Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt > Moj povrtnjak
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - monsterin  eko povrtnjak
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

monsterin eko povrtnjak

Odgovori Odgovori Stranica  <1 113114115116117 138>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
eastcoast View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 36
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje eastcoast Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2014 u 20:06
Molio bih da mi netko odgovori na pitanje koliko se može tjedno/mjesečno špricati biljke sa otopinom  koprive, gaveza ili pelina recimo(ove biljke sam naveo samo kao primjer, znam da se može još dosta biljaka u tu svrhu upotrijebiti). Upoznat sam kako se prave otopina za špricanje ili gnojivo od tih biljaka, ali me zanima da li se može špricati preventivno ili se šprica samo kada zahvati neka bolest. 

Nadam se da netko zna odgovor. PozdravWink
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 00:03
Evo i mene monstera u tvom eko povrtnjaku. Prelistala sam i pročitala zadnjih dvadesetak stranica kako bih se malo bolje upoznala s radovima u tvome povrtnjaku i plasteniku. Puno je tu ljubavi, truda i znanja uloženo. Sve je lijepo posađeno po redovima, sve okopano, oplijevljeno, zaliveno...Daješ korisne savjete koje primjenjuješ na svojoj njivi (meni je to njiva), a ja ih mogu primijeniti u svom mini-mini povrtnjaku. Doći ću opet.
Sutra je novi dan.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (1) Hvala(1)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 01:00
 Eastcoast prije svega Dobrodošao u moj povrtnjak! smile73 A da ne raspredam sad nešto uvelike, evo možda ti ovo može malčice pomoći....

Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 01:05
 Lucy također Dobrodošla u moj povrtnjak ! smile73  Da dobro kažeš puno je tu truda i znanja uloženo ( bar onoliko koliko znam.. .. a nije da sam baš i ja neka sveznalica..Wink još uvjek učim.. ) ali u zadnje vrijeme imam dojam da se opako borim protiv vjetrenjača jer prokleti korov raste i raste više nego povrće..Unhappy
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 01:43
Isto se događa i u cvijetnjacima. Ni ja korov ne špricam kemijskim sredstvima, plijevim ručno.
Sutra je novi dan.
Na vrh
eastcoast View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 36
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje eastcoast Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 09:47
Monstera, hvala lijepo. 

Samo me još jedna stvar muči. Negdje piše da  kopriva ili gavez trebaju fermentirati 2-3 tjedna, dok drugdje piše da trebaju 3-4 dana da bi se upotrebljavali kao gnojivo. Što je iz Vašeg iskustva bolje ?
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 15:02

Da ako ćeš raditi gnojivo od koprive i gaveza..ali mislim da  stvarno nije potrebno toliko dugo čekati, dovoljno je tri do tjedan dana..... ako ćeš ipak raditi sredstvo za zaštitu biljaka ( fungicid i insekticid ) tada bi najbolje bilo da ostaviš koprive samo 24h, ne duže i  time odmah tretiraš ( u ovom slučaju prskaš) biljke...Smile

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 15:19

Žao mi što  češnjak još uvjek tako lijepo cvate,  ali je ipak morao van.. Unhappy

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 15:22
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 15:30
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 15:56

Bob mi je ove godine otišao u Nigdjezemsku..Ouch
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 16:04

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 16:06

I rano zelje će zbog ovih učestalih kiša dobiti po glavama....Unhappy

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 16:16

Ljubičasta koraba...Smile

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 16:19

Luk pomalo poliježe...Smile

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 16:23

Crna rotkva pobježe u sjeme...LOL

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 16:27

Ovo je rezultat u niskom grahu nakon tretiranja bio enzimom.. Smile

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 16:29
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 16:34

Nova tura niskog graha posijana prije dva ili tri tjedna....Smile

Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Srpanj 2014 u 16:36

A ona se skriva od sunca..LOL

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 113114115116117 138>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,469 sekundi.