Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Začinsko i ljekovito bilje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Stevia Rebaudiana
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Stevia Rebaudiana

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 15>
Korisnik
Poruka
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2010 u 18:23
Vepar, gdje da drzim stevije sadnice, na suncu, sjeni i koliko im treba vlage.Imam par iz sjemena sto sma od tebe dobila i ne bi da ih izgubim zbog ne znanja.Nesto mi sporo rastu pa mislim da im nisam potrefila narav.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 15:13
vepre sori na cekanju evo slicica stevije nakon leda u slavoniji, nije tako strasno, nadam se da ce se oporaviti
http://i694.photobucket.com/albums/vv302/slavonkaa/100603_154501.jpg
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Lipanj 2010 u 15:14
http://i694.photobucket.com/albums/vv302/slavonkaa/100603_154510.jpg
  evo jos jedna slicica
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Lipanj 2010 u 22:00
mislim da će biti ok,ako se ove mrlje budu širile na lišću,jednostavno ukloni listove.
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 11:54
POzdrav svima, evo da vam se pohvalim da je moja stevija pokazala svoj prvi mali cvijetak, nadam se da ce ih biti jos. Nadam jer imali smo ove godine problema sa suhim vrhovima pa tako da nije  stvarala cvijetne pupove.
Evo stavljam vam par slicica da vidite.
http://i694.photobucket.com/albums/vv302/slavonkaa/S5005142.jpg
http://i694.photobucket.com/albums/vv302/slavonkaa/S5005137.jpg

Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 13:12
Moja stevia otisla u visinu,a da li ce  cvijetati ove godine, ne znam posto mi je prvi puta da je uzgajam, iz sjemena je.vepre, javi se.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2010 u 19:24
keeka moje još ne cvjetaju, ali ona lanjska je imala bijele cvjetove a ne roze Confused, sad sam zbunjena
na proljeće sam uzela 2 i u kauflandu i one još nisu cvjetale
a čini mi se da imaju i drugačiji oblik lista od ove tvoje na slici...
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2010 u 08:48
Ne znam sta da vam kazem, moje sadnice su od vepra,  pa cemo cekai da nam se javi , da cujemo sta ce nam reci.
Za sada ima samo 1 mali cvjetak  kao sto vidite, nadam se da ce ih imati jos.
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2010 u 00:03
Evo javljam se i ja jer moja stevia cvjeta, a ima sitne bijele cvijetiće....Izrasla je metar u visinu
Keeka tvoji cvijetići nisu kao moji, valjda postoje različite vrste....Vepar javi se i objasni malo jesu li obje prave stevie....Ja sam probala listiće, slatki su, znači da je stevia.....

sutra je novi dan
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Kolovoz 2010 u 08:16
Jagoda, vjerovatno postoje razl vrste, i moja ima slatke listice,i kao sto vidim nase se stevije skroz razlikuju. 
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2010 u 22:46
ovo definitivno nije Stevia Rebaudiana
oblik listova je sličan,ali cvijet nije,postoji oko 200 vrsta stevija,ali samo
Stevia Rebaudiana je "slatka"
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2010 u 22:49
Originalno poslano od člana jagoda jagoda napisao:

Evo javljam se i ja jer moja stevia cvjeta, a ima sitne bijele cvijetiće....Izrasla je metar u visinu
Keeka tvoji cvijetići nisu kao moji, valjda postoje različite vrste....Vepar javi se i objasni malo jesu li obje prave stevie....Ja sam probala listiće, slatki su, znači da je stevia.....

jagodina je prava,takve su sve moje,ovo kod keke mi nije jasno,nikada nisam vidio takav cvijet,ako bude sjemena sačuvaj ga keka.
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2010 u 22:50
Originalno poslano od člana keeka keeka napisao:

Jagoda, vjerovatno postoje razl vrste, i moja ima slatke listice,i kao sto vidim nase se stevije skroz razlikuju. 

koliko imaš biljaka keeka i jesu li sve takve?

vozi sigurno vozi bager
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Kolovoz 2010 u 22:52
Originalno poslano od člana Fatka Fatka napisao:

Moja stevia otisla u visinu,a da li ce  cvijetati ove godine, ne znam posto mi je prvi puta da je uzgajam, iz sjemena je.vepre, javi se.

javljam se LOL

cvjetati će sigurno,a što je otišla u visinu ne brini se,,slijedeće će godine isterati izboje iz korijena i biti će pravi grm
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2010 u 08:27
Vepre, ne znam ja sta si ti meni dao, al izgleda da je to neka druga vrsta. Tu su mi 2 i samo jedan cvijeta, druga jos nista, a kad budem otisla u Os javim ti za one.
Nije mi jasno al cvijet je potpuno drugaciji, ne samo u boji.
smile68
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2010 u 21:58
Originalno poslano od člana keeka keeka napisao:

Vepre, ne znam ja sta si ti meni dao, al izgleda da je to neka druga vrsta. Tu su mi 2 i samo jedan cvijeta, druga jos nista, a kad budem otisla u Os javim ti za one.
Nije mi jasno al cvijet je potpuno drugaciji, ne samo u boji.
smile68

možda sam posijao nešto drugo,moguće je da se je križala sa nečim,ali prije,ne sada,jer da se križa može pomoću cvijeta,pčela,znači pčela ili koji drugi insekt je nešto prenio,a stevija je u stvari iz porodica krizantema,znači postoji šansa,a što se tiče ostalih koje nisu procvale,budu ne brini,na raste svaka biljka jednako,kao i ljudi,netko prije netko kasnije sazori,
a ove koje počinju cvasti,beri lišće,vrijeme je.pozz
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2010 u 01:23
Vepar drago mi je da je moja stevia prava..... Što bi sada trebalo raditi s njom? Da li da skupim listove i sušim ih u hladovini kao peršin?
sutra je novi dan
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2010 u 22:14
Originalno poslano od člana jagoda jagoda napisao:

Vepar drago mi je da je moja stevia prava..... Što bi sada trebalo raditi s njom? Da li da skupim listove i sušim ih u hladovini kao peršin?

poberi listove i suši,kada osušiš,samelji u mlincu za kavu,spremi u staklenku sa poklopcom,tako može stajati nekoliko godina,ako ne potrošiš, LOL
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2010 u 01:05

Hvala ti Vepar na odgovoru. Pobrati ću listove ove dane i osušiti kao što si napisao. Biljku vjerovatno treba ošišati, ali ne još dok ne dobijem sjemenke iz cvijetova, zar ne?

sutra je novi dan
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2011 u 16:05
Da li je kasno za sjetvu sjemena stevije i da li netko prodaje presadnice?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.