Stevia Rebaudiana |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 15> |
Korisnik | |
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Vepar, gdje da drzim stevije sadnice, na suncu, sjeni i koliko im treba vlage.Imam par iz sjemena sto sma od tebe dobila i ne bi da ih izgubim zbog ne znanja.Nesto mi sporo rastu pa mislim da im nisam potrefila narav.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
vepre sori na cekanju evo slicica stevije nakon leda u slavoniji, nije tako strasno, nadam se da ce se oporaviti
http://i694.photobucket.com/albums/vv302/slavonkaa/100603_154501.jpg |
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
http://i694.photobucket.com/albums/vv302/slavonkaa/100603_154510.jpg
evo jos jedna slicica |
|
![]() |
|
vepar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1708 |
mislim da će biti ok,ako se ove mrlje budu širile na lišću,jednostavno ukloni listove.
|
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
![]() |
|
POzdrav svima, evo da vam se pohvalim da je moja stevija pokazala svoj prvi mali cvijetak, nadam se da ce ih biti jos. Nadam jer imali smo ove godine problema sa suhim vrhovima pa tako da nije stvarala cvijetne pupove.
Evo stavljam vam par slicica da vidite. http://i694.photobucket.com/albums/vv302/slavonkaa/S5005142.jpg http://i694.photobucket.com/albums/vv302/slavonkaa/S5005137.jpg http://i694.photobucket.com/albums/vv302/slavonkaa/S5005137.jpg http://i694.photobucket.com/albums/vv302/slavonkaa/S5005137.jpg |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Moja stevia otisla u visinu,a da li ce cvijetati ove godine, ne znam posto mi je prvi puta da je uzgajam, iz sjemena je.vepre, javi se.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
keeka moje još ne cvjetaju, ali ona lanjska je imala bijele cvjetove a ne roze
![]() na proljeće sam uzela 2 i u kauflandu i one još nisu cvjetale a čini mi se da imaju i drugačiji oblik lista od ove tvoje na slici... |
|
![]() |
|
Ne znam sta da vam kazem, moje sadnice su od vepra, pa cemo cekai da nam se javi , da cujemo sta ce nam reci.
Za sada ima samo 1 mali cvjetak kao sto vidite, nadam se da ce ih imati jos. |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Evo javljam se i ja jer moja stevia cvjeta, a ima sitne bijele cvijetiće....Izrasla je metar u visinu
Keeka tvoji cvijetići nisu kao moji, valjda postoje različite vrste....Vepar javi se i objasni malo jesu li obje prave stevie....Ja sam probala listiće, slatki su, znači da je stevia.....
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Jagoda, vjerovatno postoje razl vrste, i moja ima slatke listice,i kao sto vidim nase se stevije skroz razlikuju.
|
|
![]() |
|
vepar ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1708 |
ovo definitivno nije Stevia Rebaudiana
oblik listova je sličan,ali cvijet nije,postoji oko 200 vrsta stevija,ali samo Stevia Rebaudiana je "slatka" |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
![]() |
|
jagodina je prava,takve su sve moje,ovo kod keke mi nije jasno,nikada nisam vidio takav cvijet,ako bude sjemena sačuvaj ga keka. |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
![]() |
|
koliko imaš biljaka keeka i jesu li sve takve? |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
![]() |
|
javljam se ![]() cvjetati će sigurno,a što je otišla u visinu ne brini se,,slijedeće će godine isterati izboje iz korijena i biti će pravi grm |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
![]() |
|
Vepre, ne znam ja sta si ti meni dao, al izgleda da je to neka druga vrsta. Tu su mi 2 i samo jedan cvijeta, druga jos nista, a kad budem otisla u Os javim ti za one.
Nije mi jasno al cvijet je potpuno drugaciji, ne samo u boji. ![]() |
|
![]() |
|
možda sam posijao nešto drugo,moguće je da se je križala sa nečim,ali prije,ne sada,jer da se križa može pomoću cvijeta,pčela,znači pčela ili koji drugi insekt je nešto prenio,a stevija je u stvari iz porodica krizantema,znači postoji šansa,a što se tiče ostalih koje nisu procvale,budu ne brini,na raste svaka biljka jednako,kao i ljudi,netko prije netko kasnije sazori, a ove koje počinju cvasti,beri lišće,vrijeme je.pozz |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Vepar drago mi je da je moja stevia prava..... Što bi sada trebalo raditi s njom? Da li da skupim listove i sušim ih u hladovini kao peršin?
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
poberi listove i suši,kada osušiš,samelji u mlincu za kavu,spremi u staklenku sa poklopcom,tako može stajati nekoliko godina,ako ne potrošiš, ![]() |
|
vozi sigurno vozi bager
|
|
![]() |
|
Hvala ti Vepar na odgovoru. Pobrati ću listove ove dane i osušiti kao što si napisao. Biljku vjerovatno treba ošišati, ali ne još dok ne dobijem sjemenke iz cvijetova, zar ne? |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Da li je kasno za sjetvu sjemena stevije i da li netko prodaje presadnice?
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |