Hoya - moje dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 113114115116117 272> |
Korisnik | |
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Hoya nasmijala sam se na priču o Aresu.
Malo ću začatati vrt, ali Rea je prvo spavanje u našoj kući imala na trbuhu MM i dan danas se tako izvali na njega
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
Ne plašiti Hoyu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
ma nije tako, ne brini Hoya, ako ga dobro odgojiš neće ti piškiti baš svuda.....
|
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Joj cure pa zezam ju!!!!!!
|
|
![]() |
|
Draga hoya, oprosti što uzurpiram tvoje dvorište, ali imam jedno pitanje o naru. Najprije ću ti pokazati moju fotku, nemam bolju, valjda ćeš ga skužiti:
![]() nar je grmić, lijevo od hibiskusa. Mjesto mu je u polusjeni - treba li direktno sunce, jer vidim da slabo napreduje, a već su mu tri godine?
Zatim, pročitala sam da ga se svake godine na kraju zime treba oštro prikratiti. Prošle godine to nisam učinila jer mi je izgledao nekakav jadan.
Kaj ti misliš da ga preselim na sunce, da ga prikratim, da ga pognojim - zemlja je slabašne kvalitete ? Obožavam njegov cvijet, a i plod, ali cvijet mi je važniji, plod ipak mogu kupiti, pa bih voljela da mi nekak bolje krene, kad već imam sreću da ga imam.
Hvala ti, lijepi pozdrav
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Samo kratko o cviječkama, krasne su i to ti je dosta. Ali Ares, on ti je preslatki i će će i pravi dečko, koja poza u stilu "Ja sam pravi i lijepi i još svakakav i sad moram biti jako dobar jer me gazdarica fotka da bi me pokazala onim svojim tetama na cvijetu.info i onda budu one njoj rekle kak sam ja sav krasan, kao da mi to doma neznamo da sam ja krasan"
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Smrcko, što je niklo, niklo je - čini mi se da ovi ostali neće. Zato nastoj ispuniti sve njihove zahjeve jer mi se čini da nema ispravka. R.Sara, djeca su birala ime, onaku u stilu da bude "zvučno", a ja ga opet zovem Ari - da bude "maza". Mislim da već zna koje su mu zone u dvorištu zabranjene. Brzo uči ..
Kat.rea - kad je tako sladak kad se stisne uz mene. Ali, u dva dana je postao dečko koji se ne voli maziti
![]() Lora, je ti poznata rečenica: Ne što je moj, ali baš je pametan
![]() Tija, sve si mislim, kako bi ja provodila dane da nemam dvorišta i te moje ljubavi u kući i oko nje ...
R. sara moj ti je nar na jutarnjem suncu, a u popodnevnim satima u hladovini. I meni je par godina stajao, a onda se razgranao toliko da nismo mogli kraj njega prolaziti i ja sam od njega morala napraviti stablo. Da li zato, da li zato što je došlo vrijeme - tek tada je obilno rodio!
Ostavila sam samo najdeblju granu.
Sve mladice koje su sa strane može se otcijepiti od njega i pokušati ga posaditi. Mislim da je ovaj mjesec još vrijeme.
Ne znam koliko ti sunca ima, ali mislim da će ti biti malo mjesta za njega bilo da bude grm ili stablo
|
|
![]() |
|
Draga Hoya, hvala na odgovoru.
Voljela bih ga oblikovati u stablo. Nema previše direktnog sunca, već ono , povremeno, jer je dalje lijevo od njega star , rijetka mendula, a desno iza lovor. Mislim da ga neću dirati, tj. seliti, ne usudim se. U Senju je svaki potez riskantan, ak se nekaj primi i vidi se da raste, ostavi, ne diraj ni u ludilu. Tako da ćemo oklne biljkice prilagoditi njemu. Pored njega je iberis, on mu ne smeta, hibiskus bumo potkresal, a i lovor isto tako, jer raste ko blesav.
Željno očekujem prvi cvijet.
LIjepi pozdrav
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Hoyice naravno da mi je poznata "moj je Miško najpametniji"
![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
psic je presladak
![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Kad ćeš staviti slike svojih buckasti adeniuma?? Kod mene ništa novo
![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Lora, gio
![]() Ali, ja imam još jednu lijepu vijest: Plumerija koja je imala žilicu je bacila list!
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Joj, joj pojavio mi se na jednom mjestu špic iz sjemenke
![]() Eno sam ih stavila na peć da im grijem pozadinu ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Uzmi povečalo kao i ja pa proučavaj. Kad niknu - što više na svjetlo da budu bucmasti, a ne dugajlije.
|
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Sad budu ti stagnirali jedno 10-15 dana i onda idu prvi pravi listići,dalje ide malo brže.Znači,plumeria je nikla,znači,dobre su sjemenke!Ja bum ih sijala kasnije,nemam više mjesta na suncu.Smrcko,taj špis je korijenčić.pozdrav!
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
Jupiiiii
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Sjemenka ti mora biti položena na zemlju,ne smije biti zabodena,Samo je polegni lijepo na zemlju i korijenčić bu krenul tam kam treba.
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
Joj hvala
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 113114115116117 272> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |