Spremanje kaktusa i sukulenata |
Odgovori | Stranica <1 1011121314 26> |
Korisnik | |
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
aralija, pinus, kamenjar....ja ću kao i trava - ostati bez riječi osupnuta ljepotom i brojnošću kolekcija
A sad za araliju.....pišeš da si kalanhoe ostavila na mjestu gdje očekuješ temp oko 5°C, s obzirom da ne znam o kojim vrstama kalanhoa se radi, trebalo bi provjeriti, neke trebaju i višu temp. onako općenito i uobičajeno se kaže oko 12°C, vjerojatno će ti još netko reći da li mogu ili ne tu ostati
|
|
Sponzorirani linkovi | |
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
meni kalanhoe prezime gdje i svi ostali sukulenti ,nemam pojma koja je temperatura ali znam da zna biti i oko 5 ..nista im nije bilo
|
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon ma ja ću sve preseliti u toplije kad krenu temp. niže jer čitajući postove sve voli nešto toplije a sad me vesele na stepeništu (temp je oko 16 ujutro , baš jutros provjeravala ) da ih mogu gledati a kad krene niže, krećem i ja u premještanje, neka ih još tu dok nije hladno i hvala na savjetu.
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kamenjar dok sam pisala i ti si se oglasila, znači da i mogu na tu temp. ali imam mogućnost ove g. pa će u toplije ako zatreba, a za dogodine ako prežive što bog da.
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
okovani su snijegom
|
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus, super to izgleda, ali dali će im to biti dovoljna zaštita, moji su unutra jedne zime u stakleniku nisu mnogi prezimili.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša...vrati se par stranica unatrag pa ćeš saznati što to Pinus ima unutar plastenika
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Brrrrr,samo da se ne smrznu
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
Triša
Cvjetni guru ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon hvala, da zaista nebi trebalo biti problema.
|
|
RIJEKA
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trišo, dali će biti problema sa sigurnošću ne mogu tvrditi. Nadam se (vjerujem) da neće. Danas ujutro je temperatura okolice bila -11C u plasteniku +6C. Lijevi i desni plastenik sam preko noći grijao snagom od 60 W srednji sa 40W. Zima je tek počela do proljeća je još daleko. U proljeću javim kako je prošlo.
Jučer sam imao u posjeti jednog kaktusara koji uzgaja kaktuse u stakleniku dim. 5 x 6 m. Temp. preko zime se u njegovom stakleniku spusti do 1C. Kod moje susjede je slična situacija. Kod nje u istim uvjetima preživljavaju npr. p. namaqanum ili cifostema j. meni za nevjerovati ali je tako. |
|
sagare22
Već proklijao Pridružen: 20 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 185 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Slikice su prekrasne.
Pinus vjerujem da hoće prezimiti, volim svoje imati na oku, ali temperatura od oko 20 na više kad je sunce nije im baš pogodna, no zbrajat ću štetu na proljeće
|
|
RIJEKA
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
sagare22 ...pa odlično su ti smješteni, a i lijepo izgledaju
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Trišo, možda ti neće obilno cvjetati, neke druge štete misli da ne će biti. sagare, svijetla imaju koliko vidim. Još ako bi bili na hladnom i bez vode sve do proljeća osjećali bi se tvoji kaktusi kao riba u vodi. |
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eto baš si me utješio, a prekrasno je vidjeti kaktuse kako se sunčaju, bravo.
|
|
RIJEKA
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
RIJEKA
|
kamenjar
Neukroćena biljka Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
kako su lijepi od svih vas
praznik za oci
|
|
Vir |
|
Triša
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ej hvala, tu ima i tvojih, i rastu
|
|
RIJEKA
|
kamenjar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
samo neka rastu trisa,bit ce njih jos ...valjda budemo opet kavu pile
reci mi jel se ne bojis da bi se mogli malo izduzit..neznam,ja sam jednom imala jedan kaktus u dnevnom boravku ,nije imo dosta svjetlosti a bilo je prilicno toplo...malo mi se bio poceo izduzivat
|
|
Vir |
|
Odgovori | Stranica <1 1011121314 26> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |