Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 120121122123124 407> |
Korisnik | |
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Potpis ![]() ![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
![]() |
|
Prva slika su stari oko mjesec dana, možda malo više. Trbuščići su im zeleni.
Druga slika su stari oko 2 tjedna. U rastu su stigli prve s tim da im već smeđe trbušćići
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
marsha
![]() Ja bila u baumaxu sesvijete i nista od adeniuma.Nisam ih nasla a ni prodavacica nije znala nista o njima ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Tea, hvala!!
znači ništa, šteta...
ma zadovoljna ja i sa ovim malima, vlastita proizvodnja
![]() moram im samo pokazati tu neke slike kako moraju izgledati
![]() |
|
![]() |
|
znam da sam dosadna, još ovo i skidam se. našla sam preko face... jednog uzgajivača. uglavnom, sije ih u kutijama u ogromnim količinama doslovno jedne preko drugih i to do visine 20-30 cm (negdje je mjereno) i tek onda presađuje. po tome im znači ne smeta što su skupno. ne znam dal smijem tu pisat tko i stavljat takve slike ali ako netko hoće mogu mu dat naputak na PP. |
|
![]() |
|
Hannah87 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 25 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 107 |
Pozdrav! Vidim da vas ima uvijek na ovoj temi pa se nadam da će mi netko znati dati koji savjet. Dobila sam prije oko tjedan dana dvije reznice adeniuma od otprilike 5 cm. Ostavila sam ih jedan dan da se rez posuši i zatim ih stavila u pjeskovit supstrat koji zalijevam s malo vode svaki dan da ostane vlažan. Nažalost, primijetila sam da listovi žute i polako otpadaju, a ne mogu odrediti u čemu je problem. Premalo vode?
|
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Rado bih ti pomogla, ali meni se ni jedna reznica nije primila :(
Marsha, krasni su ti debeljuce :)) Može meni naputak na pp ;) |
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
marsha stavi slike, sigurno je zanimljivo za vidjet!
evo malo mojih, danas sam nesto presadjivala i isprobavala, pa malo i poslikala. slikano je mobitelom jer mi je trenutacno jedna ruka onesposobljena, pa sam jedva i ovak uspjela (neke slikice su mozda malo out of focus).. mozda varijacije pomognu drugima sa sijancima :) prvo najstariji, koji je bio sav jadan i smezuran, oporavio se lijepo i pusta listove (neki su malo spigani al ide mu): pa dva bebaca, sijani koliko se sjecam oko 15.3. stalno su na punom suncu, s obzirom da se sad pricalo o tome, ne cini mi se za sad da im smeta: ovo je zecodenium od prije, za uskrs je imao dva spojena listica nalik na zecje usi. sad je odlucio da nece pustati listice jedan po jedan, nego je izbacio hrpetinu odjednom,i nesto sto lici na tri grancice u zacetku. visok je svega par cm, nije nis narasao u visinu, bas me zanima na sto ce licit. takodjer je stalno na suncu. losija je slika malo, probat cu ulovit bolju uskoro. ovo su dva nova bebaca, stari oko dva tjedna, lijevi je vec poceo pustat drugi par listica, a ovaj desni je neznam ni sama... nema niti traga listicima na njemu, vrh mu je kao korijen, i ne pokazuje namjeru listati. ali je posmedjio na suncu i raste u visinu, totalno je cudan. jos jedan cudni, cisto malo da se vidi kakvi oni sve ispadaju, zivo me zanima hoce li prezivjeti. i jos jedan (ispast ce da su moji svi retardirani). ovaj pak izgleda ko bombica, ne pokazuje namjeru pustanja listica nego raste u sirinu ![]() hrpica malih, sijani skoro svi u isto vrijeme, variraju u izgledu jako... najveceg sa prijasnje slike sam presadila, iznenadio me duzinom korjencica (ocito je dosao do kraja celijice), ovdje se moze vidjeti najdulja nit, zanimljivo s obzirom da je taj veci od nekih puno starijih,i jako brzo napreduje: |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Hannah, adeniume nisam razmnožavao reznicama. Kada bi to radio držao bi reznice na približno 25 C sa puno difuznog svijetla. Wolfsbane fino izgledaju. Dali si ih počela prihranjivati? Ovo su moji adeniumi sijani početkom travnja. Malo ih je ovih dana sunce opeklo. Sjeme sam dobio od @beboline mislim u studenom prošle godine. Zbog starosti sjemena odlučio sam namakti sjeme (24h) u destiliranoj vodi prije sijanja. Klijavost druge runde je 100 %. Ispod klijališta imam grijač i održavam temperaturu oko 30 C. Iznad klijališta imam štednu sijalicu snage 23 W i temperature 6500 K. Sijao sam u kombinaciju zemlje za sijanje 1/3, drobljene cigle 1/3 i 1/3 komposta. |
|
![]() |
|
Marsha,može i meni slobodno na pp
![]() Wolsfbane,dobri primjeri kakvi sve mogu biti ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Pinus - je, prihranjujem ih, ove starije svako zalijevanje sa slabijom koncentracijom 20-20-20 sa mikroelementima, najveceg sa kristalit cvetom za poticanje cvatnje (puste zelje), ove mladje sa kristalit startom. ne zale se za sad..
ovi tvoji su totalno fora sa trbuscicima, nadam se da ce i moji izaci iz manekenske faze lol Tea- hvala, sijanje je jako zabavno :D jos cu posijati par sjemenki sto je ostalo, sad kad malo rasadim ove po teglicama. drzim ti fige da narastu brzo, ovo toplo vrijeme je za njih mrak, taj moj najstariji je od prosle jeseni, cijelu zimu je jedva prezivljavao ;) |
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Kako vaši imaju prekrasne dugačke zelene listove
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
irenaidani ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 817 |
moji propali....imam samo jednog nekog mlohavog da me sram i slikat kad vidim vase....predivni ... |
|
![]() |
|
marsha,ne bi vjerovala kolko malci mogu varirati u izgledu kod sijanja
![]() ![]() ![]() irena,vjerojatno nisi potrefila vrijeme ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Marsha, meni ovi adeniumi nisu lijepi. Više mi izgledaju kao šparoge nego adeniumi. Tako visoki a čisto bez kaudeksa. Mislim da su previše su gnojeni čistim dušikom.
Ps. ova druga slika je čisto nešto drugo. Ovi sa zadnje slike su super. |
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Prekrasni su vam Adeniumi.
Evo i mojih velikih i malih. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 120121122123124 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |