Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Naše dvorište
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Naše dvorište

Odgovori Odgovori Stranica  <1 113114115116117 140>
Korisnik
Poruka
VILMAČ View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1530
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje VILMAČ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2010 u 10:49
smile57
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2010 u 19:41
Cure moje drage i Toni, zahvaljujem na pohvalama, ma znate da pohvale uvijek gode Wink, a drago mi je da vam se sviđaju moje jesenje kombinacije.
Tražila sam krizanteme koje su "malo drugačije" i po obliku i po boji. Antonija je, čini mi se pitala zar i njih moram pospremati... pa uglavnom da, pogotovo ove u teglama. A s obzirom da sam ih nedavno kupila, da sam ih posadila direktno u tegle nebi se uspjele zakorijeniti, a onda postoji opasnost da se smrznu.
Inače to vam je moja lodža, koja je okrenuta prema "dječjem igralištu" i MM je mislio kako će sjediti na lodži i gledati kako djeca igraju nogomet LOL, no kako je to sve samo ne dječje igralište, a ponajviše odlagalište granja i otpada iz vrtova Angry, njegov plan je propao... a s obzirom da je to sjeverozapana strana, visina cca 4 m, one klasične dugačke žardinjere su malo malo letile sa zida, pa sam tražila rješenje da budu dovoljno velike i teške da ih vjetar ne može bacati. Tako sam nabavila ove četvrtaste, 40x40 cm i visina 60 cm. S obzirom na oblik, složene su jedna tik do druge, nema propuha između njih i stabilne su... Više ih ne skidamo sa zida po zimi, a u srednjoj je mini ruža koju uopće ne moram štititi po zimi, još se nije smrzla nijedne godine.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2010 u 20:00
Prekrasne kombinacija i obožavam kockiceTongue
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2010 u 21:18
E jesi prava majstorica, Katica draga!
lijepi pozdrav
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2010 u 22:08
Upravo sam otkrila naziv samonikle biljke o kojoj smo Anči i ja raspravljale upravo u mome dvorištu
to je Zidni lanilist ili Cymbalaria muralis - divlja biljka koja raste u pukotinama stijena i zidova i uz pješačke staze. Koliko sam shvatila iz hahaha bajnih prijevoda, biljka koji voli sjenovita mjesta, ali dok cvjeta okreće se prema svjetlosti ( pozitivno fototropna), a nakon oplodnje postaje negativno fototropna - odmiče se od svjetlosti. Tako sjeme pada u tamne pukotine stijena i zidova gdje će vjerojatnije niknuti i gdje voli rasti Big%20smile. Priroda je stvarno čudesna...
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2010 u 22:12
To je tako krasna biljčica, slikala sam je i ja kako raste iz pukotine na zidu. Hvala na imenu.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2010 u 22:15
Zgodna biljčica!Big%20smile 
A ha,ha,ha prijevod je l' to ono kad piše da biljku treba držati u frižideru?WinkLOL
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2010 u 22:17
I ja sam je dobila od Horti i baš je lijepo cvala, ali mi se čini da je jako malo od nje ostalo, možda se rasijala. Kate uvijek nađeš nešto zgodno i poučno Thumbs%20Up
život je more
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2010 u 22:48
Evo maloprije sam uzela časopis u ruke i vojla, otkrila ime meni dosad nepoznatog cvijeta, koji k meni dolutao tko zna otkuda, odnosno sjeme je dolutalo...
Otok, nema na čemu.
Je bako, to je taj prijevod  LOL i kada čitam takve prijevode uvijek se tebe sjetim i tvoje rečenice da ako slijediš doslovni prijevod biljka umjesto u hladu završi u frižideru LOLLOLLOL.
Lantana, nadam se da se je rasijala. Jer koliko sam skužila, jako je uspješna u tome da se sama za sebe pobrine, tj. za svoj opstanak, jedino ako joj nije prevruće kod tebe, jer voli .... dobro dreniranu hladovinu.
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Listopad 2010 u 23:21
Lijepo si iskombinirala biljčice za lođu. ClapClapClap
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2010 u 09:11
Lijepo cvijeće si kupila, ja još nisam ništa stigla...
A one kockaste tegle su mi taaako lijepe.
Na vrh
Smail View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Smail Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Listopad 2010 u 23:52
smile200eto me kod tebe u obilasku noviteta, lijepo si uredila lođu.
Zadržite samo vesele prijatelje.
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2010 u 09:50
Elegantni pitari na tvojoj lođi,a boje si cvića tako lipo posložilasmile55
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2010 u 19:32
Hejsmiley1953.gif

Sjetila sam se tvoje bananice čitajući ovo. Ovo vrijedi samo za eko bananice kao tvoje.

Kako ćeš je zaštiti ovu godinu, veliki je komad sadaWink

Banana
Jedete li koru možete ublažiti depresiju. Tajvanski znanstvenici otkrili su da je kora banane bogata serotoninom, te može ublažiti simptome depresije.

Kora je dobra i za oči jer sadrži antioksidant lutein, koji štiti oči od UV zraka, glavnog uzročnika mrene. No, kako je jesti? Istraživački tim preporučio je kuhanje kore oko 10 minuta i ispijanje ohlađene vode ili miksanje u sokovniku.
Na vrh
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 852
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2010 u 20:29
prekrasno kat rea svaka cast a kako zastitiš bananicu ja bi svoju ostavljo vani al bojim se na godinu evo obecavam da cu je ostaviti vani....al samo mi reci kako ti svoju zastitis i ja cu svoju tako ...............:D a za ščireke salji adresu na pp pa ti posaljem krajem ovog mj kad dobijem placu sad sam trenutno svorc tj necu trazit od svojih pogledaj ako jos sta trebas ja ti saljem....:D
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2010 u 22:23
Vidi kate:
Slika je sa vrha Vojak na Učki. Predivna biljka koja raste u zidinama kule.
Od 2005. godine je imam spremljenu, često je pogledam ....Je li to ista biljka?
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2010 u 22:51
Sad će biti juriš na UčkuLOL
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2010 u 23:42
Prekrasno je to vaše dvorište u sva četiri godišnja doba, divne raznolike biljke, uživala sam u razgledavanju
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2010 u 01:25
Uvijek ti je sve prekrasno, profinjeno. Ove krizanteme sa maćuhicama su pun pogodak

Evo malo podataka o cymbaralii muralis, koju zovu i zidni bršljan.
TRajnica, visisne od 10 do 80 cm. Može biti viseča,pokrivačica ili penjaćica, Lišče je gusto, cvijeće je bijelo / lilla, sa malim žutim "flekicama"na donjem dijelu. Cvijeta od juna do septembra. Nakon cvatnje napravi male kapsule duguljastog oblika iz kojh se sama osjemjenjuje. Raste u vlažnim zidovima i kamenju i voli sjenu.

Čini se se da ima lijekovita i anti-upalna svojstva, može služiti i kao diuretik, i antiskorbutski melem, i protiv hemoroida
Osim toga njezini cvijetovi se koriste u infuziji protiv bubrežnih kamenaca, a svježe lišće postavlja se na rane kao hemostatik.

Inače je vrlo invazivna biljka.....

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Studeni 2010 u 11:32
Sretan ti rođendan Katica, još jednom!smile159smile164
buš nam pokazala kaj si dobila od mužeka na darCool
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 113114115116117 140>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.