Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pachypodium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pachypodium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 32>
Korisnik
Poruka
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 15:23
sta ih sije u zemlju ili supstrat? Sa ili bez najlonske folije?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2012 u 20:18

Zbog vremena kada cvate (    ) misli da je to ipak Pachypodium lealii ssp. Saundersi

mememe. .sije ih u zemlju i pokrije vrtnom folijom.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 11:24

Danas sam opazio dva nova cvjetna pupa kod pahipodija. Slično kao i kad adeniuma cvijet mu traje oko dva tjedna ali na sreću vidim da tjera nove.

U klijalištu od 80 sjemenki raznih vrsta pahipodija nakon tjedan dana samo je 7 sjemenki proklijalo. Za sada ne kaže dobro.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Svibanj 2012 u 18:45
Thumbs%20Up krasan je
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2012 u 08:13
Dobro jutro, ovo je madagaskarska palma, dobio sam ju na dar pred 1 mjesec i sasvim se dobro udomaćila.

Pozdrav......schumy  Tongue
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2012 u 11:28
lijepa je.....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2012 u 19:18
eto u subotu sam na floraartu kupio lamerei:-D od beslica, saundersii nije bilo
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2012 u 21:28

P. saundersi nije imao ali je zato imao: Sinningia leucotricha i Fockea edulis   

Kojeg si kupio većeg ili manjeg ? (centar ili lijevi kut)
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2012 u 23:37
kupio sam manjeg, morao sam malo stediti za sve one lithopse koje sam kupio hehe. Ako tko vidi p. saundersii u puli ili zg neka javi
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2012 u 22:56
Pinus, kako sijanci?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2012 u 08:57

mememe, od 80 (8 vrsta) posijanih sjemenki do sada je isklijalo 12 sjemenki pahipodija (4 vrste). Za tako slabi rezultat sam vjerojatno sam kriv. Predugo sam čekao sa sijanjem. Sijance još uvijek držim u klijalištu. Noćne temp. su oko 10 C zato ih ne želim iznijeti na otvoreno.
Kako je kod tebe ? koliko je tebi isklijalo ?

Pachypodium densiflorum je nakon zamjene supstrata dobio zelenu boju lišća. Još uvijek nije onako zelen kako bi ja htio ali je napredak vidljiv.

Trenutno imam problema sa Pachipodium rosulatum. Vrhovi lišća mu crne. Što bi mogao biti uzrok tome ? Što mi je za raditi ?
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2012 u 15:28
nista od mojih sijanaca. Premisljam se da kupim jednu turu succulentuma i saundersii pošto ga sad ni bešlić nema a taj si baš želim, ali neznam, malo me odbija ta slaba klijavost sjemena, ne bih trošio novac bezveze...

I da, danas u Bricu bio jedan lamerei u prilično lošem stanju, bez lišća. Za 20 kn uzeo ga da vidim mogu li ga oporaviti
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Lipanj 2012 u 21:50

Lijevo danas kupljeni, u prelošem stanju, u dobu kad bi trebao biti u vegetaciji izgleda da je i dalje u stanju mirovanja, posađen u tresetu suhom ko barut. Nema znakova truleža. Presadio ga u nekakav supstrat za kaktuse u koji sam dodao kvarcni oijesak i perlit, nisam zalio.

Ovaj desni je Bešlićev, kupljen na Floraartu.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2012 u 15:13
Sad zanima me, koliko bih trebao pričekati do prvog zalijevanja nakon presađivanja? Naravno, mislio sam čisto malo vode da ga pokrene a opet da ga ne šokira. Mislim da sam primjetio mali bočni izdanak na deblu ovog golog pachya.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Lipanj 2012 u 16:56
3-4 dana
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 13:48
Belina mi je poslala ovu poruku ispod. Ništa nije takvog napisano u poruci da o tom problemu ne bi smjeli diskutirati na forumu. Naprotiv.

Dobar ti dan, Molim te za pomoć, madagarska palma-pacypodium ,listovi joj crne,gdje grešim?
Hvala ti na odgovoru,i pozdrav
Belina
Kako postupati sa njom? Hvala

Ja imam ili sam imao isti problem sa Pachipodium rosulatum. Evo što sam učinio. Prvo uzrok. Pretpostavljam da je uzrok tome da pahipodiju crne listovi nekakva gljivična bolest korijena ili je bolest u biljku ušla kroz korijen.
Pahipodi sam izvadio iz tegle. Oprao sam stari supstrat mlazom vode koliko se dalo pazeći da ne oštetim korijen. Korijen tako očišćenog pahipodija držao u jakoj otopini Previcura desetak minuta, nakon toga pahipodij osušio u hladu i ponovno posadio ali ovaj puta u sterilizirani mineralni supstrat.
Kupio sam fungicid Captan (16 kn/100 g, MBM Lučko) i sada sa njime prilikom zalijevanja povremeno tretiram pahipodije i adeniume.
Pahipodije i adeniume   zalijem obavezno ujutro svaki dan. Držim ih na suncu. Sada preko ljeta po ovim vrućinama ne dozvoljavam da se u teglama posuši supstrat.
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 15:37
Hvala ti Pinus,
u ime moje palmice,koja će me sigurno razveseljavati!
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 21:28
Ipak sam kupio sjeme saundersiia i succulentuma kod koehresa. Sutra cu ih staviti na namakanje 24 h u mlakoj destiliranoj vodi. Posijati cu ih u supstrat za kaktuse u koji cu dodati jos sitnog kvarcnog pijeska, te cu posudu prvo dezinficirati sanitarom, jako dobro isprati, dodati supstrat u tu posudu te politi vrucom vodom. Kad se supstrat ocijedi i ohladi sjeme cu poloziti na supstrat i lagano pritisnuti. Pokrit cu posudu najlonskom folijom ili staviti u prozirnu plasticnu kutiju da glumí klijaliste, naravno probusit cu to iglom za zrak. Supstrat cu posipati cimetom da sprijecim plijesan. Kad zavrsim, sve to lijepo ide na juzni prozor, od podne na dalje ima sunce - jedino mogu jos na zapadni prozor ali tamo tek oko 3 dolazi direktno sunce.

Ako tko ima sugestiju svakako je dobrodosla, pogotovo oko osvijetljena, neznam kolko tom sjemenju sunca treba, ne bih htio ni spaliti suncem a niti ih zakinuti.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2012 u 21:37
eh da, ovaj moj celavi lamerei ne pokazuje znakove nikakvog budenja. Sto bi trebao napraviti da se probudi? Ne zelim ga bas zalijevati kao ovaj drugi, da ne bi zatrulio a niti dugo na izravno sunce da ga ne sokira posto je jako dugo bio u polusjeni u tom centru. Grijesim li mozda?
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2012 u 16:28
Trenutni rezultat sijanja:

P. saundersii 3/10

P. succulentum 4/10

Onom lamereiu što se nije "budio" istrunuo je korjen - odrezao sam do zdravog dijela i sad se suši već tjedan dana . Mogu ga pokušati staviti u perlit, možda pusti korjen, što točno da učinim?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 32>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.