Perunike - Irisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 21> |
Korisnik | |
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
moji plavi irisi su ispod oraha i još se ne nazire cvatnja
|
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
11111
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
krasne su
|
|
![]() |
|
azriela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 384 |
dosadna ko tekut
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
je li netko ikada sijao perunike?
na mojima su se formirale čahure sa sjemenom, još su zelene, ali... baš me zanima kako ide sa sijanjem, koliko dugo traje klijanje, koliko treba da biljka sazrije za cvatnju i kakva boja bude - kao matična biljka ili neka druga |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
I na mojima se pojavilo nešto veliko, duguljasto i sad čekam da vidim kaj je to, možda ista stvar kao i kod tebe. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
ja sam sijala...i moja ima tu cahuru i cekam da potamni i da se otvori...inace se sjeme stavlja u stratifikaciju na 3 mjeseca da se potakne klijanje- najbolje u jesen posijat, ostavit vani i cekat proljece da niknu.
ovdje ima dobro objasnjeno http://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=en&u=http://www.ehow.com/how_5562533_plant-iris-seeds.html&ei=lirPT4f8A4bb4QSWwJyGDA&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=4&ved=0CG4Q7gEwAw&prev=/search%3Fq%3Dhow%2Bto%2Bgrow%2Biris%2Bseed%26hl%3Dhr%26biw%3D1262%26bih%3D804%26prmd%3Dimvnsfd ovako sam sadila u 2 mjesecu i niknula mi je 1... |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
azriela pa na tvojem balkonu zbilja sve uspijeva
![]() |
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Blue sky, bravo. Nisam nikada imala perunike, tako da ih nisam ni sijala. Ove tvoje meni već djeluju lijepo uzgojene i ne vidim razloga da idućeg maja nećeš biti nagrađena cvijetom za trud.
Živim u Slavoniji gdje je perunika u vrtu isto što i suncokret na oranicama. Nisam ni sanjala u koliko bolja cvjetaju. Pričala sam nedavno s jednom poznanicom o njima i ona mi reče da u svom vrtu ima 10 različitih i da će mi rado pokloniti. Nisam očekivala da to bude sad, odnosno jučer je svratio njen suprug i donio mi punu gajbu lijepo razvijenih perunika. Moj suprug ih je "ugurao" u zemlju kako bi opstale do proljeća s namjerom da ih rasadi u proljeće, ali ja ih ne mogu gledati tako strpane. Što mislite, što da radim. Jučer smo povadili gladiole i odmah bi mogla na njihovo mjesto staviti perunike. Vjerujete li da one mogu preživjeti slavonsku zimu obzirom da ih tek sad sadim, naravno sve imaju lijepo razvijen korijen, a to hoće li se zakorijeniti, to je pitanje. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
zribal, samo ih ti posadi.
Ako te baš strah da ne smrznu ( da ti bude srce na mjestu te da ne strepiš cijele zime ), pokri ih s dosta zemlje ili s grančicama crnogorice, lišćem... Ne bi im smjelo preko zime ništa biti- one po zimi miruju tako da ih bez ikakvog straha posadi na stalno mjesto ili privremeno. |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
ako su gomoljaste...nemas brige nikakve, prezimljavale su mi u lici na -25....i sirile se kao lude....samo sadi!
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Mislim i ja da je bolje sada posaditi jer još nije tako zima ako imaju još i dobar korjen ništa ima neće smetati zima.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Mislim da je bolje da ih zaštitiš (ako ih već štitiš) sa granama ili lišćem, a ne sa zemljom. Gomoljaste perunike se sade plitko, tako da se gomolj pokrije samo sa malo zemlje - ne smiju biti preduboko posađene. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Ok, hvala drage moje. Ja ću njih sutra lijepo prenijeti na stalno,jer koliko sam ja uspjela vidjeti moj suprug je njih i preduboko posatio. Vidi se tek 10-ak cm lista, a bile su bar 20 cm visoke. Ne mogu mu to uzeti za zlo on je muško, i ne kuži se u cvijeće, a želi mi pomoći jer ja zbog zdravstvenih razloga ne mogu puno toga sama. Zato ih neću ni štiti bilo kakvim zastorom, morala bih angažirati druge, pa onda ne bude kako ja hoću i onda opet u krug. Nadajmo se u proljeće pravom šarenilu naših lijepih perunika.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
zribal ništa se ne sekiraj.sadi.ja sam jedne godine povadila gomolje s zemljom u namjeri da ih posadim na drugo mjesto.preko noći je zapadao snijeg i ostale su povađene vani ništa im nije bilo.na proljeće su potjerale i onda sam ih posadila.
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
i ja mislim da ih možeš slobodno posaditi i tako na godinu vidjeti sve te boje ,one su meni upravo zbog toga i drage što imaje sve moguće varijante boja.
|
|
![]() |
|
faster_stronger ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 28 Studeni 2012 Status: Offline Bodovi: 20 |
Ja bi reko polusijena |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 21> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |