Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 111112113114115 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2013 u 19:30
Originalno poslano od člana Betty Boop Betty Boop napisao:

Šta da ti kažem osim da si potpuno u pravu...
...moja "daska" će morati da dobije poneku "oblinicu" da bi i dalje privlačila pogledeWink inače će ostati sama kao devojka koju niko ne primećujeLOLLOLLOL 
Neće mi pasti teško taj fizički posao,koliko će mi teško pasti "cimanje" biljaka...ipak,moraću da im se muvam oko korena,a ne bih volela da neku povredim ili,ne daj Bože,izgubim...biće mučno,to znamOuch

I da se <span style="line-height: 1.4;">vratim na sliku...</span>
<span style="line-height: 1.4;">         </span><span style="line-height: 1.4;">lepo ja rekoh...</span>

...puče pogled na prizor iz bajke...Heart
zbog "cimanja" biljkama neće biti ništa.
ja to radim godinama, svake jeseni i proljeća krene velika seoba, a to i je zadovoljstvo u vrtlarenju, uvijek nešto novo i drugačije.
neke će ti biljke zbog toga biti i zahvalne jer ćeš ih kod prenošenja pomladiti.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2013 u 20:17
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

...imaš pravo, draga Slavujka, jesenski dan u tvojem vrtu zaista nisu tužni, naprotiv...mi forumaši, pravi ljubitelji cvijeća i prirode općenito,  itekako uživamo u jesenskim izdanjima naših vrtova...nije me bilo dosta dugo, ali nisam zaboravila tvoj vrt i pomalo nadoknađujem zaostatke...polako i pomalo,  jer se po nekoliko puta vraćam na već pregledane fotke da upijem svaki detalj tvojih prelijepih biljaka...a za čitanje tekstova još nemam previše vremena jer ne mogu predugo sjediti pred kompomConfused, no, vjerujem da ću do sljedeće sezone sve uspjeti iščitati, hahaha...
lijepi pozdravčekSmile
hvala ti Sara,
danas sam malo obišla vrt i jako sam ponosna na biljke koje si mi poslala.
čapljez je ogroman i prelijep.
ovih dana i ja prelistavam ljetne stranice i dok vrt spava, uživam u procvalim biljkama i primjećujem puno sitnica koje u ljetnom vatrometu nisam primjetila.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2013 u 20:49
Veliki vrtovi draga Slavujko uvijek skrivaju neke svoje tajne koji se ne vide na prvi pogled, ali zato postoji fotić koji to skrivečki otkrije, a u tvom preljepom vrtu mi koji gledamo pomno vidino više od tebe, vidimo i sve skrivene tajne koje tvoja ljubav daruje biljkama, a one nesebično daruju svoju ljepotu koju djeliš s nama
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2013 u 07:53
Originalno poslano od člana Camellia Camellia napisao:

Originalno poslano od člana SlavujVk SlavujVk napisao:

Nakon ovakvog cvjetanja, biljke su zaslužile odmor i tišinu koja ih okružuje.

Ova slika me uvijek ponovo oduševi.Vrt ti prekrasan i volim šetnju po tvom travnjaku.
drago mi je Camellia.
I meni je ova slika jedna od najljepših.
Zanimljivo je da je slikana krajem srpnja, za vrijeme najvećih vručina, što mojim biljkama nije smetalo.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2013 u 07:55
Originalno poslano od člana desert rose desert rose napisao:

Ova je fotografija za moju dušu... Heart
desert rose
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2013 u 08:02
Originalno poslano od člana aralija aralija napisao:

Veliki vrtovi draga Slavujko uvijek skrivaju neke svoje tajne koji se ne vide na prvi pogled, ali zato postoji fotić koji to skrivečki otkrije, a u tvom preljepom vrtu mi koji gledamo pomno vidino više od tebe, vidimo i sve skrivene tajne koje tvoja ljubav daruje biljkama, a one nesebično daruju svoju ljepotu koju djeliš s nama
aralija, istina je da moje biljke nesebično daruju i cvijetove i mlade izdanke kojima mogu usrećiti drage ljude i uljepšati druge vrtove.
puno tajni sam otkrila svakodnevnim zavirivanjem u svaku biljku, a vjerujem da mi je puno i promaklo.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2013 u 08:52

DJEVOJAČKO OKO    coreopsis

U prijevodu, "coreopsis" znači carevo oko, ali se za ovu trajnicu često koristi naziv djevojačko oko.
Mnogi je zovu i kraljica trajnica i trebala bi, zbog svojih osobina, rasti u svakom vrtu.
Ovaj naziv je dobila zato što neumorno cvjeta cijelu sezonu od svibnja do prvih mrazeva.
Zbog visine, od 40-60 cm, lijepo se uklapa i u cvjetne gredice i u kamenjare.
Nije invanzivna, dobro podnosi sušu i sve tipove zemlje.
Lagano se razmnožava podjelom korjena illi grančica koje se nakon jesenskog orezivanja stave u zemlju i bez ikakve zaštite, do proljeća se ukorijene.Može se razmnožiti i sjemenom, a biljke dobivene iz sjemena istu godinu cvjetaju.
U jesen ju treba drastično orezati jer se iscrpi tokom dugog cvjetanja.
Zbog mnogobrojnih cvjetova na lijepim grmićima i zbog svih ostalih osobina, ova trajnica je san svakog vrtlara.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2013 u 09:00
djevojačko oko u društvu gaure

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2013 u 10:20
Djevojačko oko je meni jako lijepa trajnica,imam ih nekoliko grmova ipravo zato što cvatu od proljeća do jeseni,samo im treba redovito optrgavati ocvale glavice.Kod mene se i sama zna rasijati.TongueTongue
Hvala ti Slavujko na opisima cvijećaTongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2013 u 13:59

MAČIĆ     sisyrinchium montanum

Trajnica visoka 30 cm, minijaturni član iz obitelji irisa.
Ime je dobila po uskim listovima koji imaju oblik kao mač.
Ispod vrha lista se nalazi zadebljanje iz kojeg se otvara do 5 ljubičasto plavih cvjetića koji, kada se otvore, izgledaju kao zvijezdice.
Mačić počinje cvjetati početkom ljeta a cvjetovi se otvaraju samo za sunčanih sati.
Cvijet traje jedan dan, ali se stalno otvaraju novi.
Nakon cvjeta se pojavljuje čahurica sa sjemenkama.
Ova mala biljka je idealna za kamenjare jer voli suho tlo i raste u svakoj vrsti tla.
Najlakše se razmnožava djeljenjem korjena u proljeće ili jesen.
Na vrh
sarajka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3644
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sarajka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2013 u 19:03
ponovo uživam u tvom vrtu i nikako da se nadivim,posebno biljkama koje čine jastučiće u tvom cvjetnjaku,ja valjda i nemam baš nekog smisla a i ni znanja da posadim i postignem nešto takvo,hvala ti na pojašnjenjima za biljkice,veoma barem meni koristi
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2013 u 20:43

Prelijepa ljetna slika!
Znam da se ponavljam, ali nema mi ništa ljepše od vrta punog jarkih boja različitog cvijeća. 
Koliko god mi dan bio loš, pogled na takvo šarenilo uvijek izmami osmjeh i osjećaj neke unutarnje topline.
Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
Leona31 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3106
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Leona31 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2013 u 21:01
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Prelijepa ljetna slika!
Znam da se ponavljam, ali nema mi ništa ljepše od vrta punog jarkih boja različitog cvijeća. 
Koliko god mi dan bio loš, pogled na takvo šarenilo uvijek izmami osmjeh i osjećaj neke unutarnje topline.

Sve je Dadinica rekla,i ja ti se divim,ovo je,za mene, slika meseca.
Nije isto covek u pustinji
i pustinja u coveku
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2013 u 08:27
U ovim danima tmurnim, jesenjim - baš je osvježenje i vedrina naići na cvjetne, šarene, osunčane slikice!!

Hvala na takvoj radosti!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2013 u 11:13
Današnje tmurno i maglovito jutro,
i predivan poklon moje prijateljice.

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2013 u 11:17
stvarno prekrasne slikice. 
moram ti reći da malo pretražujem internet i odmah od prve prepoznam slikice tvojeg vrta,toliko je jedinstven i prepoznatljiv
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2013 u 15:08
Prekrasne slike tmurnog i maglovitog jutra i trava ukrašena kapima rose ko biserima je posebna![URL=http://smayliki.ru/smilie-478296519.html][/URL

Na vrh
Betty Boop View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1660
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Betty Boop Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2013 u 19:19
Ah,draga Slavujčice,kod tebe i magla izgleda prelepo,čini tvoj vrt mističnim i tajnovitim   
ali moje srce je ostalo evo baš ovde

Ipak je moje vreme letnje vreme Smile
Kod nas je zovu plavooka trava i za mene je nešto prelepo!Heart  
The impossible is often the untried.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2013 u 20:04
mali kaktus

sarajka

hvala vam
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2013 u 20:09
Originalno poslano od člana Leona31 Leona31 napisao:

Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Prelijepa ljetna slika!

Sve je Dadinica rekla,i ja ti se divim,ovo je,za mene, slika meseca.
dadinica, Leona,
šaljem vam još malo ljetne topline, predivnih boja i puno
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 111112113114115 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,387 sekundi.