Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vučika - Lupinus polyphyllus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Vučika - Lupinus polyphyllus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 15>
Korisnik
Poruka
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 21:32
Kad sam vidjela lupinuse u vrtnom centru bila sam jako sretna. Imala sam dojam da su tek pikirani jer je zemlja oko njih jako rahla. Medjutim, gospođa me uvjerila kako su super i da im je korijen jak. Predveče sam ih zalila i potvrdila moju sumnju. Zemlja se toliko slegla da je cijelu biljku povukla na pola dubine saksije. Ne volim kad me varaju, osobito što sam stalno u tom centru i dobro me znaju. Mislim da će njima ipak trebati jedan period jačanja u posudi pa onda u vrt. Na slici se ne vidi, ali ove presadnice su visoke cca 8 cm. Samo se nadam da neće uginuti.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 22:39
Ako je tako, možda je ipak bolje kao što kažeš da ih ostaviš da im se korijen razgrana. Osobno, ja nebih čekala, jer on se može direktno sijati u vrt i ne voli baš presađivanje.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 19:36
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 19:42
smile84divim se tvojem, ja ću svoj čekati slijedeće godine ipak. prekrasan je, to je onaj niski ne?
belica,zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 20:05
Belica...je, to je onaj niski, mada uopće ne znam postoji li niski i visoki lupinus. I bijeli i ovaj sam posadila istodobno, a znam kad sam ih kupovala da su i bili naznačeni kao različiti, no tad nisam baš obratila veliku pozornost pa sam zaboravila.....Bijeli je višlji, skoro duplo od ovoga....možda nas netko od uzgajivača prosvijetli
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 21:45
Zaista je lijep. Ja sam moje danas ipak posadila. Nemam volje čekati, ako propadnu što im ja mogu. Kad sam ih izvadila iz posude uvjerila sam se da sam u pravu. Od korijena ni traga, tek kad sam malo razgrnula zemlju mladi korjenčić se vidio. Ako se primi dobro je, a ako ne nema veze. Ukoliko naiđem na veće biljke kupit ću nove.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 21:57
zribal....neka si ti njih posadila, ako se prime, primit će se i u vrtu
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 22:05
Tako je moon, lakše ih je i kontrolirati, odnosno zalijevati. Imaju lijepo mjesto i neka sad sami odluče.
Na vrh
matilda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 540
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje matilda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2012 u 20:53
Do sada nisam znala da ima i niskih. Prekrasno izgleda.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2012 u 21:10
matilda....ne znam niti ja sigurno da li ih ima i niskih...ali eto ovaj moj je pored bijeloga (slika je na prethodnim stranicama) je stvarno nizak...možda se jave dado ili Baka Bea ili netko treći i razriješi dilemu
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2012 u 22:03

evo dilema je riješena, postoji i niski lupinus (vjerojatno sam zato kupila dva lupinusa, no to sam znala tad) malo sam pretraživala i ronašla i u temi: Viridarivm nudi-traži, na prvoj stranici, pronašla sam da on nudi niski lupinus...eto, to je toThumbs%20Up

Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 16:13
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 16:15
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 21:16
11111...baš je krasan smile55
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2012 u 18:57
da ...bio je krasan a sad je suh ko suvarak....ne znam da li ga zalivati ili izvaditi ili što....kakvi su vaši lupinusi i što sad sa njima??
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2012 u 21:03
11111...ostavi ga gdje je, to je trajnica, već je odcvjetala, polako će nestati i iduće proljeće će ponovno niknuti iz zemlje veća i ljepša. Možeš ju zaliti kad zalijevaš drugocvijeće.
Moje su djelomično suhe, djelomično nestale, a neki dijelovi su još zeleni i listajusmile78
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2012 u 19:53
a od svih mojih korijena sađenih na proljeće... trenutno je živ samo jedan i drži se odlično. jedna se osušila, drugu je nešto pojelo u korijenu... čini mi se rovac. A one malene što si mi ti Moon slala... nestale... cvijeta naravno nisam vidjela... ali polažem nade dogodine u ovu jednu LOL
belica,zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2012 u 22:05
šteta belice
Na vrh
JEKA FRA View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 710
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JEKA FRA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2013 u 13:32
pozdrav moze jedna pomoc prosle godine sam zasadila lupinus medutim on je nesta u zemlju dali ce ove godine na tom mjestu ponovno izac
JELENA FRANIC
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2013 u 21:11
JEKA FRA ...Hoće, to je trajnica, izaći će još veči, širi i cvjetniji. Takav je njegov način prezimljavanja, sasuši se i nestane i u proljeće izviri duplo širi.
Ako slučajno ne znaš, kod njega je važno kad odcvjeta da mu se cvijet oreze tik uz sam cvijet, ne dozvoliti da se radi sjeme, tako mu se produži vrijeme cvjetanja, radit će noove i nove cvjetove, a ukoliko želiš sakupiti sjeme, to stigneš i u jesen, tad mu ostavi cvijet i ne reži ga pa ćeš imati sjeme. Možeš ga razmnožiti i tako da izvučeš jedan korijem koji izgleda poput mrkve i posadiš ga direktno u vrt.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.