Moj novi dom |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 151> |
Korisnik | |
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Osim mene i moj pas tuguje pred pokošenim travnjakom
![]() ![]() za dan dva pokosit ćemo i posljednji dio travnjaka (čekamo da naoštre kosu), a onda još samo malo ravnanje s električnom kosilicom i Skanki će tugovati sve dok ne shvati da trava brzo raste. Za sada evo još malo uživa u tom još nepokošenom dijelu ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Trava ovako nepokošena je stvarno lijepa, iako nije za pustiti... Ja jedva čekam da stanem na tlo s obje noge i pokosim ovu što vani buja rapidno, a pogoduje joj ova vlaga. Kako vidim tvoj je travnjak čist od raznih korova, dok je moj još uvijek prepun loboda, maslačka, mačka, kupine i svega što je tu raslo godiinama. Ja nakon košnje svaki puta hodam uokolo motikom i pokušavam utamaniti te napasti, ali borba je dugotrajna...
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Ovo možda i ne spada na temu "Moj vrt", ali moj pas i mačak su ipak najživahniji i najumiljatiji stanovnici mog vrta (već su više u vrtu nego u kući). Pa da se Bleki ne osjeti zapostavljen, evo jedna mala
priča i o njemu. Čim smo doselili on se transformirao u seoskog lolu.
Da bi se slobodnije kretao otvorili smo mala vratašca na stražnjim
vratima prema vrtu, a on je to iskoristio tako da je kroz njih uvodio svoju curu i
dovodio je do svoje zdjele s hranom. Jedne kišne noći, prije dvadesetak
dana, uveo ju je u prethodnik i u kutiji u kojoj smo donijeli ulje,
svijet su ugledala tri mala mačića. U svemu mu je pomagao i moj sin
koji je na dno kutije stavio jednu svoju jaknu da im bude toplije i
mekše, do kutije zdjelicu za vodu i hranu da mama ne mora u
potragu za hranom
![]() Jedno mače, ovo crno, je vjerojatno Blekijevo (mama je crno bijela) ostali očevi baš i nisu pokazali odgovornost za potomstvo, a sigurno i ne brinu za budućnost tih malenih slatkiša.. A ja se stalno pitam, što ću sada? ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Prekrasni su ti mujceki!! Siguran sam da će pronaći dom ubrzo, ako ih namjeravaš udomiti naravno. Moj Srele nikada neće imati mogućnosti dobivanja potomstva (siroće je kastrirano sa 6 mjeseci života). No, morao sam to učiniti jer sam živio u stanu kad je ušao u moj život, a sve zbog ostavljanja tragova i "mirisa" po zidovima, kojih kod mene doma nikada nije bilo. Van uopće ne izlazimo. Preko vikenda malo popasemo travu uz terasu, ali se držimo stepeništa. Sve to je tako jer znam da dok me nema doma on plazi i po stolu i krevetu i svuda gdje kasnije dođu moje ruke, glava... Ovako barem znam kuda se kreće i što dolazi u doticaj s njegovima šapetinama pa mi je nekak lakše...
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Uživala sam šetati kroz tvoj vrt. Priroda se budi, voćkice napreduju, biljkice rastu....
Udahnule su mu poseban "štih" tvoje životinjice.
![]() Pa iz mojeg nakadašnjeg iskustva.... imat ćeš mačju obitelj dok god budu znale gdje im je toplo i gdje su sigurne za hranu.
Ali tko bi im odolio ovako malima i slatkima!
![]() A vidiš naš Spoti voli baš ošišanu travu. Onda se valja i "češe" leđa po njoj!
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
S užitkom sam šetala tvojim vrtom.............
Drago mi je da još ima ljudi koji znaju uživati u lijepim stvarima, svakoj travki, svakom cvijetu................
Naravno da su i životinje dio te lijepe priče...........
|
|
![]() |
|
hamara ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3204 |
joj medenjaci četveronožni! a trava... moja sva izgleda ko tvoj zadnji dio, ali pada i pada...
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Medene male mačkice
![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Kad je trava ovako zelena ukras je vrta pa makar bila i visoka. Kad bi barem ja imala takvu travu. Moja je nažalost većinu godine neugledna, djeluje sasušeno.
|
|
![]() |
|
hamara ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3204 |
i moja čim zatopli...
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
takve hoste imali smo u obitljskom dvorištu,ali moja nećekinja je sve povadila
![]() ajde odvoji jednu za mene,pliz ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Eto takav je bio naš mini travnjak u Splitu ![]() Ja sam ostala zapanjena kad smo doselili i kad sam vidjela ovaj ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Tebi mogu, u paket više ne stanu, ali stat će u auto kad stignemo na kavu ![]() Iako izgledaju prelijepo i kao grmovi, ove ljepotice zablistaju u ljeto kad procvjetaju, a kad ih se predvečer zalije, cijelo dvorište zamiriše ![]() Dosta sam ih podijelila, ali ostalo ih je još, pogledaj ![]() ova je najveća i najbujnija, mislim da ima i najviše hlada ![]() još dvije nešto manje, valjda će postati bujnije kad se odrina razlista iznad njih, mada u živo ni one nisu baš male ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Vidjela sam po vašim vrtovima prelijepe i raskošno rascvjetane pakujce, a ovo je moj prvi (i jedini) nježni cvjetak pakujca. Bez obzira što je tako skroman, mislim da je zaslužio solo snimak
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Žuti i zbilja ogromni tulipani su ocvali, ovi nježno bež-lila su kasnije procvali i zadnji su
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Prekrasne su ti hoste i tulipani.
Moje hoste kao i neke druge cvjetiće "pojeli" oleandri. Ne može svaka biljka sa svakom nažalost. A "jači" diktiraju. Tvoje su i na zgodnim mjestima posađene.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala ti draga, jesu, prekrasne su već sada, zdrave, bujne, raskošne, nadam se da će i sve one koje sam udomila biti takve ![]() |
|
![]() |
|
forzicija2005 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 826 |
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 910111213 151> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |