Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 116117118119120 243> |
Korisnik | |
deep9th ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cvijece mi je novi hobi, pa imam povecih problema s prepoznavanjem pojedinih biljaka
...pa ako moze mala pomoc s imenima ...a dalje cu lako. Unaprijed hvala! SLIKA 1 ![]() SLIKA 2 ![]() SLIKA 3 ![]() SLIKA 4 ![]() SLIKA 5 ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
deep9th ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7 |
PS: Biljka na slici 3 je inace jako gusto listala i nije isla u visinu, a stabljika je bila podeblja, tvrda iako se lako lomila, a nije bila glatka, vec kao da se ljustila tanka kora sa nje. Ovo su sada ostaci koje spasavam jos od famoznog splitskog snijega. Nije mi palo na pamet da bi mozda neke biljke mogao skloniti u stan :)
|
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
rrorion slika biljke sa polavim cvjetom je poljska prženica ili latinski knauita arvensis
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
I meni se čini da je prije mlječika nego lupinus. Na prvoj slici mi se čini da su ili perunike ili graničice - hemerocallis. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
rrorion ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Hvala Anastazija , pun pogodak
|
|
![]() |
|
rrorion ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 15 Travanj 2012 Status: Offline Bodovi: 118 |
Tj hvala Dmirice12, i ostali
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
rrorion, moj odgovor se odnosi na slike od zribal, a ne tvoje. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Shvatio sam , thnx svima na pomoći
|
|
![]() |
|
darijaz ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
rrorion možda ono 3 je divlja kamilica
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
1. kalanchoa
2. sedum palmeri 3. sobna begonija (slonovo uho) 4. crassula ovata 5. tradescantia silamontana |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
rrorion drago mi je da sam bar malo pomogao
|
|
![]() |
|
Jesi , jesi , inače obožavam samoniklo bilje, pogotovo ono jestivo i ljekovito
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
molim vas, jel bude ovo judino drvo kad naraste?
![]() ![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Natalija PUNO hvala!
...Da konacno znam sta imam na balkonu i da se mogu bolje brinuti za njih. Hvala jos jednom! |
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
1. sisirynchium vrsta californicum ako ima zute cvijetove 2. euphorbia characias 3. mozda lysimachia punctata ili vulgaris ovisno o obliku cvata |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
![]() |
|
marta78 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2010 Lokacija: Čakovec Status: Offline Bodovi: 285 |
Lovro, meni ovo ne izgleda kao Judino drvo.Ako želiš mogu ti ja poslati jedno visoko je oko 70 cm.
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Dado-84 hvala, mislim da si pogodio. Tražila sam na netu slike po ovim nazivima, a kad sam pogledala kroz prozor vidim da je ova biljka sa prve slike procvjetala malim žutim cvjetićem, upravo onakvim kakav je na slikama. Htjela sam ga fotkati, ali već popodne cvijeta više nema. Čekat ću drugi. Dakle to je sisirynchium.
Drugi takodjer, to je sigurno mlječika, samo su mojoj opali donji listovi. Treća biljka nije noćurak. Ovo znam po tome što ga imam u dvorištu. Posadila sam ga poslije ove, a on je mnogo viši i već se sprema na cvjetanje. Za razliku od noćurka čiji su rubovi listova ravni, ovaj cvijet ima reckave rubove lista. |
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Cvijetovi sisirynchiuma traju jako malo ali ih primjerice velika biljka stvara jako puno. Za mljeciku je normalno da joj otpadnu donji listovi jer stabljika odrveni. Pri dnu stabljike trebali bi se pojaviti izboji novih grana. Treca bi trebala biti lysimachia-protivak ako cvijetovi budu daleko manji od onih od nocurka, zutog zvijezdastog oblika smjesteni u pazusima lisca ili na vrhu izboja. |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Prelijepa biljka raste samoniklo po l
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 116117118119120 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |