Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 119120121122123 407> |
Korisnik | |
zmaj
Pustio korijenje Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andina dala si si truda i dobro si nam to prenjela.
Sa ovakvim informacijama sam se susreo i ranije, pa ih i primjenio u uzgoju i Adeniumi mi super napreduju. U vegetaciji ih obilno zaljevam, direktnog sunca imaju samo dopodne, često ih prihranjujem. E sad me zagolicao ovaj podatak da nije poželjno da ih je više u istoj tegli. Za sada će ostati zajedno u posudi, i naravno pratit ću reakcije. Ako primjetim da stagniraju ili koju drugu reakciju sljedi presađivanje u zasebne posude. |
|
Sponzorirani linkovi | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andina hvala ti na tvome trudu i ovom tekstu. To je to. To što tu piše primjenjujem na svojim adeniumima od prvog dana. Skrenuo bi pažnju samo na dio teksta koji se odnosi na sprječavanje opeklina. Adeniumi rastu prema izvoru svjetlosti. Kada ih držim na prozorskim policama često ih okrećem. Deformirana rast, zašto ? Meni nije lijepa. Jednom kada se naviknu na sunce nema više straha od opeklina.
|
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovo je samo slobodni prijevod, dakle, onako kako sam ja shvatila. Na kraju piše: Crowded roots stunt the growth of plants, so as seedlings grow, they
should be re-potted often until they reach their full size. Adeniums
grown in 18-inch pots or containers can reach several feet in width and
height in just three to five years.
Doslovno, to bi značilo: Nagomilano korijenje zaustavlja rast biljaka, zato, kako sadnice rastu, trebale bi biti presađivane često dok ne dostignu svoju punu veličinu. Adeniumi uzgajani u teglicama od 18 inča ili kontejnerima mogu postići nekoliko stopa u širinu i visinu za samo tri do pet godina. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, i ja mislim da bi se svi listići, ako adeniume često okrećemo dok su još maleni, trebali naviknuti na sunce pa onda ne bi došlo do opeklina. Upravo to i radim - svaki put kad ih stavim na sunce, drukčije ih okrenem.
|
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Marsha, na ovom linku piše da je bolje uzgajati adeniume u plitkim posudama od terakote s kamenčićima za drenažu zbog toga što u plastičnim posudama supstrat dugo ostaje previše mokar, a to može uzrokovati truljenje korijena.
No, ja mislim da je stvar u tome koliko zalijevamo biljčice. U posudama od terakote supstrat se brže isušuje jer one "dišu". Naravno da će korijen strunuti ako biljku svaki dan zalijemo s dva dl vode, no ako vodimo računa o tome da voda otiče, a tlo bude uvijek malo vlažno, mislim da nije bitno od čega je posuda. |
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zmaj,očito sam fulala sa odvajanjema zemlje.Trebala sam ih zaliti i presaditi zajedno sa zemljom Andina,tekst ti je odličanhvala ti na prijevodu i trudu |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
marsha
Mladi grm Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andina, hvala na odgovoru
Ostali će u terakota teglice, pojedinačno. Ima ih za ok cijenu u bhausu Jedan par je već posađen u tarakotu al malo dublju. Činilo mi se ok jer su korječnići bili dosta dugi pa se nekako nisam mogla odlučiti za pliću teglu. A računala sam odmah u veću pa da sam mira i ne moram stalno kupovati postepeno veće.
|
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
http://3.bp.blogspot.com/-aso_rcuUY_s/Tal71UI6C6I/AAAAAAAALyM/253tJkVCOQ4/s1600/IMG_9219.jpg
http://www.tropicanursery.com/adenium/snaps/cultivation17.jpg Negdje sam pročitala da o obliku posude ovisi kaudeks - što je plića, a šira posuda, to je kaudeks deblji i obratno. |
|
|
Tea
Neukroćena biljka Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
To je vjerojatno zato jer korjen onda ide u širinu a ne u dužinu pa se kaudeks zato širi i deblja.Osim toga,vidi se da kod adeniuma s manjim kaudeksom ili gdje ga ni nema ima više listova nego tamo gdje ga ima i tamo gdje je debeli.Pretpostavljam da i to ima veza sa korjenom i načinom na koji raste.
|
|
|
|
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ajme tko će sad nać plitke a ne toliko velike tegle ono što sam vidjela su tipa pliće okrugle al ne baš toliko plitke, opet idu dosta u dubinu a one za bonsai se čine pak preplitke, te koje sam vidjela mi se čine ko dubina prosječnog pladnja da li je netko kupio reznice iz baumaxa il ima kakvu info??? |
|
Andina
Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uvijek nam ostaje hipertufa! Čim uhvatim malo vremena, bacam se na izradu posudica za adeniume.
|
|
|
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uf, ja ću u potragu po centrima, ako što primjereno nađem javljam.
|
|
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
baš sam škicnula temu hipertufa, odlična je !!!
Međutim, nekako mi je to više za vani nego za unutra. |
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Dobra ideja |
|
|
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja danas idem do baumaxa po zemlju od 10 litri jer svako manje pakiranje prebrzo potrošimpa ću pogledati o kakvim je reznicama riječ |
|
|
|
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tea, baš si me razveselila s ovom informacijom
|
|
Emilly
Odrastao grm Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nisu u plastičnoj čaši, to je prozirna teglica od orhideja. Namjeravam ih uskoro presaditi jer mi se čini da se bolje razvijaju kad imaju mjesta. Ovu teglicu su već prerasli |
|
marsha
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Emilly, pa to su onda već veliki dečki ak je teglica od orhideja u pitanju i ak su u 10 mjesecu sijani. Prekrasni su.
Jedva čekam da moji budu takvi. |
|
Emilly
Odrastao grm Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, puno su veći od svih ostalih
Upravo sam ih presadila, imali su punu teglicu korijena |
|
Tea
Opcije poruke
Hvala(0)
|
...budem ih pofotkala ako budu fotogenični |
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 119120121122123 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |