Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj prvi vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj prvi vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 110111112113114 184>
Korisnik
Poruka
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2009 u 14:34
Hm,ovdje ima ljepote i za oci i za stomak Big%20smile Big%20smile.... nista bolje od domaceg paradajza Tongue..krastavci mi nazalost naskode ali volim ih strasnoSmile...a sto se tice cuvarkuce,jel' uginula..vidim da se je i tvoja pocela susiti jer je procvala Confused...kad dadnu maximum od sebe-uginu..koja zalost Ouch!!

Veliki Clap Clap Clap...."za sve" Tongue...
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5433
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2009 u 22:18
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

I za večeras salataWink

Ovo izgleda fenomenalno, tako jedro i zdravo, mljaccccc
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2009 u 22:20

Šta ti je ovo na drugoj slici? baš je medeno.....
Na vrh
kat.rea View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kat.rea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2009 u 22:23

Evo samo malo slikica. Već ste sve vidjeli, ali opet me potrpitesmile78

O gauri su cure već sve rekle, a ja držim fige da uspije.... nikako da odgonetnem šta ti je ovo ispred ostića Embarrassed
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2009 u 23:09
Smrcko baš se je sve lijepo rascvalo, svaka čast  Clap
život je more
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2009 u 23:19
Hvala Željkice. Drago mi je da ste me se zaželjeleHeart. A o urednosti mog vrta ću zažmiriti na jedno oko i prihvatiti pohvaluWink

Hvala Jagodica i vidimo se na kavici.

Hvala Otok. Bolje Otočiću nemoj me prehvaliti, stanem na sred terena i trljam okice " Zar je to moj vrt"smile181

Anaidica hvala .

E Zvrkić nisu mi još svi dozreli pomidori, morat ću primjenjivati specijalne tehnike dozrijevanjaWink Pokazat ću eksperiment.

Hvala Baka, Silvek i Gio.
I mene je oduševila ta žuta ruža , najljepša mi je i najviše cvate. Parkovska iz Njemačke je podivljala, stalno niču neke divlje mladice i samo dva cvijeta ove godine.

Hvala Džombice Čuvarkuća je još uvijek takva kao na slici, drži se ali će propastiCry. Ma vidiš MM je smetao kupovni krastavac, ali ne i domaći. Ne znam zašto je tako. Meni kupovni krastavac smrdi po ribiConfused
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2009 u 23:45
Hvala Katice, svaku povrtaljku pomirišem kod branja. Susjedi sigurno misle da sam trknuta .

Ne znam ime te biljke na drugoj slici. Kupila sam je malecku i sad je takva, slabo se širi. Voluharica je preorala ispod cijelog kamenjara tako da je i nju oštetila, srećom se oporavila i procvjetala.Hug

Od par reznica guare samo dvije su se uhvatile, već su namijenjene dvjema osobama. Danas sam zapikala još grana, biljka mi je sada ko raščepurušana kokoš. Želim i sebi upelcati da bude više biljaka uz ogradu. Valjda će uspijeti, malo je zahladnilo u Fužinama i vidi se promjena na biljkama.

Isred ostića desno je ocvala alisium, i gore iznad ostića je verbena. Verbene su mi prave herojine, nije ih uhvatila plamenjača, a cvejtaju od samog proljeća.
Danas sam pregledala ocvale glavice ostića i u njima uopće nema sjemena, samo sam na jednoj od njih, od hrpe glavica našla nešto što je nalik sjemenu , ali je bilo nezrelo. Takođe na ganzanijama ima nezrelo sjeme, ali zrelo kao da ispadne i ne uhvatljivo je.Confused
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Rujan 2009 u 23:54
Hvala Lantanica, baš sam ponosna vrt. Nisam ništa planirala na početku , ispalo je kako je. Zguravala sam biljke kako sam dobijala i di je bilo dozvoljeno mjesto od MM. Ispalo je dobroClap.

U Fužinama je jako zahladnilo, jedva sam izdržala dan. Na kraju sam sjela u kola i čekala da suprug završi svoj posao da se ne smrznem, a vjetar brije sve pred sobom. Prepadnem se klime koja me čeka u budućnosti.

Žao mi je da mi tritoma i datura nisu ni najavile cvijet, možda iduće godine, valjda su trajnice. Ricinus je malo porastao sad je pedalj i polLOL

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 10:31
Smrcko, ono što si napisala o surfinijama u malom gradiću obavezno ću ispričati sestri. Ona ove godine nije zadovoljna, već su joj skoro prestale cvjetati, ove ih je godine dohranjivala univezalnim gnojivom a lani kad su bile famozne stavila je gnojivo baš za njih. Mislim da je kvaka i u odstajaloj vodi......
Vidim da i ti voliš kadifice i svuda ih sadiš, meni je to biljka kojom popunjavam sve praznine u cvjetnjaku jer sam sigurna da me neće iznevjeriti-nikada! Tongue
Vidim da ti je "opasni" kaktus napravio mladicu, moraš ga držati na direktnom suncu inače će ti mladica biti izdužena i kržljava Confused
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 11:53
mljac paradajzeki...moji još malo pa gotovi, ali bar smo se (bar ja) naguštali ovo ljeto..koji miris...koji okus smile50
kada seuspoređuju slike sa početka i sada...razlika je ogromna i sada je to totalno drugačiji teren...bravo smile141
a fužine su poznate po tome  da pada vodoravna kiša..ne znam zakaj zijaš na TM smile156

Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 16:16
Smrcko stigla i odmah nam priredila mnoštvo užitaka!
Slikice su super, sve lijepo cvjeta jer je njegovano s ljubavlju!
Za kat. rea; Ovaj cvjetak znam kako se zove pa da se malo hvalim. Imam ga i ja i meni se slabo širi, ali barem nije nestao kao oni do sada!

Erodium - E. x variabile 'Bishop's Form'
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 16:20
Baš dobro, dođem kod Smrčkice , nauživam se lijepog cvijeća i napokon otkrijem kako se zove taj cvjetak (samo moj ima bijele cvjetiće)
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 20:17
Korjenčice kaktus sam stavila na sunce i drago mi je da se počeo šiiti.Wink

Kadifice obožavam, mogu se presaditi bez problema, mogu ukrašavati višlje biljke i biti im hlad korijenju, poput malča. Imam 3 boje kadifica, pa zar ne ukrašavaju svaki park i javni cvjetnjak. One cvjetaju do prvih marazeva kad sve prođe, takođe i neven je do kasno u jesen.Hug

Mislim da je dobro za sulfrinije (pored odstajale vode) to što su se zaljevale ujutro kad se biljka već ohladila preko noći. Možda je vrelu naveče i nije dobro zaljevati. A to je samo moj zaključak.
 Moja rodica je kupila sebi i svekrvi sulfrinije iz istog rasada, moje rodice su brzo otišle, a svekrvine prekrasne još uvijek.
Smještene su na tri balkona iste strane kuće. Svekrvine je bolničarka bez đubrenja( samo što joj je moja rodica uspjela  2 puta u cijelo ljeto dati vodu sa đubrivom)zaljevla kako sam napisala ujutro i odstajalom vodom. A rodica je svoje po preporukama đubrila konstantno, ali od svekrve su ipak duže izdržale i u konačnici bile zahvalniji cvijet.Smile
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 20:31
Ma Kontesica uništeno mi je cvijeće u Rijeci na balkonu. Već brojim jedan mrtav ( aloa) i četri ranjena ( druga aloa, jedan od kaktusa izdiše, dvije lantane se bore za život). Cvijeće je bilo do pola ukrasne saksije u vodi, pokislo, a MM nastavio i dalje zaljevat. Ono što sam mu rekla da nezalije nije poslušao.
Ma prvi mjesec braka mi je uništio svo sobno bilje. Mislio je da ga ja ne zaljevam dovoljno i dodavao vodu, trebala sam već tada .
Što je najgore on umire od smijeha, i kaže što žalim te kržljave biljke.
Ma kriva sam ja trebala sam u slikama i transparentima objasniti što treba uraditi, ali kako je mogao toliku štetu u tjedan dana napraviti.Confused

Joj danas gulim krastavac i širi se božanski miris, pomidor jedem a on lijepo kiselkast. Miris mrkvice nisam dugo osjetila, pola sam je svježe pojela dok sam pripremala za ručak. Idem si oguliti mrkvicu, baš mi se jedeHug
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 20:35
Jooj Smrcko....nemoj biti tako ljuta....što se ti više ljutiš i strepiš nad svojim biljkicama.....TM je to interesantnije i smješnije....ma znaš kakvi su muški....lijepo ti te šokirane biljkice polako dovedi u red i pravi se "da ti nije stalo"...Wink
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 20:36
Otočiću dra go mi je da ti se svidjela šetnja kroz moj vrt.Smile

Bergi hvala na razrješenju misterije cvjetića. Znači postoji šansa da cvjet nestane. Stalno sam ga gledala, tepala, a on ni makac. Imam osjećaj da je isti kao kad sam ga kupila., jedva se vidi moraš prići bliže da bi ga uočio. Mislila sm da će biti prekrivač tla. Možda mu fali kakvo đubrivo?

Cura hvala na šetnji mojim vrtom, dođite mi opetsmile79
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 20:39
Znaš Flavijica, par sam ga puta šakom u bubrege i bilo mi lakšeLOLLOL
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 22:41
draga moja smrčkice, tebe nije bilo dugo, pa se žališ na TM....a ja sam pred par godina bila samo tri dana otsutna, ostavila podužu cedulju kako zalijevati. Kad sam se vratila pao mi je mrak na oči.......LOL

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Rujan 2009 u 23:05
Najbolje je bilo da nisam MM ni spominjala zaljevanje, bilo bi bolje stanje. Ili sam trebala Hojčekin eksperiment primjenitiEmbarrassed
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2009 u 01:34
Bungixca prije i poslije cvtnje.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 110111112113114 184>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.