Naše dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 113114115116117 140> |
Korisnik | |
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Cure moje drage i Toni, zahvaljujem na pohvalama, ma znate da pohvale uvijek gode
![]() Tražila sam krizanteme koje su "malo drugačije" i po obliku i po boji. Antonija je, čini mi se pitala zar i njih moram pospremati... pa uglavnom da, pogotovo ove u teglama. A s obzirom da sam ih nedavno kupila, da sam ih posadila direktno u tegle nebi se uspjele zakorijeniti, a onda postoji opasnost da se smrznu.
Inače to vam je moja lodža, koja je okrenuta prema "dječjem igralištu" i MM je mislio kako će sjediti na lodži i gledati kako djeca igraju nogomet
![]() ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Prekrasne kombinacija i obožavam kockice
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Upravo sam otkrila naziv samonikle biljke o kojoj smo Anči i ja raspravljale upravo u mome dvorištu
![]() to je Zidni lanilist ili Cymbalaria muralis - divlja biljka koja raste u pukotinama stijena i zidova i uz pješačke staze. Koliko sam shvatila iz hahaha bajnih prijevoda, biljka koji voli sjenovita mjesta, ali dok cvjeta okreće se prema svjetlosti ( pozitivno fototropna), a nakon oplodnje postaje negativno fototropna - odmiče se od svjetlosti. Tako sjeme pada u tamne pukotine stijena i zidova gdje će vjerojatnije niknuti i gdje voli rasti
![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
To je tako krasna biljčica, slikala sam je i ja kako raste iz pukotine na zidu. Hvala na imenu.
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Zgodna biljčica!
![]() A ha,ha,ha prijevod je l' to ono kad piše da biljku treba držati u frižideru?
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lantana ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Listopad 2008 Lokacija: Bol Status: Offline Bodovi: 6857 |
I ja sam je dobila od Horti i baš je lijepo cvala, ali mi se čini da je jako malo od nje ostalo, možda se rasijala. Kate uvijek nađeš nešto zgodno i poučno
![]() |
|
život je more
|
|
![]() |
|
Evo maloprije sam uzela časopis u ruke i vojla, otkrila ime meni dosad nepoznatog cvijeta, koji k meni dolutao tko zna otkuda, odnosno sjeme je dolutalo...
Otok, nema na čemu.
Je bako, to je taj prijevod
![]() ![]() ![]() ![]() Lantana, nadam se da se je rasijala. Jer koliko sam skužila, jako je uspješna u tome da se sama za sebe pobrine, tj. za svoj opstanak, jedino ako joj nije prevruće kod tebe, jer voli .... dobro dreniranu hladovinu.
|
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Lijepo si iskombinirala biljčice za lođu.
![]() ![]() ![]() |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Lijepo cvijeće si kupila, ja još nisam ništa stigla...
A one kockaste tegle su mi taaako lijepe.
|
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Elegantni pitari na tvojoj lođi,a boje si cvića tako lipo posložila
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Hej
![]() Sjetila sam se tvoje bananice čitajući ovo. Ovo vrijedi samo za eko bananice kao tvoje. Kako ćeš je zaštiti ovu godinu, veliki je komad sada ![]() Banana Jedete li koru možete ublažiti depresiju. Tajvanski znanstvenici otkrili su da je kora banane bogata serotoninom, te može ublažiti simptome depresije. Kora je dobra i za oči jer sadrži antioksidant lutein, koji štiti oči od UV zraka, glavnog uzročnika mrene. No, kako je jesti? Istraživački tim preporučio je kuhanje kore oko 10 minuta i ispijanje ohlađene vode ili miksanje u sokovniku. |
|
|
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
prekrasno kat rea svaka cast a kako zastitiš bananicu ja bi svoju ostavljo vani al bojim se na godinu evo obecavam da cu je ostaviti vani....al samo mi reci kako ti svoju zastitis i ja cu svoju tako ...............:D a za ščireke salji adresu na pp pa ti posaljem krajem ovog mj kad dobijem placu sad sam trenutno svorc tj necu trazit od svojih pogledaj ako jos sta trebas ja ti saljem....:D
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Vidi kate:
![]() Slika je sa vrha Vojak na Učki. Predivna biljka koja raste u zidinama kule.
Od 2005. godine je imam spremljenu, često je pogledam ....Je li to ista biljka?
|
|
![]() |
|
Sad će biti juriš na Učku
![]() |
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Prekrasno je to vaše dvorište u sva četiri godišnja doba, divne raznolike biljke, uživala sam u razgledavanju
![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Uvijek ti je sve prekrasno, profinjeno. Ove krizanteme sa maćuhicama su pun pogodak
![]() ![]() ![]() Evo malo podataka o cymbaralii muralis, koju zovu i zidni bršljan. TRajnica, visisne od 10 do 80 cm. Može biti viseča,pokrivačica ili penjaćica, Lišče je gusto, cvijeće je bijelo / lilla, sa malim žutim "flekicama"na donjem dijelu. Cvijeta od juna do septembra. Nakon cvatnje napravi male kapsule duguljastog oblika iz kojh se sama osjemjenjuje. Raste u vlažnim zidovima i kamenju i voli sjenu. Čini se se da ima lijekovita i anti-upalna svojstva, može služiti i kao diuretik, i antiskorbutski melem, i protiv hemoroida Osim toga njezini cvijetovi se koriste u infuziji protiv bubrežnih kamenaca, a svježe lišće postavlja se na rane kao hemostatik. Inače je vrlo invazivna biljka..... ![]() ![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Sretan ti rođendan Katica, još jednom!
![]() ![]() buš nam pokazala kaj si dobila od mužeka na dar ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 113114115116117 140> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |