi....ne mogu više riječ izustiti,nemam snage...
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 12:06
Ajmeeeee strašno! Stvarno svakakvih ljudi na toj zemlji ima.....
Lipik
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 11:47
Obećala sam mojoj majci pokupiti krastavce za salatu,koje sam sutra trebala pobrati i odnijeti k njoj,odoh na vrt,kad tamo velikih krastavaca NEMA! Jedva svega dva sam uspjela naći! Nisam niti luda,niti glupa,niti pijana jer alkohol rijetko kad pijem! Došla sam u kuću jecajući,moji divni krastavci koji su bili namjenjeni mojim roditeljima,pobrani su!    Najteže od svega mi pada što se moja majka jako veselila krastavcima jer njezini još nisu došli! No dobro sad što je tu je,kriviti ne mogu nikoga jer ne znam tko ima tako debelu kožu za takav pothvat,samo ću reći neka mu je u slast,očito voli uživati u tuđoj muci i znoju,kad si već zbog svoje lijenosti nije sam sposoban uzgojiti svoje krastavce! Pitam se što je sljedeće na redu i što će me opet šokirati i ražalostiti!   

Još samo da spomenem posađeno je oko 20m krastavaca ,nisu jučer kupljeni ,jer ih svaki drugi dan kupim,tako sam te odlučila ostaviti i pobrati majci,no netko je bio brži od mene pa ih je pobrao.... Trebalo je otprilike biti bar jedna puna kanta od 10l...
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 11:40
A sad nešto jako loše i ne znam bi li rekla žalosno ili bezobrazno kakvih sve ljudi ima! Prvo da kažem ne tiče se niti jednog jedinog člana ovdje i zato neka se nitko ne nađe uvrijeđen,ali moram vam svima mojima posjetiteljima reći što sam danas doživjela i rasplakala sam se ko kiša!
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 11:37
Hvala Ljubičasti i Dobro mi došao! Nadam se da ćeš i ti biti moj česti posjetitelj i da ćemo se lijepo družiti!
Na vrh
ljubičasti View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljubičasti Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 10:30
evo i meneSmiledivota od vrta monstera,svaka cast!
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 09:59
Ajde ,ajde baš bi volila da mi dođeš!
Na vrh
ljiljus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Lipanj 2012 u 09:21
Ne stigneš pobrati???? Pa šta ne kažeš, stižem smile115
Lipik
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 123124125126127 138>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.