Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 116117118119120 243>
Korisnik
Poruka
deep9th View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje deep9th Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 18:30
Cvijece mi je novi hobi, pa imam povecih problema s prepoznavanjem pojedinih biljaka
...pa ako moze mala pomoc s imenima ...a dalje cu lako.
Unaprijed hvala!

SLIKA 1

SLIKA 2

SLIKA 3

SLIKA 4

SLIKA 5
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
deep9th View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje deep9th Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 18:42
PS: Biljka na slici 3 je inace jako gusto listala i nije isla u visinu, a stabljika je bila podeblja, tvrda iako se lako lomila, a nije bila glatka, vec kao da se ljustila tanka kora sa nje. Ovo su sada ostaci koje spasavam jos od famoznog splitskog snijega. Nije mi palo na pamet da bi mozda neke biljke mogao skloniti u stan :)
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 18:44
rrorion slika biljke sa polavim cvjetom je poljska prženica ili latinski knauita arvensis
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 19:30

I meni se čini da je prije mlječika nego lupinus.
Na prvoj slici mi se čini da su ili perunike ili graničice - hemerocallis.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
rrorion View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rrorion Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 19:35
Hvala Anastazija , pun pogodak
Na vrh
rrorion View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rrorion Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 19:35
Tj hvala Dmirice12, i ostali
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 19:37

rrorion, moj odgovor se odnosi na slike od zribal, a ne tvoje.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
rrorion View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rrorion Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 19:49
Shvatio sam , thnx svima na pomoći
Na vrh
darijaz View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje darijaz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 19:52
 rrorion možda  ono 3 je divlja kamilica
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 20:17
1. kalanchoa
2. sedum palmeri
3. sobna begonija (slonovo uho)
4. crassula ovata
5. tradescantia silamontana

Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 21:14
rrorion drago mi je da sam bar malo pomogao
Na vrh
rrorion View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rrorion Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 21:32
Jesi , jesi , inače obožavam samoniklo bilje, pogotovo ono jestivo i ljekovito
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 23:46
molim vas, jel bude ovo judino drvo kad naraste?Tongue

Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
deep9th View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje deep9th Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2012 u 23:56
Natalija PUNO hvala!
...Da konacno znam sta imam na balkonu i da se mogu bolje brinuti za njih.
Hvala jos jednom!
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 00:08
Originalno poslano od člana zribal zribal napisao:

Ok, dok ti napraviš slike, ja ću uskočiti, ako tko zna.

Evo mojih "neznki"

Biljka je visoka cca 15 cm. Listovi su slični irisu ili peruniki. Trebala bi uskoro procvjetati ima male neobične pupove, kao da izrastaju iz lista.

Ova me biljka u početku podsjećala na šeboj. Medjutim, nije. Visoka je oko 25 cm. Stabljika joj je drvenasta, a listovi sivkasto zeleni, suvonjavi.

Još jedna neobična i nepoznata biljčica. Kad sam ju dobila bila je visoka do 5 cm, a to je bilo početkom travnja. Nije puno narasla, sada možda ima 15 cm. Listovi su mekani, baršunasti, još ne pokazuje pup.

1. sisirynchium vrsta californicum ako ima zute cvijetove
2. euphorbia characias
3. mozda lysimachia punctata ili vulgaris ovisno o obliku cvata
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
Silvy View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2406
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 08:22
dado_84, hvala na odg. (pojma nemam na lat.)
Ja bi ih nazvala: perunika, obična primorska mlječika i noćurak (ako je?).
Hvala.

Jednom sam na "placi" vidjela ženu koja prodaje buket ovih rascvjetalih mlječika posprejanih raznim bojama. Nema šta - super ideja.

Na vrh
marta78 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 285
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje marta78 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 16:10
Lovro, meni ovo ne izgleda kao Judino drvo.Ako želiš mogu ti ja poslati jedno visoko je oko 70 cm.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 16:33
Dado-84 hvala, mislim da si pogodio. Tražila sam na netu slike po ovim nazivima, a kad sam pogledala kroz prozor vidim da je ova biljka sa prve slike procvjetala malim žutim cvjetićem, upravo onakvim kakav je na slikama. Htjela sam ga fotkati, ali već popodne cvijeta više nema. Čekat ću drugi. Dakle to je sisirynchium.
Drugi takodjer, to je sigurno mlječika, samo su mojoj opali donji listovi.

Treća biljka nije noćurak. Ovo znam po tome što ga imam u dvorištu. Posadila sam ga poslije ove, a on je mnogo viši i već se sprema na cvjetanje. Za razliku od noćurka čiji su rubovi listova ravni, ovaj cvijet ima reckave rubove lista.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2012 u 22:34
Originalno poslano od člana zribal zribal napisao:

Dado-84 hvala, mislim da si pogodio. Tražila sam na netu slike po ovim nazivima, a kad sam pogledala kroz prozor vidim da je ova biljka sa prve slike procvjetala malim žutim cvjetićem, upravo onakvim kakav je na slikama. Htjela sam ga fotkati, ali već popodne cvijeta više nema. Čekat ću drugi. Dakle to je sisirynchium.
Drugi takodjer, to je sigurno mlječika, samo su mojoj opali donji listovi.

Treća biljka nije noćurak. Ovo znam po tome što ga imam u dvorištu. Posadila sam ga poslije ove, a on je mnogo viši i već se sprema na cvjetanje. Za razliku od noćurka čiji su rubovi listova ravni, ovaj cvijet ima reckave rubove lista.

Cvijetovi sisirynchiuma traju jako malo ali ih primjerice velika biljka stvara jako puno. Za mljeciku je normalno da joj otpadnu donji listovi jer stabljika odrveni. Pri dnu stabljike trebali bi se pojaviti izboji novih grana. Treca bi trebala biti lysimachia-protivak ako cvijetovi budu daleko manji od onih od nocurka, zutog zvijezdastog oblika smjesteni u pazusima lisca ili na vrhu izboja.
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
Na vrh
rrorion View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rrorion Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 00:25
Prelijepa biljka raste samoniklo po lbiljka%207ivadama
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 116117118119120 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.