Četinjače - identifikacija |
Odgovori | Stranica <1 910111213 19> |
Korisnik | ||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Svoje ukorijenjene četinjače, one koje su starije od dvije tri godine ne prihranjujem.
Prilikom sadnje u zemlju dodam par lopata komposta. Prve dvije tri godine oprezno prihranjujem sa NPK 10 10 10. |
||
Sponzorirani linkovi | ||
Liquidambar
Nedavno posijan Pridružen: 15 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 66 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Liquidambar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Liquidambar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
I ja sam neki dan u našem, zagrebačkom, vrtnom centru Thalia kupio Abies Koreana "Select" (kaže etiketa)... što naravno ne postoji...
Iz aviona je vidljivo da je to Abies k. Compact Dwarf...
Dakle... oprezno sa etiketama u vrtnim centrima.
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ma da to je „smaragdica“ . Samo ono, dođeš u trgovinu a ispred ulaza tuje u kontejnerima. Cijena bagatela 20 tak kuna, mislim evo smaragdice,pročitam Thalia. I u uvjerenju da kupujem nešto ekstra veselo kupim dvije. Doma guglam da pročitam nešto o novim tujama a ono ništa.
Nema veze, netko je rekao da od viška glava ne boli. Smaragdice su lijepe i zadovoljan sam. |
||
Liquidambar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nažalost, hiperprodukcija je sj***la smaragdice...
Sjećam se prije 25 godina, nikom ne bi palo na pamet da ih sadi u živicu, za šišanje... jedino kao solitere.
Naime, ne podnose dobro vršni iliti terminalni rez, kad dosegnu željenu visinu... i često se znaju nakon reza ogoliti odozdola.
A danas? Više ih nude za zimzelenu živicu nego Thuje columne, koje su stvorene za to...
I ponovo sve samo da se proda...
|
||
Liquidambar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
limun
Nedavno posijan Pridružen: 07 Svibanj 2010 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 97 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Thujopsis jučer posađen. Puno je ljepši u živo nego na slici. Sad sam pročitala podatak da mu ne smeta zima nego sunce. Ako je to točno trebam li ga sad presaditi ili na proljeće? |
||
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Koja je ovo biljka?
Mama ovih grančica je starija od 20-tak godina, zdrava, visoka pravo drvo. Nisam slikala, baš mi je žao. Ako mi se reznice ukorjene, planiram formirati ogradu od ovog. Može i neki savjet oko biljčica, kako ih ukorjeniti ako sam pogriješila. Uzimala sam i pete, se vidi. Posađeno je u mješavinu humusa i pjeska. |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
smrcko
Cvjetni guru Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Meni su četinjače hobi pa sve ovo što pišem uzmi sa rezervom . Ja razmišljam ovako. Sada nije pravo vrijeme za razmnožavanje s reznicama iz više razloga:
1. Reznice su sada prestare i postotak uspješno ukorijenjenih će iz toga razloga biti jako mali. 2. Temperature su sada preniske. Ako ih držiš vani nema vegetacije zbog niskih temperatura. Ako ih uneseš u kuću još slabije za njih, suhi zrak će ih odmah ubiti. 3. Količina svijetla je sada minimalna. Direktno sunce im šteti a u sjena je definitivno premalo svijetla za vegetaciju. Ne vidim niti jedan razlog zašto bi sada bilo dobro vrijeme za razmnožavanje. Možda se varam, možda nije tako. Ali ipak mislim da drže svi ovi argumenti koje sam napisao. |
||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala na brzom odgovoru
Tako je ispalo, putovala sam i dobila te reznice. U hodniku su mi gdje bude jutarnje sunce, ali kako je vrijem sad tmurno sunca niti nema. Kod nas nije hladno i vlaga zračna je veća zbog obilnih kiša. Inače Rijeka je skoro kao London po oborinama Vidjećemo , da se bar 2 ukorjene Jedino da ih iznesem van pod najlon i zaštitu, što misliš' |
||
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Smrčko držim ti palčeve da ti uspije !!
|
||
Anton
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Novo sjeme Pridružen: 16 Lipanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Nije arizonica, nego sempervirens.
Da, bez dozvole... Fotografije su na mom serveru i dobro da sam stavio preko cijele fotografije copyright. Uglavnom, ovdje je originalna tema: http://www.cvijet.info/Forums/viewtopic/t=7186.html |
||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Dobrodošao Antiša
|
||
|
||
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Antone još jedanput sory !
|
||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Evo da stavim pitanjca i tu, možda netko ima iskustva sa ovom biljčicom.
|
||
|
||
Liquidambar
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Ne vidim posebnu prepreku da ne bi rasli u Gorskom kotru. Dobro podnose niske temperature.
|
||
smrcko
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala na odgovoru
Namjeravam ih saditi kao zaštitu od pogleda, tako da ih ne moram rezati mogu rasti u visinu. Danas sam kupila još 7, sad ih imam 9. Znate li koliki razmak između čempresa mora biti i koliko da ih odmaknem od ograde? |
||
|
||
PeKa
Upravo klijam Pridružen: 07 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 122 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Pekica je posadila ovu sekvoju iz sjemena. Dobili smo sjeme iz amerike, ali ne znamo koja je to vrsta sekvoje. Da li je neko može prepoznati u ovoj fazi razvoja? Visoka je 5-6 centimetara i stara oko 8 mjeseci.
|
||
Odgovori | Stranica <1 910111213 19> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |