Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - enrikove none povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

enrikove none povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 27>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2012 u 22:25
mislim da bi to trebala biti daikon, dobila sam sjeme od anabistrice ali mi je sumljiv ovaj zeleni dio, da se nije možda iskrižala s nekom drugom
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2012 u 23:21
Originalno poslano od člana enrikova nona enrikova nona napisao:

mislim da bi to trebala biti daikon, dobila sam sjeme od anabistrice ali mi je sumljiv ovaj zeleni dio, da se nije možda iskrižala s nekom drugom

pa kaj nije daikon bijela japanska rotkva?
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2012 u 23:24
moj balkon sa flancima..

sve spremno za presaditi u vrt:)

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2012 u 23:27
 Black prince

dalmatiner od lani  novi

Na vrh
anabistrica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
4. Najljepši vrt - prijatelj životinja

Bodovi: 4011
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anabistrica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 00:35

EN, došlo je do neke zabune, na slici je tikva hokaido. Trebala bi biti narančasta ali izgleda da su u blizini zelene tikve pa se precijepila. Vjerujem da će svejedno biti fina za juhicu, a može se izrezati na listiće pa ispeći na tavici ili pohati.
Daikon ima okruglasto sjeme, to ti je japanska repa ili rotkva koja ima dugi bijeli korjenasti plod, a lišće slično našoj repi. I lišće je jestivo tak da ga se pripremi "na lešo", može samo, može zajedno s korijenom.
Lepe ti je Zagorje zelene
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 12:25
kod vizardice prava dzungla na balkonu
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 22:31
ma da sory krivo sam napisala, poslala si ti meni i jednu i drugu samo daikon nije ni niknuo a ovo je hokaido , probat ćemo smile50
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 23:04
Originalno poslano od člana PUSTOLOV PUSTOLOV napisao:

kod vizardice prava dzungla na balkonu

Đungla, nego šta, pa ni okrenuti se nemogu, al bar tu nije suša, uživam u tom svemu

danas ubralaTongue
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 23:06

ma da sory krivo sam napisala, poslala si ti meni i jednu i drugu samo daikon nije ni niknuo a ovo je hokaido , probat ćemo smile50

Ej nonice omasti brk i za mene, moja se osušila i požutila dok je bila velika kao tenis loptica, ode rode u jagodeDead
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 10:24
wizardice za tvoj balkon pašu sitne sorte zbog prostora , ja sam jučer skuhala 28 litara paradajza za juhu, ostavila sam si sjeme od krupnih , sitni me nerviraju nikad ih pobrat , sva sreča imam prijateljicu koja dođe jednom tjedno obere ih i odnese, mm se najviše sviđa čokoladno tamno crveni od tebe što se tiće okusa

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 10:39
Isssssuuusek, nonice, pa pvo je rajsko , divotica, , ja nemam poima kaj moji čekaju sa crvenilom , valjda se stide pa su zeleni, hihihi, ova godina je kod mene pomalo čudne tragove ostavila, neznam kaj se zbiva, sve nekak kasnije stiže.Ja ti imam doma samo one sorte koje su mi za razmnožiti, dakle one kojih sam imala samo po 3 sjemenke a želim za iduču godinu saditi, a na koncu, i tebi da šaljem:)nadam se da znaš kako izdvojiti čistu sortu sjemenki, nemoj izdvajati ako nisi izolirala cvijet jer se križaju međusobno, napisala sam ovdije postupak.
Na vrh
Ksan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1303
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ksan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 12:08

wizardice za tvoj balkon pašu sitne sorte zbog prostora , ja sam jučer skuhala 28 litara paradajza za juhu, ostavila sam si sjeme od krupnih , sitni me nerviraju nikad ih pobrat , sva sreča imam prijateljicu koja dođe jednom tjedno obere ih i odnese, mm se najviše sviđa čokoladno tamno crveni od tebe što se tiće okusa

Ajme smile211 to će biti zimnica Smile
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 12:16
onda ništa od čistih sorti ali nema veze mislim da će i ove koje sam ostavila biti dobre za ukuhavanje a i za jelo smile79
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 13:19
Pa  nije još kasno da izdvojiš, stavi neku prozirnu platnenu vrečicu i priveži oko cvijeta, protresi koji put taj zavezani dio i kad se pojave kuglice rajčice , samo trakom obilježi tu granu i evo ti čista sorta, a ovak ako iduču godinu sadiš taj izkrižani, vjeruj, okus ti neče biti isti kao matična rajčica, šteta da nemaš čiste sorte jer sam di dala zaista sorte koje se nemogu nač kod nas a vidiš kak su meni propale od suše.Aj pokušaj , ima šanse jošThumbs%20Up
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 14:31
dali hoćeš neke posebno ili koje još imaju cvijet bojim se da na ovim temperaturama i suši više neće biti novih plodova , popodne ću baš pogledati kakvo je stanje sa cvjetovima i uslikat ću da vidiš
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 15:17
može, pogledaj pa odluči, ak možeš pokušaj sa što više možeš,
ništa nećeš izgibiti odim nekoliko vrečkica, hihihih:)šalim se.
Meni je recimo grunt 20km udaljen od mene, ovisi o Božjoj milosti, a ove doma čuvam ko kapljicu vode na dlanu jer su posebni.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 16:09
joj ubijaš me u pojam , gdje da nabavim vrećice , jel može gaza, mislim da je gusta Wacko
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 16:46
A gle, nemoj ti sa tim da se mučiš, nisam te htijela ubijat u pojam, sorry, radi kaj te volja.Ja sam dostojna pravilima o održanju čistih sprti, i kako bih ja prošla da sam svima slala sve što se iskrižalo.Sorry još jednom na želji da i ti imaš vrijedno.
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 23:10
E.nona vizardica je pod vrecicu mislila na nesto svijetlo platneno da navuces preko cvijeta i svezes da kukci ne mogu doci do tog odredjenog cvijeta pa kad se zametne plod skines to platno.svi mi sijemo u jednu gredicu_red nase paradajze i mislimo da se to nece iskrizati,a kako nece kad je sve to relativno blizu vjetar puhne sve oprasi ili kukci skacu po svim cvjetovima.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2012 u 11:32
wizardice molim te izvini , jako sam ti zahvalna na sjemenju ali ja ti zbog puno obaveza nemam vremena, ostavim si sjeme od najboljih po mom pa šta bude uglavnom paradajza uvijek imam puno i za kuhanje , budući moji preko zime obožavaju juhu pa mi je to najvažnije, pošaljem unucima u Italiju a u 10 mj. će biti beba i u kući pa će i ona vjerovatno papati do proljeća ovu što sad kuhamo smile58smile78
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 27>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.