Vučika - Lupinus polyphyllus |
Odgovori | Stranica <1 910111213 15> |
Korisnik | |
ana22
Novo sjeme Pridružen: 05 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 36 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sponzorirani linkovi | |
Belina
Neukroćena biljka ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Preljepi Vam je to ukras u vrtu
Mimar,Free,Moon,Silvestra
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Drage moje, vučike su vam prekrasne. Dugo ih promatram, gledala sam ih čak i u prirodi kao samonikle, ali nikad nisam naišla na biljku ili sjeme u prodaji. vidim da ih sijete ili kupujete. Gdje i kad, da li se sada mogu negdje pronaći presadnice za kupiti.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
ana22
Novo sjeme Pridružen: 05 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 36 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam kupila sjeme u kaliji, 3 i pol kn
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zribal...lani sam kupila presadnice u Bauhausu, ne znam točno negdje od 3 do 5 mjeseca ih je bilo za kupiti. Iste godine je cvjetala.
Pretpostavljam da ih ima u svim vrtnim centrima, obično budu na polici s ostalim trajnicama.
|
|
belica
Neukroćena biljka Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ima ih trenutno zaista po svukud, čak i na placevima, neznam gdje se nalaziš, ali kako kaže moon i u bahausu ih ima. Ja sam kupovala korijen u 3 mj, ali sporo mi napreduju, ove godine sigurno neće cvjetati. he uvijek ima slijedeća godina.
|
|
belica,zagreb
|
|
zribal
Mladi grm Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Da, slijedeća godina... kako je to lijepo... No, tražit ću ja to ipak ove godine. Iskreno, toliko sam toga posadila, dobila od vas, sama posijala pa daok sam to sve njegovala ovih dana nisam ni bila po centrima. Moram otići potražiti, ako ima u centrima bit će i u našem. Prelijep cvijet, a čini mi se da jako visoko raste. Možda ga posadim uz ogradu sa dalijama i gladiolama. Prvi put u životu mi se pružila prilika da mogu sama planirati, saditi, presađivati da sam već napravila zbrku. Sve mi se sviđa i ne mogu odoliti. Vidjet ćemo na što će izaći na kraju.
|
|
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zribal...da narastu visoko tako da nikako s njima nemoj u prvi plan.....za godinu dvije, ponovo ćeš presađivati kad vidiš gdje bi ti što najbolje pasalo, a sad lijepo uživaj u svojoj stihiji sađenja, sijanja, jer tako smo svi mi radili i još uvijek ponekad ne možemo odoljeti.....sad se možemo praviti kao ono...mi smo planirali - mo'š misliti
|
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pronašla sam!!! Nisam dugo tražila, istina jako su male i mlade. Prodavačica kaže da su pikirane prije 3 tjedna, da je korijen već dobro razvijen i da ih mogu odmah saditi. Kakva su vaša iskustva.
|
|
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odmah posadi, iskopaj rupicu i samo kompletnu biljku sa zemljom uvali u tu rupicu u vrtu, to napravi sutra, nikako danas. Danas nije dan za rad u zemlji s cvijećem, a sutra je baš dan za biljke cvjetnice
|
|
sanjalica4
Pustio korijenje Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lupinusu treba neko vrijeme da se priviknu ako ih presadjujes. ja sam presadila jednog proslogodisnjeg koji nikako nije cvjetao, malo se je bunio oko 2 tjedna objesio lisce i ni mrdac a onda se je trgnuo i sad buja i treba cvjetat...
|
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
sanjalica4
Pustio korijenje Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
ako ti objesi lisce to je normalno. brzo rastu i moguce je ako im nadjes dobro mjesto da cak i ove godine cvjetaju.
|
|
zribal
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moon, kao da sam znala da nije dan za rad na zelji. Ništa danas nisam radila, a inače svaki dan nešto malo čeprkam. Imam problem sa hodanjem pa ne mogu dugo,zato nastojim svaki dan po malo. No, sad mi je lakše, a lupinusi će sutra u vrt, ako nisu premali.
|
|
|
|
Wolfsbane
Mladi grm Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bilo je sjemena lupina u kalii, kako rece ana22, a danas sam vidjela sasvim solidne sadnice u bauhausu, na snizenju 25 kn
|
|
velika gorica
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Zribal...sutra ih stavi u vrt, ništa nemoj zemlju s njih tresti i skidati, samo ga nježno jednostavno premijesti u iskopanu rupicu u vrtu, nježno ušuškaj zemljicom ii ako ne pada kiša zaljevaj i sve će biti tip-top.
Vidiš kako imaš "senzor" kad treba raditi u vrtu, a kad ne. Biljke najbolje napreduju kad čovjek radi oko njih u skladu s prirodom.
|
|
Wolfsbane
Mladi grm Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
smijem pitat na osnovu cega se to nije smjelo radit danas?
|
|
velika gorica
|
|
matilda
Mladi grm Pridružen: 20 Siječanj 2010 Lokacija: Krapina Status: Offline Bodovi: 540 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Kada su mi prvi puta procvali bilo ih je puno, no nisu mi svi preživjeli. Evo onih koji su mi opstali
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
matilda...krasni su i toliko ih je...
|
|
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Odgovori | Stranica <1 910111213 15> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |