Prepoznajte mi ovo |
Odgovori | Stranica <1 119120121122123 243> |
Korisnik | |
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
Sponzorirani linkovi | |
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
listići podsjećaju na jednogodišnji delfinium
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
drago društvo, a ko sam ja?
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
OTOK
Cvjetni guru Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Crveni ljepotan je lychnis chalcedonica.
|
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Free
Cvjetni guru Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Uploaded with ImageShack.us Koja bi biljčica mogla biti ova u sredini sa svijetlozelenim reckavim lističima ???? |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala Otok, već mi je i Ivna otkrila na mojoj temi! |
|
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim vas pomozite mi dati imena ovim cvetekima koje sam jučer dobila,
ružičastom, ljubčastom i lila.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
Lovro
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Anaida, nisu to matiole, ljubičine?
|
|
|
|
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala ti Lovrek moja, tako je. Idem sada učiti o njoj!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
ifigenija
Novo sjeme Pridružen: 04 Veljača 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 29 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Molim za pomoć u identifikaciji!
Na prve dvije slike je sukulenta za koju ne znam koje je vrste, a na trećoj cvijet koji ima vrlo ugodan miris...
|
|
natalija
Cvjetni guru Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ifigenija na prvim slikama je echeveria 'Perle von Nurnberg', a na drugoj su petunije
|
|
ifigenija
Novo sjeme Pridružen: 04 Veljača 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 29 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala na odgovoru, ali mislim da to ipak nisu petunije, iako sliče, u svakom slučaju ne neka uobičajena vrsta. Ali možda slika baš nije najbolja. Petunije obično vise, a ova biljka raste u zrak čak do metra visine.
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Draga ifigenija ovo je najobičnija petunija koja se samozasijava i bilo je dovoljno da negdje u susjedstvu raste takva biljka pa je vjetar ili ptica prenijeli sjeme. Upravo takvoj jednoj sam se ovih dana obradovala u svom vrtu. Ljubičaste je boje, ali ne onako intenzivne kao one kupovne. Petunije koje kupujemo u vrtnim centrima su hibridi, ciljno uzgojeni u kontroliranim uvjetima. Obično ne rastu velike ni visoke. Surfinije su puzajuće. Ove koje imate na slici ljepše mirišu i rastu u vis. Kad bi ju kad naraste nekih 10 cm počeli pincirati (otkidati vrh) tada bi biljka dobila kompaktniji grmoliki oblik. Dakle, ova biljka je sigurno jedna vrsta petunije, ali ne znamo pravo službeno ime biljke.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
ifigenija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OK, hvala. Inače, to sam vidjela u Istri u hotelskom vrtu. Cijeli vrt mirisi od njih! Pomislila sam i ja najprije na petunije, ali me zbunilo to što rastu u vis...a ni na opip mi nisu kao petunije koje se prodaju u vrtnim centrima.
|
|
janette
Novo sjeme Pridružen: 27 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 45 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
janette ovo je rheo, ne voli puno vode, to znam zasigurno, odgovara mu svjetlo mjesto
spada u tradescantie, Tradescantia Spathacea |
|
natalija
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ifigenija, eto zribal ti je objasnila - petunije rastu u vis, a surfinije su puzave/padajuće, za viseće tegle
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
11111
Trajnica Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|
Odgovori | Stranica <1 119120121122123 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |