Stefanotis |
Odgovori | Stranica <1 1011121314> |
Korisnik | |
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Morena, suncana pozicija, barem par sati, malo prehrane za cvetnice i redovno zalivanje.
Lepo prezimeo, dobio novu saksiju i iznet u bastu jos u 3. mesecu kada je i napravljena ova fotka. Sada je pun pupoljaka i uskoro ocekujem da zamirise. |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
Sponzorirani linkovi | |
morena
Već proklijao Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar prekrasan je.Moj stoji na osunčanom mjestu i redovito ga prihranjujem.Nadam se da će se uskoro probuditi i procvjetati.
|
|
keeka
Pustio korijenje Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Stvarno wou predivan je, obozavam ga al nece bas da mi opstane, valjda mu bude pretoplo u stanu. A tvoj je predivan
|
|
stefica.n
Odrastao grm Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mojem žute listovi i opadaju,ali vidim da tjeraju nove granćice,ni kod mene neće nešto da napreduje iako je vani ,nešto istjera nešto otpadne i stalno isto
|
|
nbjelovu
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moj ogromni, visegodisnji, krepao ove zime. Tako mi je zao. Ali, dao je sjeme! Dva ploda velika kao kruska, koja su dozrijevala vise od godinu dana, su se raspukla i unutra je bilo na stotine sjemenki. Nisam jos sijala, ali budem.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
mimar
Trajnica Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nina, vredi ih posejati jer je klijavost veoma visoka, barem dok su sveze. Moj je toliko veliki da mi nije do novih pa sam vecinu semenki dala Vokiju i forumasima. Voki ima sigurno mnogo mladih stefanotiscica, ostali se ne oglasavaju a volela bih da cujem njihovo iskustvo.Ja sam posejala par semenki,sve nikle, poklonila biljcice a jedna bocnuta tek onako ostala i evo je
i mama visoka preko metar i puna ko brod |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@mimarPrekrasna biljka
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
alisa
Trajnica Pridružen: 07 Prosinac 2007 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Bodovi: 2545 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar divan je..Moj je krepucnuo i opet sam u iskušenju da novi kupim :D
|
|
Jupiiiiiiiiiii
|
|
Lovro
Neukroćena biljka Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar, čarobnice jedna!
Prekrasan! Moj štrajka...ni jedan pupoljak ove sezone! |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bice Lovro, mozda zimus zamirise, kada mu se najmanje nadas.
Vreme je da se smeste na svetlo i prohladno, redukuje zalivanje i da se napravi pauza u prehranjivanju. Jedva je prosao kroz ulazna vrata, pokidali smo mu nekoliko cvetova i par grana i dobio je novu poziciju u kuci jer je preveliki da se smesti tamo gde je do sada prezimljavao.Videcemo kako ce mu to odgovarati |
|
|
|
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Prekrasan i bogat ko "brod"imaš pravo,a cvijetići preljepi
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
martab
Upravo klijam Pridružen: 29 Kolovoz 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 114 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
OvakI divovskI Jasmin jos nisam videla.....Svaka cas Mimar! [IMG]smileys/emot114.gif" align="middle" />
|
|
keeka
Pustio korijenje Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
mimr, divan ti je jasmin, meni nikad nece da opstane, a nije bas jeftin, zato ti jako zavidim :) al nema veze samo ti objvljuj slike i bit ce super, jos jednom bravo
|
|
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Već neko vrijeme ( odkad sam u obi- ju vidjela ovaj preeedivan cvijet ), razmišljam kako da nagovorim muža da mi kupi jedan, unatoč tome što je zahtjevna biljka i vrlo skupa... Mislim da je upalilo jer nam je godišnjica uskoro, a ovo je ipak "svadbeni vijenac", pa sam danas postala ponosna vlasnica jednog malog Stefanotisa!!!
Sutra ga planiram presaditi u veću teglu i po Vašim uputama staviti na konačno mjesto do proljeća. Koju zemlju najbolje da uzmem? Mimar, Vaš je definitivni kralj na forumu!!! Nadam se da će i moj jednog dana biti takav |
|
vila2
Mladi grm Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Presadila ja mog stefanotisa, počeo puštat staro lišće, ali i mlado novo i onda me 2 dana nije bilo i potpuno se osušio, bar tako izgleda...
Postoji li šansa da se "izvuče" iz tog stanja? Da li se još kome dogodilo slično?? Ne znam zašto je ovako zamrla ova tema... pomozite iskusni! |
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Vila, trebalo je pričekati malo sa presađivanjem jer je već promenio sredinu kupovinom pa mu je to bio dodatni stres, no nadajmo se da mali ima dobar imunitet . Moraš mu naći "meru" za zalivanje, jer je osetljiv i na previše ali i na premalo vode, tako da mu je to glavna "caka". Za početak ga zalij, jer si bila odsutna, pa ćemo pratiti razvoj situacije.
|
|
|
|
vila2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar, puno hvala na odgovoru, nadam se da nije gotov već...
Eto, izgleda ga je presađivanje dotuklo... Grana mu je potpuno suha, lista nema ni jednog... Nema se šta za uslikat... Da mu probam skratit granu? |
|
mimar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Polako, ponekad znaju da iznenade mada mislimo da su otpisani. Ostavi granu do proleća, lako ćeš je odrezati. Stavi ga na svetlo, dalje od radijatora, zalivaj jednom nedeljno i nemoj ga nikako sada prehranjivati , jer bi mu to samo odmoglo.
Nađoh juče 3 zaturene semenke od mog, pošalji adresu da probaš sa njima .
|
|
|
|
vila2
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Mimar, hvala na savjetima, sad sam ga malo ostavila na miru, al mislim da ništa od njega... Zato i još više hvala za sjemenku! Nema ništa ljepše nego gledati kako raste biljčica posađena iz sjemena...
|
|
morena
Već proklijao Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pozdrav svima.Moj Stefanotis otkako sam ga jesenas unijela unutra stalno odbacuje listove.Neki požute neki otpadnu zeleni.Skoro je potpuno ogolio...Ima dovoljno prirodnog svjetla i na sobnoj temperaturi..Šta da radim??????
|
|
Josipovac,Osijek
|
|
Odgovori | Stranica <1 1011121314> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |