Slavujev vrt |
Odgovori | Stranica <1 111112113114115 282> |
Korisnik | |||
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
ja to radim godinama, svake jeseni i proljeća krene velika seoba, a to i je zadovoljstvo u vrtlarenju, uvijek nešto novo i drugačije. neke će ti biljke zbog toga biti i zahvalne jer ćeš ih kod prenošenja pomladiti. |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
SlavujVk
Cvjetni guru Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
danas sam malo obišla vrt i jako sam ponosna na biljke koje si mi poslala. čapljez je ogroman i prelijep. ovih dana i ja prelistavam ljetne stranice i dok vrt spava, uživam u procvalim biljkama i primjećujem puno sitnica koje u ljetnom vatrometu nisam primjetila. |
|||
aralija
Cvjetni guru Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Veliki vrtovi draga Slavujko uvijek skrivaju neke svoje tajne koji se ne vide na prvi pogled, ali zato postoji fotić koji to skrivečki otkrije, a u tvom preljepom vrtu mi koji gledamo pomno vidino više od tebe, vidimo i sve skrivene tajne koje tvoja ljubav daruje biljkama, a one nesebično daruju svoju ljepotu koju djeliš s nama
|
|||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
I meni je ova slika jedna od najljepših. Zanimljivo je da je slikana krajem srpnja, za vrijeme najvećih vručina, što mojim biljkama nije smetalo. |
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
|
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
puno tajni sam otkrila svakodnevnim zavirivanjem u svaku biljku, a vjerujem da mi je puno i promaklo. |
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
DJEVOJAČKO OKO coreopsis U prijevodu, "coreopsis" znači carevo oko, ali se za ovu trajnicu često koristi naziv djevojačko oko. Mnogi je zovu i kraljica trajnica i trebala bi, zbog svojih osobina, rasti u svakom vrtu. Ovaj naziv je dobila zato što neumorno cvjeta cijelu sezonu od svibnja do prvih mrazeva. Zbog visine, od 40-60 cm, lijepo se uklapa i u cvjetne gredice i u kamenjare. Nije invanzivna, dobro podnosi sušu i sve tipove zemlje. Lagano se razmnožava podjelom korjena illi grančica koje se nakon jesenskog orezivanja stave u zemlju i bez ikakve zaštite, do proljeća se ukorijene.Može se razmnožiti i sjemenom, a biljke dobivene iz sjemena istu godinu cvjetaju. U jesen ju treba drastično orezati jer se iscrpi tokom dugog cvjetanja. Zbog mnogobrojnih cvjetova na lijepim grmićima i zbog svih ostalih osobina, ova trajnica je san svakog vrtlara. |
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
djevojačko oko u društvu gaure
|
|||
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Djevojačko oko je meni jako lijepa trajnica,imam ih nekoliko grmova ipravo zato što cvatu od proljeća do jeseni,samo im treba redovito optrgavati ocvale glavice.Kod mene se i sama zna rasijati.
Hvala ti Slavujko na opisima cvijeća |
|||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
MAČIĆ sisyrinchium montanum Trajnica visoka 30 cm, minijaturni član iz obitelji irisa. Ime je dobila po uskim listovima koji imaju oblik kao mač. Ispod vrha lista se nalazi zadebljanje iz kojeg se otvara do 5 ljubičasto plavih cvjetića koji, kada se otvore, izgledaju kao zvijezdice. Mačić počinje cvjetati početkom ljeta a cvjetovi se otvaraju samo za sunčanih sati. Cvijet traje jedan dan, ali se stalno otvaraju novi. Nakon cvjeta se pojavljuje čahurica sa sjemenkama. Ova mala biljka je idealna za kamenjare jer voli suho tlo i raste u svakoj vrsti tla. Najlakše se razmnožava djeljenjem korjena u proljeće ili jesen. |
|||
sarajka
Neukroćena biljka Pridružen: 28 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3644 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
ponovo uživam u tvom vrtu i nikako da se nadivim,posebno biljkama koje čine jastučiće u tvom cvjetnjaku,ja valjda i nemam baš nekog smisla a i ni znanja da posadim i postignem nešto takvo,hvala ti na pojašnjenjima za biljkice,veoma barem meni koristi
|
|||
dadinica
Cvjetni guru Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Prelijepa ljetna slika! Znam da se ponavljam, ali nema mi ništa ljepše od vrta punog jarkih boja različitog cvijeća. Koliko god mi dan bio loš, pogled na takvo šarenilo uvijek izmami osmjeh i osjećaj neke unutarnje topline.
|
|||
Pozdravi iz Baranje!
|
|||
Leona31
Neukroćena biljka Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Sve je Dadinica rekla,i ja ti se divim,ovo je,za mene, slika meseca. |
|||
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku |
|||
Anaida
Cvjetni guru Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
U ovim danima tmurnim, jesenjim - baš je osvježenje i vedrina naići na cvjetne, šarene, osunčane slikice!!
Hvala na takvoj radosti!
|
|||
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Današnje tmurno i maglovito jutro,
i predivan poklon moje prijateljice. |
|||
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
stvarno prekrasne slikice.
moram ti reći da malo pretražujem internet i odmah od prve prepoznam slikice tvojeg vrta,toliko je jedinstven i prepoznatljiv
|
|||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|||
miska
Cvjetni guru Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
Prekrasne slike tmurnog i maglovitog jutra i trava ukrašena kapima rose ko biserima je posebna![URL=http://smayliki.ru/smilie-478296519.html][/URL
|
|||
Betty Boop
Odrastao grm Pridružen: 24 Prosinac 2012 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 1660 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
The impossible is often the untried.
|
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
mali kaktus
sarajka hvala vam |
|||
SlavujVk
Opcije poruke
Hvala(0)
|
||
šaljem vam još malo ljetne topline, predivnih boja i puno |
|||
Odgovori | Stranica <1 111112113114115 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |