Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Grmlje
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rododendron
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rododendron

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 15>
Korisnik
Poruka
moon View Drop Down
administrator
administrator

Status: Offline
Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2014 u 13:29
Ako uspijem tako što napraviti ove god (bolje reći - ako budem imala što) Upravo sam prije dva tri dana tretirala rodiće, i ostalo grmlje, insekticidom (sistemik) jer su mi prošlu god. pretpostavljam skakavci, možda i nešto dr. - ne znam, pojeli lišće, pupove i lisne i cvjetne, tako da rodić uopće nije napredovao rastom onako kako je trebao. Kod mene je i kiša cijelo vrijeme, tako da sam pronašla u tim danima nešto manje od jednog dana bez kiše, nadam se da je to dovoljno da sistemik učini svoje i da napasti koje dođu papati od zalogaja riknu, jer stvarno su mi izrešetale grmove, pogotovo rodić. Ovaj drui rodić kojemu sam postavila sliku sad otvara lisne pupove, njega sam isto tretirala, tako da se nadam iduće godine boljem stanju rodića. 

Ovdje sam napisala upute klik ili pogledati na 7. str. teme.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 18:03
Evo moj je procvjetao

a ovakav je danas  cvijet je izblijedio sli je jako čvrst i ne otpada

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 18:06
aralija, krasan ti je
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 18:06
Ova dva smo puštaju listiće i ni c od cvijeta, neznam gdje griješim jer nisam obrezivala  poslije lanjske cvatnje

Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 19:37
Lišće izgleda dosta žućkasto ili je to takva fotka?
Zašto nije zametnulo cvjetni pup, ne znam, ali probaj ga prihraniti gnojivom za rodiće pa možda će formirati cvjetne pupove.
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 19:48
I meni je rodić požutio na listovima. Čitala sam da je to zbog nedostatka dušika. Presadila sam ga na isto mjesto, ali s dodatkom novog supstrata za rododendrone, pritom malo podigla jer je bio prenisko posađen i dobro pognojila specijalnim gnojivom za rododendrone. Čini mi se da žutilo nestaje, a pupovi se debljaju. Možda uskoro procvjeta.
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 19:54
može biti i kloroza, svakako treba obogatiti zemlju
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 21:33
Moon slika je malo žućkasta, iako su listovi dosta svjetli, ali skolioza nije.Prehranila sam ih prije petnajestak dana sa sporootapajućim gnoivom baš za njih. Ali sam isto odmah kad sam pročitala post otišla dodati još, okopala i vidila da se nije baš nešto otopilo, zemlja je vlažna ali kod nas ne pada toliko kiša (više sipi nego pada) da je zemlja mokra pa sam još malo dodala i zalila iako predviđaju opet kišu, a još imam u planu ovih dana u šumu po dodatak prehrani -novu  zemlju i iglice od boraLOL
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 21:46
Ja isto stavljam to sporootpuštajuće baš specijalno za rodiće . 
I pretpostavila sam da je slika promijenila boju lista. Lijepo raste, sad ima dosta i hrane. Sad samo treba čekati da formira pupove za iduću sezonu cvjetanja.

Na vrh
graphite View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje graphite Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 22:22
Bok Mirna, mozda ti mogu pomoci dok ti Moon ne odgovori. Kada rodic procvjeta,ti pusti cvijet da ocvate. Obicno na mjestu gdje pocinje peteljka cvijeta uokolo biljka pocne pustati lisne izboje. Ocvali cvijet otrgni prstima ali tako da ne otrgnes lisne izboje. Ti lisni izboji ce u naredna dva mjeseca formirati cvijetni pup za sljedece proljece. Bitno je otrgnuti ocvali cvijet zato da ne uzima dragocjenu energiju biljki prilikom formiranja pupa za sljedecu sezonu. Gnojenje je vazno, ali nikada nemoj gnojiti u rano proljece prije cvjetanja jer ces prerano potaknuti rast lisnih izboja koji ce oduzimati energiju pri formiranju cvijeta i rast ce paralelno s cvijetom sto nije lijepo. Gnojiti treba odmah nakon sto otrgnes ocvale cvjetove jer je netom nakon cvatnje biljka umorna i treba joj puno energije za formiranje lisnih a nakon njih i cvjetnih pupova za sljedecu sezonu. Treba ponovno gnojiti negdje u srpnju te treci puta tokom rujna. Tako biljki dajes energiju za pocetak sljedece sezone i cvjetanje sljedecega proljeca. Takvim tretmanom biljka zadrzava najbolji balans imuniteta. Ne zaboravi biljku prskati fungicidima i insekticidima barem 3~4 puta tijekom vegetacije. Ako listovi pocnu zutiti odmah zakiseli tlo tresetom. Ako imas kisnicu, zaljevaj njom. To bi trebalo osigurati zdrav napredak biljci. Ako imas mladog labradora kao sto imam ja, ne pustaj ga blizu. Imao sam 21 rododendron a sada ih imam 9. Sve ih je potamanio sto zvakanjem sto piskenjem. Sada se uozbiljio pa ne zvace vise toliko. Pozdrav
Na vrh
graphite View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje graphite Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 22:31
Ja sam izgleda previdio citavu 12. stranicu. Sorry. Aralija, i meni se nekad dogodi da rodic preskoci citavu sezonu s cvatnjom. Do sada nisam uspio odgonetnuti zasto se to dogadja. I ove mi godine jedna poluvazdazelena azaleja jednostavno nije cvjetala, samo lisce?! Ovaj tvoj na slici izgleda mi da puca od zdravlja. Cvjetat ce on iduce sezone sigurno...
Na vrh
graphite View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje graphite Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 22:37
Moon, tvoji rodici su super njegovani, kao da su od porculana ( kao Frangipani) ...svaka cast
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2014 u 23:42
Hvala graphite. 
S veseljem očekujem slike tvojih rodićaBig smile
Na vrh
graphite View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje graphite Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2014 u 14:25
Vrlo rado ali kako se postavljaju slike na ovom forumu? (nemoj nikom reć da sam ovo pitao LOL)

Nije problem postaviti slike. Ovdje je link Kako postaviti slike
Ovdje je link Test postavljanja slika gdje možeš provježbati postavljanje slika i vidjeti kako si savladao gradivoWink A kad ti krene, onda u temuBig smile
Na vrh
mirna View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 231
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mirna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2014 u 16:07

Graphite, hvala na savjetu. Cvjetove otkidam i to nije problem. Muči me što ne znam što konkretno trebam orezati da potaknem novo grananje.

Moon je u pravu što me upućuje natrag na str. 7 jer sam to već tamo pitala, al kao što vidite nije mi baš jasno. Fotografija detalja prije i poslije orezivanja bi mi najbolje pomogla. No, nema veze, nekako će već biti. Probati ću nešto orezati pa ću vidjeti rezultate. Do sada mi je bilo žao ih dirati da ne upropastim i to malo što ih ima.

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Travanj 2014 u 20:31
Moj lista, ma baš je ružno ovako vidjeti kad je izgriženih listova. ođe mi da ga orežem skroz pa da krene iznova
Na vrh
graphite View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje graphite Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2014 u 13:44
Sad sm postavio slike svojih rodića. Čeka se na odobrenje, valjda će se pojaviti.
https://www.youtube.com/watch?v=8vMbBlyj7zs - https://www.youtube.com/watch?v=8vMbBlyj7zs
Ovo gore je link za Mirnu, dobro obješnjava kako orezivati rododendrone.

Moon, nema veze što su ga pogrizli, kaod ovi novi listovi narastu sakrit će pojedene, samo moraš pobit ove što jedu - jesu li se nagutali otrova LOL?
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2014 u 14:49
graphite, samo kopiraj kod za forum i zalijepi ga u post.
Promatram da li ima novih nagrizotina i koliko mi se čini - nema ih, bit ću na oprezu, jer prava su pošast.  I ja se nadam da će novi listovi prekriti ove ružne. Da li bi grana ogolila ako uklonim to nagriženo lišće?
Na vrh
graphite View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje graphite Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2014 u 16:53
rodić
Na vrh
graphite View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje graphite Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2014 u 16:54
rododendron
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 15>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.