enrikove none povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 27> |
Korisnik | |
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mislim da bi to trebala biti daikon, dobila sam sjeme od anabistrice ali mi je sumljiv ovaj zeleni dio, da se nije možda iskrižala s nekom drugom
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
pa kaj nije daikon bijela japanska rotkva?
|
|
Lažna prijateljica: Zlo koje vam tapše po ramenu
|
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
EN, došlo je do neke zabune, na slici je tikva hokaido. Trebala bi biti narančasta ali izgleda da su u blizini zelene tikve pa se precijepila. Vjerujem da će svejedno biti fina za juhicu, a može se izrezati na listiće pa ispeći na tavici ili pohati. Daikon ima okruglasto sjeme, to ti je japanska repa ili rotkva koja ima dugi bijeli korjenasti plod, a lišće slično našoj repi. I lišće je jestivo tak da ga se pripremi "na lešo", može samo, može zajedno s korijenom.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
kod vizardice prava dzungla na balkonu
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
ma da sory krivo sam napisala, poslala si ti meni i jednu i drugu samo daikon nije ni niknuo a ovo je hokaido , probat ćemo
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ej nonice omasti brk i za mene, moja se osušila i požutila dok je bila velika kao tenis loptica, ode rode u jagode
![]() |
|
|
|
![]() |
|
wizardice za tvoj balkon pašu sitne sorte zbog prostora , ja sam jučer skuhala 28 litara paradajza za juhu, ostavila sam si sjeme od krupnih , sitni me nerviraju nikad ih pobrat , sva sreča imam prijateljicu koja dođe jednom tjedno obere ih i odnese, mm se najviše sviđa čokoladno tamno crveni od tebe što se tiće okusa
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Isssssuuusek, nonice, pa pvo je rajsko , divotica, , ja nemam poima kaj moji čekaju sa crvenilom , valjda se stide pa su zeleni, hihihi, ova godina je kod mene pomalo čudne tragove ostavila, neznam kaj se zbiva, sve nekak kasnije stiže.Ja ti imam doma samo one sorte koje su mi za razmnožiti, dakle one kojih sam imala samo po 3 sjemenke a želim za iduču godinu saditi, a na koncu, i tebi da šaljem:)nadam se da znaš kako izdvojiti čistu sortu sjemenki, nemoj izdvajati ako nisi izolirala cvijet jer se križaju međusobno, napisala sam ovdije postupak.
|
|
|
|
![]() |
|
Ksan ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 1303 |
Ajme ![]() ![]() |
|
''Nema ljepše nade od one što je nikla iz tuge i nema ljepših snova od onih što ih rađa bol.'' - IVAN CANKAR
|
|
![]() |
|
onda ništa od čistih sorti ali nema veze mislim da će i ove koje sam ostavila biti dobre za ukuhavanje a i za jelo
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pa nije još kasno da izdvojiš, stavi neku prozirnu platnenu vrečicu i priveži oko cvijeta, protresi koji put taj zavezani dio i kad se pojave kuglice rajčice , samo trakom obilježi tu granu i evo ti čista sorta, a ovak ako iduču godinu sadiš taj izkrižani, vjeruj, okus ti neče biti isti kao matična rajčica, šteta da nemaš čiste sorte jer sam di dala zaista sorte koje se nemogu nač kod nas a vidiš kak su meni propale od suše.Aj pokušaj , ima šanse još
![]() |
|
|
|
![]() |
|
dali hoćeš neke posebno ili koje još imaju cvijet bojim se da na ovim temperaturama i suši više neće biti novih plodova , popodne ću baš pogledati kakvo je stanje sa cvjetovima i uslikat ću da vidiš
|
|
|
|
![]() |
|
može, pogledaj pa odluči, ak možeš pokušaj sa što više možeš,
ništa nećeš izgibiti odim nekoliko vrečkica, hihihih:)šalim se. Meni je recimo grunt 20km udaljen od mene, ovisi o Božjoj milosti, a ove doma čuvam ko kapljicu vode na dlanu jer su posebni.
|
|
|
|
![]() |
|
joj ubijaš me u pojam , gdje da nabavim vrećice , jel može gaza, mislim da je gusta
![]() |
|
|
|
![]() |
|
A gle, nemoj ti sa tim da se mučiš, nisam te htijela ubijat u pojam, sorry, radi kaj te volja.Ja sam dostojna pravilima o održanju čistih sprti, i kako bih ja prošla da sam svima slala sve što se iskrižalo.Sorry još jednom na želji da i ti imaš vrijedno.
|
|
|
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
E.nona vizardica je pod vrecicu mislila na nesto svijetlo platneno da navuces preko cvijeta i svezes da kukci ne mogu doci do tog odredjenog cvijeta pa kad se zametne plod skines to platno.svi mi sijemo u jednu gredicu_red nase paradajze i mislimo da se to nece iskrizati,a kako nece kad je sve to relativno blizu vjetar puhne sve oprasi ili kukci skacu po svim cvjetovima.
|
|
![]() |
|
wizardice molim te izvini , jako sam ti zahvalna na sjemenju ali ja ti zbog puno obaveza nemam vremena, ostavim si sjeme od najboljih po mom pa šta bude uglavnom paradajza uvijek imam puno i za kuhanje , budući moji preko zime obožavaju juhu pa mi je to najvažnije, pošaljem unucima u Italiju a u 10 mj. će biti beba i u kući pa će i ona vjerovatno papati do proljeća ovu što sad kuhamo
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 27> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |