Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Perunike - Irisi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Perunike - Irisi

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 21>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2012 u 23:18
a danas i čisto žuta

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 12:09
moji plavi irisi su ispod oraha i još se ne nazire cvatnja
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 21:45
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 23:40
11111 smile128
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2012 u 23:53
krasne su
Na vrh
azriela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 384
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje azriela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2012 u 16:52
procvale moje u tegli

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
dosadna ko tekut
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Lipanj 2012 u 23:41
je li netko ikada sijao perunike?
na mojima su se formirale čahure sa sjemenom, još su zelene, ali...
baš me zanima kako ide sa sijanjem, koliko dugo traje klijanje, koliko treba da biljka sazrije za cvatnju i kakva boja bude - kao matična biljka ili neka druga
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2012 u 11:14

I na mojima se pojavilo nešto veliko, duguljasto i sad čekam da vidim kaj je to, možda ista stvar kao i kod tebe.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
sanjalica4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 257
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanjalica4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2012 u 12:02
ja sam sijala...i moja ima tu cahuru i cekam da potamni i da se otvori...inace se sjeme stavlja u stratifikaciju na 3 mjeseca da se potakne klijanje- najbolje u jesen posijat, ostavit vani i cekat proljece da niknu.
ovdje ima dobro objasnjeno
http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=en&u=http://www.ehow.com/how_5562533_plant-iris-seeds.html&ei=lirPT4f8A4bb4QSWwJyGDA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=4&ved=0CG4Q7gEwAw&prev=/search%3Fq%3Dhow%2Bto%2Bgrow%2Biris%2Bseed%26hl%3Dhr%26biw%3D1262%26bih%3D804%26prmd%3Dimvnsfd

ovako sam sadila u 2 mjesecu i niknula mi je 1...
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2012 u 14:35
azriela pa na tvojem balkonu zbilja sve uspijevaThumbs%20Up
Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 18:26
Sijala sam ih prošle jeseni ,skupljala sam sjeme sa svojih perunika te posijala na proljeće su mi iznikle rekli su mi ljudi sa foruma da im treba dvije do tri godine da procvatu .Evo slikice kakve su ovih dana.

Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 19:55
Blue sky, bravo. Nisam nikada imala perunike, tako da ih nisam ni sijala. Ove tvoje meni već djeluju lijepo uzgojene i ne vidim razloga da idućeg maja nećeš biti nagrađena cvijetom za trud.

Živim u Slavoniji gdje je perunika u vrtu isto što i suncokret na oranicama. Nisam ni sanjala u koliko bolja cvjetaju. Pričala sam nedavno s jednom poznanicom o njima i ona mi reče da u svom vrtu ima 10 različitih i da će mi rado pokloniti. Nisam očekivala da to bude sad, odnosno jučer je svratio njen suprug i donio mi punu gajbu lijepo razvijenih perunika. Moj suprug ih je "ugurao" u zemlju kako bi opstale do proljeća s namjerom da ih rasadi u proljeće, ali ja ih ne mogu gledati tako strpane. Što mislite, što da radim. Jučer smo povadili gladiole i odmah bi mogla na njihovo mjesto staviti perunike. Vjerujete li da one mogu preživjeti slavonsku zimu obzirom da ih tek sad sadim, naravno sve imaju lijepo razvijen korijen, a to hoće li se zakorijeniti, to je pitanje.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 21:07
zribal, samo ih ti posadi.
Ako te baš strah da ne smrznu ( da ti bude srce na mjestu te da ne strepiš cijele zime ), pokri ih s dosta zemlje ili s grančicama crnogorice, lišćem...
Ne bi im smjelo preko zime ništa biti- one po zimi miruju tako da ih bez ikakvog straha posadi na stalno mjesto ili privremeno.
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
Monna View Drop Down
Trajnica
Trajnica
3. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 2376
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Monna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 21:11
ako su gomoljaste...nemas brige nikakve, prezimljavale su mi u lici na -25....i sirile se kao lude....samo sadi!
pozdrav iz Zlatne doline
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 21:20
Mislim i ja da je bolje sada posaditi jer još nije tako zima  ako imaju još i dobar korjen ništa ima neće smetati zima.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 22:17
Originalno poslano od člana sunceeee sunceeee napisao:

zribal, samo ih ti posadi.
Ako te baš strah da ne smrznu ( da ti bude srce na mjestu te da ne strepiš cijele zime ), pokri ih s dosta zemlje ili s grančicama crnogorice, lišćem...
Ne bi im smjelo preko zime ništa biti- one po zimi miruju tako da ih bez ikakvog straha posadi na stalno mjesto ili privremeno.

Mislim da je bolje da ih zaštitiš (ako ih već štitiš) sa granama ili lišćem, a ne sa zemljom.
Gomoljaste perunike se sade plitko, tako da se gomolj pokrije samo sa malo zemlje - ne smiju biti preduboko posađene.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 23:00
Ok, hvala drage moje. Ja ću njih sutra lijepo prenijeti na stalno,jer koliko sam ja uspjela vidjeti moj suprug je njih i preduboko posatio. Vidi se tek 10-ak cm lista, a bile su bar 20 cm visoke. Ne mogu mu to uzeti za zlo on je muško, i ne kuži se u cvijeće, a želi mi pomoći jer ja zbog zdravstvenih razloga ne mogu puno toga sama. Zato ih neću ni štiti bilo kakvim zastorom, morala bih angažirati druge, pa onda ne bude kako ja hoću i onda opet u krug. Nadajmo se u proljeće pravom šarenilu naših lijepih perunika.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2012 u 08:24
zribal ništa se ne sekiraj.sadi.ja sam jedne godine povadila gomolje s zemljom u namjeri da ih posadim na drugo mjesto.preko noći je zapadao snijeg i ostale su povađene vani ništa im nije bilo.na proljeće su potjerale i onda sam ih posadila.
Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2012 u 17:10
i ja mislim da ih možeš slobodno posaditi i tako na godinu vidjeti sve te boje ,one su meni upravo zbog toga i drage što imaje sve moguće varijante boja.
Na vrh
faster_stronger View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 20
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje faster_stronger Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2012 u 20:06
Originalno poslano od člana voki voki napisao:

Imam bele visoke irise. Bili su na sunčanom mestu, ali jedno drvo u blizini je poraslo pa su sada veći deo dana u polusenci. Da li da ih na jesen premeštam ili ne? Izgledaju dobro i ovde, cvetaju i lepo se razmnožavaju, samo ne znam šta im više odgovara polusenka ili sunčano mesto?

fotografije naših irisa pogledajte tu :

Ja bi reko polusijena
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1011121314 21>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,235 sekundi.