Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Podranea-Pandorea
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Podranea-Pandorea

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 19>
Korisnik
Poruka
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2012 u 20:02
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Ovo je moja mala pandorea, uzgojena iz grančice. Još ne cvjeta, ali zato ima šarene listove
Otok,kakva ti je pandorea,dali je zimu preživila'

"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2012 u 20:55
Koji je naziv za tu sarenolisnu pandoreu?
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2012 u 22:35
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2012 u 21:33
Mislim da ću novu, mladu imati iz reznice. Ona sa Brača je izgeda smrzla Confused
Rijeka

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2012 u 21:37
Originalno poslano od člana Belina Belina napisao:

Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Ovo je moja mala pandorea, uzgojena iz grančice. Još ne cvjeta, ali zato ima šarene listove
Otok,kakva ti je pandorea,dali je zimu preživila'

Preživjela je, ali čini mi se da je manja nego što je bila, pušta novu grančicu...
Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 13:22
Originalno poslano od člana Mira K Mira K napisao:

Mislim da ću novu, mladu imati iz reznice. Ona sa Brača je izgeda smrzla  a i ova koju sam kupila na aukcijama
CryCry

Da, smrzla je i podranea i pandorea i sada imam nove zakorjenjene  reznice ali me ne pitajte što je  o listu mislim da je  PANDOREA.

Rijeka

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2012 u 17:30
i moja kasni sa cvatnjom. lani u ovo doba je uvelike cvala a sada tek formira pupiće. i moja je, ko da je ušla use.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2012 u 14:31

I moje su izgleda ušle use !!!Ne mogu reči da od njih  ništa !!  Sve su žive, imaju mlade nove grančice, ali tko će bre, dočekat prve cvjetove !!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 00:57
Moja je pandorea presađena iz žardinjere u pitar, gdje joj očiti nije pasalo. Sad je lijepa, puna je cvijetova i baš se lijepo razrala!

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2012 u 22:58
Bebolina, prekrasna je! Tvoja je drugacija od moje, moja ima bordo sredinu. Nisam znala da postoje dvije roza vrste.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 15:11

Uploaded with ImageShack.us

I moja je pred par dana procvijetala !!!  Svaka grana je prepuna pupoljaka !!  Cvast će kao velika !!!

Ps;  ne gledajte moje ruke i nokte, ja sam žena sa sela !!Embarrassed

E, a sada opet ja, ja nebi bila ja, kaj je od ovog podranea a kaj pandorea ??

Jedino znam da su ove malecke u 3 teglice . . . . .

. . . . djeca od ove ljepotice, jer sam iz mahune sa sjemenjem sijala !!

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 16:57
Bravo Free!
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Srpanj 2012 u 17:36
Evo i moja mala :)

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 10:32
jučer sam u jednom rasadniku vidjela ovu ljepoticu, mada nije u najboljem izdanju

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 16:32
Natalia, super bijela pandorea, nemam je, a cula sam za nju. Jesi li je kupila, ili samo slikala?

Free, je li ona slika cvijeta od moje pandoree? Nekako mi se cini da moja ima mnogo jace bordo oko, a ova tvoja je slicnija Bebolininoj, iako je mozda to samo razlika u fotoaparatu...Zivo me zanima da li postoje dvije vrste roze, ili samo jedna. Inace, meni se cini da je sve na tvojim slikama pandorea, ne vidim podraneu. Jesi li sigurna da imas obje?
OPG 159365

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 18:07
nina samo sam je slikala
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2012 u 14:04
postoje dvije vrste roza pandoree,prošle godine sam imala sa bordo okom,koja mi je ssmrznula a ove sam uspjela nabaviti /gore na slici/ koja ima samo maleni bordo obrub a sredina žuta
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2012 u 14:21
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Natalia, super bijela pandorea, nemam je, a cula sam za nju. Jesi li je kupila, ili samo slikala?

Free, je li ona slika cvijeta od moje pandoree? Nekako mi se cini da moja ima mnogo jace bordo oko, a ova tvoja je slicnija Bebolininoj, iako je mozda to samo razlika u fotoaparatu...Zivo me zanima da li postoje dvije vrste roze, ili samo jedna. Inace, meni se cini da je sve na tvojim slikama pandorea, ne vidim podraneu. Jesi li sigurna da imas obje?

Pošto je moja na suncu, vjerojatno je zbog toga svjetlija, a Bebolinina mi se ćini da je u sjeni !!  Ali....možda ipak ima dvije varijacije cvjetova ove ljepotice !!  A kak veli jedna naša pametna turbo boc-boc žena, nekima znam samo ime, nekima samo prezime, a nekima ni jedno ni drugo, ali ih sve volim i uživam u njima !!LOL

Nina, sigurna sam da imam i podraneu i pandoreu !!  A koja je koja, i kad procvijeta nije mi jasno, priča je ista kao ; što je bilo prije, koka ili jaje ??

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2012 u 15:54
A, dakle ipak su dvije vrste roze!
Hvala, Stefice, to me pitanje mucilo duze vrijeme.

Free, vrlo ih je lagano razlikovati po listu. Podranea ima skroz tanak list, a pandorea kozast (poput kamelije, stefanotisa), Ima i drugih razlika, podranea ima daleko vise redova listova na jednom snopicu, po 10-11, a pandorea cini mi se 3 ili 4.

OPG 159365

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2012 u 16:48
Da li za zakorjenjivane uzeti hormon za zeljaste biljke ili za poludrveneste? To me muči jer mi susjeda ima pa bih zakorjenila.Pandorea je u pitanju bar tako mislim ima 5 listića u snopu
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 19>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.